Презентація "Розвиток навичок позитивного мислення"

Про матеріал
Презентація до заняття з елементами тренінгу "Розвиток навичок позитивного мислення" в презентації представлений теоретичний блок та практичні вправи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток навичок позитивного мислення

Номер слайду 2

За волосся. Взагалі, під час цієї війни зі мною було багато пригод. Якось, рятуючись від турків, спробував я перескочити болото верхи на коні. Але кінь не доскочив до берега, і ми з розгону шубовснули у болото. Шубовснули – і почали тонути. Порятунку не було. Болото з жахливою швидкістю засмоктувало нас глибше й глибше. Ось уже весь тулуб мого коня зник у смердючій багнюці, ось уже й моя голова почала занурюватись у болото, і звідти стирчить лише косичка моєї перуки. Що було робити? Ми неодмінно загинули б, якби не дивовижна сила моїх рук. Я страшенний силач. Ухопивши себе за цю косичку, я з усіх сил смикнув уверх і без великих зусиль витяг з болота себе і свого коня, якого міцно, мов щипцями, стиснув обома ногами. Авжеж, я підняв у повітря і себе, і свого коня. Якщо ви гадаєте, що це легко, – спробуйте зробити це самі.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Позитивне мислення — тип мислення, при якому людина здатна бачити вирішення життєвих завдань. При такому типі мислення переважають зосередження особистості: на чеснотах, а не на недоліках; на успіхи, життєві уроки, а не на помилки і невезіння; на можливостях, а не на перешкоди.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Позитивне мислення це сила, яка відіграє важливу роль у формуванні життя. Сенс такого мислення полягає у психологічному прийомі, при якому в свідомості формуються думки, слова та образи, що сприяють внутрішньому розвитку й успіху. Слово «позитивний» означає стверджувальний, вигідний, надійний, суттєвий, активний, цілком впевнений в собі. Усвідомлювати силу думки і використовувати цю силу, щоб впевнено досягати своєї мети — це і є позитивне мислення. Таким чином, воно означає мислити в правильному напрямку та притримуватись його свідомо, наполегливо, аж до самого успіху. Позитивне мислення — прямий шлях у нове, щасливе і здорове життя."Позитивне мислення — це не просто почуття, яке виникає тоді, коли в житті відбувається щось хороше, — в такі моменти легко відчувати себе оптимістом. Воно пов’язане зі здатністю підтримувати в собі надію і зацікавленість, що б не сталося": - Сью Хедфілд

Номер слайду 7

Шкідливі думки. Почуття. Корисні думки. Почуття. Справи ніколи не стануть кращими. Безнадійність, смуток (печаль), …Це займе час, але наше життя стане кращим. Щастя, …Моє майбутнє безнадійне. Безнадійність …Якщо я трішки змінюсь, я досягну свого. Впевненість, …Мені немає до кого звернутися за допомогою. Смуток (печаль), …У мене є мої батьки, мій вчитель, мої друзіВпевненість, спокій, радість, … У моєму класі мені не радіСмуток (печаль), розчарування …Я найду друзів, яким подобається те, що й мені Надійність, …Світ, це загрозливе місце. Страх. Світ не завжди загрозливий. Впевненість, …Вправа «Приклади шкідливих думок і альтернативи позитивних думок»

Номер слайду 8

Численні наукові дослідження показують, що самопочуття людини багато в чому залежить від її мислення, а думки здатні матеріалізуватися. Небажані, нав'язливі думки здатні довести людину до стану тривоги або депресії. Вони змушують концентрувати увагу на негативних подіях, часто представляючи їх гірше, ніж є насправді. Зациклюючись на таких думках, людина виглядає вічно незадоволеною і прискіпується до себе та оточуючих. Подібне мислення відбирає можливість відчувати себе щасливим.

Номер слайду 9

Вправа-розминка «Веселий фотограф»Мета: забезпечити психологічне розвантаження учасників тренінгу. Опис: ведучий запрошує одного бажаючого стати «фотографом». Всі інші учасники збираються в певному місці і створюють «похмуру команду», яка має сфотографуватися. Завдання «фотографа» під час зйомки розсмішити «похмуру команду», а завдання «команди» не піддаватися на заохочення «фотографа» (звуки, слова, жести, міміка тощо) і залишатися похмурими. Той з команди, хто не витримає і хоча б посміхнеться, переходить на бік «фотографа» й допомагає йому розсмішити інших. Гру можна провести декілька разів, міняючи «фотографа».

Номер слайду 10

Запитання для обговорення:- Чи змінився ваш настрій після цієї гри? Яким чином?- Що вплинуло на зміну настрою?

Номер слайду 11

Теоретики позитивного мислення, вивчаючи способи самореалізації індивіда, ефективного спілкування, шляхи подолання стресових ситуацій та досягнення бажаної мети, акцентують увагу на можливості розвитку оптимістичного світогляду, схвального погляду на себе та своє оточення, вміння знаходити в будь-якій ситуації сприятливі моменти, зосереджувати на них увагу, поміщаючи їх в основу когнітивної моделі сприйняття ситуації.

Номер слайду 12

Вправа «Мої позитивні якості»

Номер слайду 13

Вправа «Віддзеркалення»Мета: дати можливість відчути дзеркальне відображення своїх дій, вчинків. Учасники групи діляться на пари, стають обличчям один проти одного. Перший учасник робить рухи руками, головою, всім тілом. Завдання другого полягає в тому, щоб повторити ці рухи, бути «дзеркальним відображенням» першого. За командою ведучого учасники міняються ролями. Кожна пара самостійно обирає складність рухів та темп виконання. Обговорення: учасники діляться своїми враженнями від вправи.

Номер слайду 14

Як висновок, до вправи, скористаємося народною мудрістю: стався до людей так, як би ти хотів, щоб ставились до тебе. Простий, але ефективний спосіб «притягувати» гарний настрій - завжди думати про те, що ви хочете, тобто про приємне і позитивне. Адже буде матеріалізоване саме те, про що думалося частіше і довше.

Номер слайду 15

Кілька прийомів, які мають за мету створення «сприятливого ґрунту» для позитивного мислення:заведіть щоденник, в якому ви будете відзначати свої досягнення;медитуйте;візуалізуйте бажані результати;слідкуйте за своїм здоров’ям;відстежуйте ваші тілесні реакції: поставу, міміку, жести;частіше посміхайтеся.

Номер слайду 16

Ти молодець!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
25 жовтня 2023
Переглядів
489
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку