Презентація "Різновиди вихідних положень"

Про матеріал
Вихідні положення. Положення тіла, рук та ніг перед початком виконання вправ має назву вихідного положення. Воно має суттєве значення для виконання рухів, від них залежить навантаження на окремі групи м'язів, їх чіткість, стійкість тіла.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Різновиди вихідних положень

Номер слайду 2

Вихідні положення для ніг: Основна стійка – тулуб прямий, плечі розведені, руки опущені, ноги прямі, п'ятки разом, носки розведені на ширину ступні, положення рук може бути різне: на поясі, до плечей тощо (мал. 39-а). Стійка ноги нарізно – ноги на ширині плечей, вага тіла рівномірно розподілена на обидві ноги. Положення рук може бути різним (мал. 39-б). Зімкнута стійка – ступні ніг (п'ятки та носки) разом (мал. 39-в). Упор стоячи на колінах – стоячи на обох колінах, спиратись прямими руками на підлогу, спина при цьому пряма, дивитися вперед (мал. 39-г). Стійка на колінах – коліна, гомілки, носки спираються об підлогу (мал. 39-д). Стійка на правому (лівому) коліні – одна нога коліном, гомілкою та носком спирається на підлогу, інша виставлена вперед, зігнута в коліні, ступня на підлозі; стегно опорної ноги та гомілки виставленої вперед ноги перпендикулярні до підлоги.

Номер слайду 3

Вихідні положення для рук : Руки вперед – руки підняти на висоту й ширину плечей, долонями всередину (мал. 40-а). Руки в сторони – руки підняти в сторони на висоту плечей, долонями донизу (мал. 40-б). Руки вгору – руки підняти вгору, паралельно одна одній і відвести назад до відказу, долоні всередину; голова піднята так, щоб можна було бачити кисті рук (мал. 40-в). Руки за голову – руки зігнути в ліктях і підняти в сторони, долоні повернути вперед, пальці при цьому торкаються потилиці, голову тримати прямо, лікті відведені в сторони до відказу (мал. 40-г). Руки до плечей – руки зігнути в ліктях і напівзігнутими пальцями доторкатися до плечей, плечі розвести, лікті притисну­ти до боків (мал. 40-д). Руки перед грудьми – руки зігнути в ліктях і підняти перед­пліччя та кисті до рівня плечей, кисті долонями вниз, пальці - разом (мал. 40-е). Руки на пояс – руки зігнути в ліктях, кисті на пояс (великий палець повернути назад, інші чотири - вперед), плечі розвести, лікті трохи відвести назад (мал. 40ж). Руки за спину – руки, зігнуті в ліктях, торкаються передпліччями спини, кисті тримають якомога ближче до ліктів (мал. 40-з). Руки назад – прямі руки відвести назад долонями досередини (мал. 40-к).

Номер слайду 4

Вихідні положення сидячи:ноги вперед – сидячи на підлозі, прямі ноги зімкнуті, носки відтягнуті; ноги нарізно – ноги прямі, розведені на 30-40 см, носки відтягнуті; ноги зігнуті — ноги зігнуті у колінах, зімкнуті, ступні на підлозі; ноги схресно – ноги зігнуті у колінах, одна перед іншою; сидячи на п'ятах – гомілки та носки спираються на підлогу, носки повернуті досередини, сідниці на п'ятах, тулуб вертикально. Положення для рук залежить від характеру вправ.

Номер слайду 5

Вихідні положення лежачи:лежачи на спині – прямі ноги зімкнуті, носки трохи розставлені, руки вздовж тулуба, долоні донизу, тулуб прямий; лежачи на животі – прямі ноги зімкнуті, руки зігнуті у ліктях долоні одна на одну або руки в упорі, руки вперед; лежачи на правому (лівому) боці – з опорою одним боком, ноги прямі зімкнуті, руки витягнуті вгору

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Положення зігнутих рук. Руки на пояс – руки зігнуті в ліктях, кисті рук спираються в гребінь підвздошної кістки (чотири пальці вперед, а великий – назад), лікті розведені в сторони. Руки перед грудьми – руки зігнуті в ліктьових суглобах, лікті на рівні плечей, долоні донизу. Руки до плечей – руки зігнуті у ліктях, пальці торкаються плечей, плечі відведені назад, лікті біля тулуба. Руки за головою – руки зігнуті в ліктях, пальці торкаються потилиці лікті відведені назад. Руки перед собою – зігнуті руки знаходяться перед грудьми, передпліччя однієї над другим на рівні плечей. Руки за спину – руки зігнуті в ліктях, кисті захоплюють передпліччя так, щоб пальці торкались ліктя, а руки спини. Руки зігнуті вперед – кисті рук торкаються плечей, а лікті на рівні плечей вперед. Руки зігнуті в сторони – теж, але в сторони. Руки зігнуті назад – зігнуті в ліктьових суглобах, руки максимально відведені назад.

pptx
Додав(-ла)
Дзюба Світлана
Додано
27 жовтня 2022
Переглядів
3309
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку