Презентація « Розробіть алгоритм розв’язання педагогічної ситуації»

Про матеріал
Розробіть алгоритм розв’язання педагогічної ситуації Під час вивчення назв овочів іноземною мовою учні 2 класу дізналися, що в перекладі українською прізвище одного із учнів – Керот – означає «морква», що викликало в них несамовитий сміх.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Губська Дарина Ігорівна. Вчитель англійської мови. Харківської гімназії №83 Харківської міської ради. Харківської області

Номер слайду 2

Білет №5 Розробіть алгоритм розв’язання педагогічної ситуаціїПід час вивчення назв овочів іноземною мовою учні 2 класу дізналися, що в перекладі українською прізвище одного із учнів – Керот – означає «морква», що викликало в них несамовитий сміх.

Номер слайду 3

Carrot)))))https://zn.ua/EDUCATION/obrazovatelnyy-ombudsmen-situacii-byvayut343127_.html

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Усвідомлення проблеми і формування задачі. Різноманітні професійні ситуації виникають як у досвідчених вчителів іноземної мови початкової школи, так і в початківців. Причому ситуації створюються як учнями, так і самими вчителями. Наведена ситуація вище є типовою ситуацією яка спровокована учнями. Більш того, якщо вчитель-початківець, то можливо учні хочуть його «випробувати на стійкість і знання предмету». Така ситуація є оперативною і потребує негайного реагування і розв’язання.

Номер слайду 6

Розроблення проєкту рішення. На цьому етапі висуваються гіпотези (передбачення), відбувається проєкт майбутньої педагогічної взіємодії (що робити, як, якими засобами) у вигляді певної конструктивної схеми. Цей етап потребує активного мислення педагога, його уяви. Майстерність розв’язання задачі на цьому етапі й полягає у спрямуванні активності особистості на її всебічний розвиток.

Номер слайду 7

Алгоритм розв’язання проблеми

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Практична реалізація запланованого рішення. Саме на цьому етапі вчителеві потрібно досягти гармонії, узгодженості власної діяльності з діяльністю учнів: активність учителя в розв’язанні проблеми має викликати зворотню активність учнів , установка вчителя на взаємодію – підживитися прагненням учнів спільно розв’язувати проблему. Саме на цьому етапі вчителеві потрібно досягти гармонії, узгодженості власної діяльності з діяльністю учнів: активність учителя в розв’язанні проблеми має викликати зворотню активність учнів, установка вчителя на взаємодію – підживитися прагненням учнів спільно розв’язувати проблему.

Номер слайду 10

Аналіз результату. Під час аналізу педагог порівнює наслідок розв’язання задачі з поставленим завданням. Результат розв’язання – завжди нова ситуація. І якщо вона наближає до спільної мети взаємодії вчителя і учнів – удосконалення нового матеріалу, - результат позитивний, а обране рішення продуктивне.

Номер слайду 11

Використані джерела. Ковальчук В. А. Технологія розв’язання соціально-педагогічних задач: методичні рекомендації.- Житомир: ЖДУ, 2002.-20с. Осадченко І.І. Основи педагогічної творчості та майстерності: Навчально-методичний посібник для викладачів та студентів педагогічних спеціальностей .- Умань : ПП Жовтий О. О. 2012 .- 170с. Теорія і технологія розв’язання педагогічних задач : навч. посібник/ Л. О. Мільто – Кіровоград :Імекс –ЛТД, 2013.-156с.https://www.lovelylanguage.ru/interesting/articles/english-last-names

pptx
Додано
18 жовтня 2021
Переглядів
1162
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку