Презентація "Розділові знаки в кінці речення"

Про матеріал
За підручником Мар'яни Захарійчук "Українська мова та читання" (1-а частина)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РОЗДІЛОВІ ЗНАКИ В КІНЦІ РЕЧЕНЬПрийом «Мозаїка»

Номер слайду 2

1 АКТУАЛІЗАЦІЯ РАНІШЕ НАБУТИХ ЗНАНЬРЕЧЕННЯ«Асоціативний кущ»окличнірозповідніслова пов’язанізавершена думканеокличні спонукальніінтонаціяпитальніСклади та запиши «Асоціативний кущ»

Номер слайду 3

2 Прийом «Мозаїка»Етапи проведення. Об’єднання в групи.(учні об’єднуються в групи по 3-5 осіб). Робота в групах.(вивчення, наданого вчителем, матеріалу). Навчання.(учні повідомляють вивчений матеріал однокласникам). Роздуми, щодо отримання інформації. Робота в групах

Номер слайду 4

3 Прийом «Мозаїка»Матеріал для вивчення1 група2 група3 група. У розповідних реченнях щось повідомляється, розповідається. У кінці таких речень ставиться крапка. Інтонація спокійна, в кінці речення знижується. Придумайте декілька таких речень. Питальні речення спонукають співрозмовника до участі в розмові, запитують про когось або про щось. Інтонація підвищується на тому слові, на яке треба дати відповідь. У кінці питального речення ставимо знак питання. Придумайте декілька таких речень. Спонукальні речення містять наказ, пораду, прохання, заохочення до дій тощо. У кінці такого речення ставимо крапку. Інтонація підвищується, якщо висловлюємо радість, захоплення, наказ – ставимо знак оклику. Придумайте декілька таких речень. Робота в групах

Номер слайду 5

4 Прийом «Мозаїка»Роздуми, щодо отриманої інформаціїПисьмове виконання завдання. Вставте в речення розділові знаки. Спиши речення. Звідки дощ іде (…)Сонце, зігрій землю своїм теплом (…)Сонечко, зігрівай землю своїм теплом (…)Птахи прилетіли з теплих країв (…)Коли зацвітуть перші квіти (…)

Номер слайду 6

5 Рефлексія «Мікрофон»В чатах учитель пише ім’я учня або учениці та смайлик «мікрофон», тобто питання ставиться саме цій дитині. Якщо дитина не може дати відповідь на питання, «мікрофон» вчитель передає іншому учню/учениці. Важливо не обговорювати і не критикувати чужі відповіді.

pptx
Додав(-ла)
Ткачина Юлія
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
20 березня 2023
Переглядів
2016
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку