Презентація "Розвиток космічної біології"

Про матеріал
Презентація до додаткової інформації на тему "Розвиток космічної біології". Мета: ознайомити з етапами розвитку космічної біології.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: «Розвиток космічної біології»

Номер слайду 2

Запуск в 1957 р першого штучного супутника Землі і подальший розвиток астронавтики поставили перед різними областями науки великі і складні проблеми. Виникли нові галузі знання. Одна з них - космічна біологія. Космічна біологія - наука, яка вивчає біологічну дію різних факторів космічного простору на живі організми, розробляє методи і заходи щодо забезпечення нормальної життєдіяльності в космічному польоті, займається пошуками форм життя, що, ймовірно, існує не тільки на Землі, і розробляє заходи проти занесення земних форм життя на інші планети і в космос.

Номер слайду 3

Перший етап - біологічна індикація космічних трас.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Другий етап - короткочасний політ людини в космос.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Третій етап - дослідження під час тривалих польотів пілотованих станцій і спеціалізованих біологічних супутників Землі.

Номер слайду 10

В результаті проведених досліджень визначено основні фактори ризику в пілотованих польотах, вивчені специфічні і неспецифічні закономірності адаптації людини до факторів космічного польоту, виявлені основні системи організму найбільш схильні до змін в умовах тривалого польоту, розроблені ефективні методи і засоби профілактики несприятливих зрушень в організмі під впливом факторів КП . Виконано програму фундаментальних біологічних досліджень на рослинах, птахах, земноводних, включаючи вивчення росту і розвитку біооб'єктів для створення перспективних біологічних систем життєзабезпечення. Багаторічні різнобічні дослідження (фізіологічні, морфологічні, біохімічні, генетичні та ін.) Дозволили з'ясувати механізми адаптації до факторів КП у живих істот різного еволюційного рівня розвитку.

Номер слайду 11

Експерименти на орбіті показали, що лишайник прекрасно виживає в умовах відкритого космосу. Ці нижчі рослини ще називають «Екстремофіли» за їх здатність виживати в найнесприятливіших умовах на Землі. Виявилося, вони здатні витримати і не дуже гостинні умови відкритого космосу. Коли він повернувся на Землю в спусковому апараті, вчені побачили, що всі зразки вижили і зберегли здатність до фотосинтезу.

Номер слайду 12

22 березня 1990 року перепеленок, який пробив шкаралупу рябенького сіро-коричневого яєчка в спеціальному космічному інкубаторі, був першою живою істотою, що народилися в космосі. Це була сенсація! Кінцева мета дослідів з японськими перепелами в невагомості - створення системи життєзабезпечення екіпажів космічних кораблів під час наддовго міжпланетних космічних польотів.

Номер слайду 13

Четвертий етап - підготовка автономного космічного польоту  

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ppt
Додано
29 травня 2019
Переглядів
1996
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку