Презентація "Відкрий серце для добра"

Про матеріал
Дана презентація може бути використана при проведені години спілкування "Відкрий серце для добра" (до Дня людей з обмеженими можливостями") в 5 -7 класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Година спілкування 5 клас Підгірненська ЗОШ І-ІІІ ступенів Новомиколаївського району Запорізької області Класний керівник : Бейдик Н. І. до Дня захисту людей з особливими потребами Відкрий серце для добра

Номер слайду 2

Можливо, ти не все на світі можеш, Не пробіжишся вранці по росі, Та вір у своє серце й переможеш, Ти – ОСОБИСТІСТЬ – хай це знають всі. І думка зігріва мене єдина, Що селить радість в душу знов і знов: Ти на землі живеш, тож ти – ЛЮДИНА, Якій потрібні щирість і любов. (Юличка)

Номер слайду 3

За офіційними даними, близько 10% населення світу, або 650 млн людей є інвалідами. В Україні чисельність осіб з інвалідністю становить біля 3 мільйонів осіб або понад 6 % від загальної чисельності населення нашої держави.

Номер слайду 4

За останні десятиріччя в Україні особливо гострою стає проблема дитячої інвалідності. За даними Державного комітету Статистики в 2006 р. в Україні налічувалося 168 128 дітей-інвалідів віком до 18 років. Причинна структура первинної інвалідності у дітей віком до 16 років : на І-му місці – вроджені аномалії, деформації та хромосомні порушення – 23,8%; на ІІ-му місці – хвороби нервової системи – 20,0%; на ІІІ-му місці – розлади психіки та поведінки – 16,1%.

Номер слайду 5

Сьогодні кожен має чимало умов та можливостей для того, аби розвиватися та стати успішним. Проте для того, щоб досягти вершин, потрібні не лише умови, але й бажання та віра. Правда так назвати їх язик не повертається - неможливо бути інвалідом, зберігаючи віру в себе і силу духу. Навіть фізичні вади не можуть перешкодити людині жити активним, повноцінним життям, домагатися поставлених цілей, творити, бути успішним. Люди з обмеженими можливостями

Номер слайду 6

Людвіг ван Бетховен (1770 - 1827) - німецький композитор, представник віденської класичної школи.  До 1802 році Бетховен повністю оглух, але саме з цього часу композитор створив свої найвідоміші твори. Будучи абсолютно глухим, Бетховен створив два своїх самих монументальних творів - Урочисту месу і Дев'яту симфонію з хором (1824).

Номер слайду 7

Франклін Делано Рузвельт (1882 1945) - 32 й президент США (1933 1945).  З його іменем пов'язані одні з самих значних сторінок в історії зовнішньої політики і дипломатії США «Великі люди з обмеженими можливостями» https://www.youtube.com/watch?v=oq4JPpCrwB0

Номер слайду 8

Олексій Маресьєв (1916 - 2001) - легендарний льотчик, Герой Радянського Союзу.  4 квітня 1942 року в районі так званого "Demвnskogo котла" (Новгородська область) в бою з німцями літак Олексія Маресьєва був підбитий, а сам Олексій важко поранений. Вісімнадцять діб поранений в ноги льотчик поповзом пробирався до лінії фронту. У госпіталі йому ампутували обидві ноги. Але він, виписавшись з лікарні, знову сів за штурвал літака. Всього за час війни здійснив 86 бойових вильотів, збив 11 літаків ворога: чотири до поранення і сім - після поранення. 

Номер слайду 9

Рей Чарльз (1930 - 2004) - американський музикант, людина легенда, автор понад 70 студійних альбомів, один з найвідоміших у світі виконавців музики в стилях соул, джаз і ритм-енд-блюз.  самий знаменитий сліпий музикант сучасності; він був нагороджений 12 преміями "Греммі", потрапив до зали слави рок н ролу, джазу, кантрі і блюзу, в зал слави штату Джорджія, його записи були включені в Бібліотеку Конгресу США. 

Номер слайду 10

В Україні на сьогодні діють закони «Про основи соціальної захищеності інвалідів», «Про реабілітацію інвалідів України», відповідні укази Президента та постанови Кабінету міністрів, Національна програма професійної реабілітації та зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями. Постановою Кабінету в 2007 році затверджене «Положення про індивідуальну програму реабілітації інваліда».

Номер слайду 11

Перші спроби прилучення інвалідів до спорту були початі в XIX ст., коли, у 1888 р., у Берліні формувався перший спортивний клуб для глухих. Уперше “Олімпійські ігри для глухих” проведені в Парижі 10-17 серпня 1924 р. Ігри пізніше одержали назву "Параолімпійські". Паралімпійський рух в Україні почав розвиватись 1989 року «Люди з обмеженими можливостями» https://espreso.tv/article/2015/12/03/bez_baryeriv

Номер слайду 12

Ерік Вайхенмайер (1968) - перший у світі скелелаз, який досяг вершини Евересту, будучи незрячим.  Крім Евересту Вайхенмайер підкорив сімку найвищих гірських вершин світу, включаючи Кіліманджаро і Ельбрус.

Номер слайду 13

Естер Вергеер (1981) - голландська тенісистка. Вважається однією з найкращих тенісисток колясочниця в історії. Естер Вергеер - неодноразова переможниця турнірів Великого Шолома, семиразова чемпіонка світу, чотириразова олімпійська чемпіонка. У Сіднеї та Афінах вона була першою як самостійно, так і в парі. З січня 2003 року Вергеер не зазнала жодної поразки, вигравши 240 сетів поспіль. У 2002 і 2008 роках ставала лауреатом премії "Кращий спортсмен з обмеженими можливостями", яку вручають Світової академії спорту "Лауреус".

Номер слайду 14

 27-річна Єлизавета Мерешко, яка встановила в Португалії світовий рекорд, у звичайному житті пересувається у візку, а плаває лише за допомогою рук. Більше того - вона зізнається, що до того, як почала тренуватись, боялась води!

Номер слайду 15

Людмила Павленко. Дев’ятого березня вона виступала в лижних перегонах на візках. Тож колеги напучували її: "Люся, сьогодні ж день народження Шевченка! А ти майже його землячка! Мусиш на честь Кобзаря перемогти!" І Людмила не підвела Кобзаря - принесла команді "золото".

Номер слайду 16

Антон Дацко, фехтувальник зі Львівщини, знає, як нелегко людині у візку стати чемпіоном.

Номер слайду 17

Олена Акопян - українська спортсменка, чемпіонка і багатократний призер літніх паралимпийских ігор по плаванню, двократний призер зимових паралимпийских ігор по лижних перегонах і біатлоні. Заслужений майстер спорту України (1998). Нагороджена орденом "За заслуги" І, ІІ і ІІІ степені і орденом княгині Ольги ІІ і ІІІ степені.

Номер слайду 18

Паралімпійська родина з болем згадує 19-річного дзюдоїста Дмитра Максимова. Влітку 2013-го хлопець із серйозними порушенням слуху був на самому початку шляху до спортивної слави: він завоював дві медалі на Дефлімпійських іграх у Софії. А 18 лютого 2014 року - загинув на Майдані, закривши собою друзів від вибуху гранати, яку спецпризначенці кинули в мітингувальників... Нині на його честь проводиться Відкритий всеукраїнський турнір з дзюдо серед спортсменів з вадами слуху пам'яті Воїна Небесної Сотні Дмитра Максимова.

Номер слайду 19

Даша Безкостная, ДЦП художниця, що страждає. Замість пензликів - пальці ніг. Тільки таким чином скуте хворобою тіло дівчинки дає їй можливість створювати картини дивовижної краси : "Рожевий фламінго", "Море любові", "Портрет мами".

Номер слайду 20

Ресенчук Юлія, дівчина, прикована до коляски після автокатастрофи, є успішною бізнес-леді, очолює благодійний фонд, бере участь в модних показах в якості моделі, знімається в зоряних фотосесіях.

Номер слайду 21

До зустрічі! Сайт Підгірненської ЗОШ І-ІІІ ст. https://sites.google.com/a/podschool.com.ua/pidgirnenska-skola/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Степанова Лариса Іванівна
    Дякую, колего за ваш творчий підхід до справи.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
2 грудня 2019
Переглядів
10008
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку