Презентація "Щастя приходить до щасливих"

Про матеріал
Матеріал до заняття з елементами тренінгу спрямованого на розвиток позитивного мислення, має теоретичний та практичний блок
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Щастя приходить до щасливих

Номер слайду 2

Щастя. Мозковий штурм. Щастя це...

Номер слайду 3

Щастяпсихоемоційний стан цілковитого вдоволення життям; відчуття радості, приємних емоцій та задоволення життям.щастя виникає внаслідок різних факторів, таких як зосередженість на хороших думках, життя в сьогоденні, пошук і досягнення своїх пристрастей, а також відчуття мети. Це не залежить від матеріальних благ чи зовнішніх обставин, а скоріше від ставлення та вибору людини. Щастя може бути невловимим, якщо його прагнути безпосередньо, але його можна знайти, коли людина зосереджується на інших аспектах життя, таких як особисте зростання, любов і правда.

Номер слайду 4

Якось іудейський мудрець звернувся до Господа з проханням показати йому рай та пекло. Господь погодився і відвів мудреця до великої кімнати, посеред якої стояв величезний казан з їжею, а навколо нього ходили і плакали голодні та нещасні люди. Вони страждали, бо не могли поїсти, хоча в руках у них були ложки. Але ручки цих ложок були дуже довгі – довші за руки.«Так, це справді пекло»,- сказав мудрець. Тоді Господь відвів мудреця до іншої кімнати, що була точнісінько така, як перша. Посеред цієї кімнати стояв такий самий казан з їжею, а люди, що були в кімнаті, тримали точнісінько такі самі ложки. Але ці люди були ситі, веселі і щасливі.«Та це ж рай!»-вигукнув мудрець.

Номер слайду 5

Що відрізняло людей в одній кімнаті від тих, що були в іншій?Що зробили щасливі люди і були в змозі зробити нещасні?Що допомогло людям у раю бути щасливими?

Номер слайду 6

Що заважає бути щасливими?Завищені очікування. Безпідставні надії і невиправдано високі очікування служать погану службу. Коли щось іде не за планом, людина засмучується. Почуття, що ви особливий. На думку психологів, здорова самовпевненість є непоганою якістю. Однак люди, які вважають себе винятковими, дуже часто і сильно розчаровуються, адже навколишні вважають їх звичайними. Помилкові цінності. Головна проблема полягає в тому, що люди плутають помилкові і істинні цінності. Якщо людина все життя був одержима грошима, і раптом розуміє, що гроші це далеко не все, вона отримує дуже сильний психологічний удар. Прагнення більшого. Люди швидко звикають до того, що у них є і чого їм вдалося досягти, тому весь час хочуть більшого. Це одночасно стимулює до саморозвитку і знищує здатність радіти тому, що є. Покладати надії на інших людей. Багато людей чекають, що хтось прийде і ощасливить їх, тому перекладають відповідальність за щастя на близьких людей або друзів. Таким чином, людина стає залежною від інших і ризикує розчаруватися, коли з'ясується, що у цих людей інші пріоритети.

Номер слайду 7

Боязнь розчарування. Страх впасти або зазнати невдачі не дає багатьом рухатися вперед. Безумовно, не можна нічого втратити, не ризикуючи, однак це заздалегідь позбавляє шансів на перемогу. Неправильне оточення. Спілкування з скигліями призводить до того, що ви самі починаєте все бачити в негативному світлі. Похмуре сприйняття навколишнього світу і постійна критика буквально вбивають позитивне мислення. Помилкові очікування. Багато хто переконаний, що щастя і задоволення є природними станами, які можуть тривати скільки завгодно. Однак це не так, тому що щастя швидкоплинно. Якщо приймати його як даність, то дуже скоро ви перестанете цінувати його. Віра в "смугасте" життя. Багато хто вірить, що за успіхом обов'язково піде невдача, тому після подарунка долі впадають в тривожне очікування чогось поганого. Це сильно знижує якість життя. Нехтування власними успіхами. Люди дуже часто відмахуються від власних досягнень, принижуючи їхню соціальну значимість. Свою роботу необхідно цінувати і пам'ятати про те, чого змогли досягти завдяки своїм зусиллям.

Номер слайду 8

Вправа «Дошка оголошень» Підійдіть до нашої дошки оголошень і візьміть собі те, чого вам бракує в житті, або ж є, але, на ваш погляд, дуже мало, і обґрунтуйте свій вибір. (Серед оголошень такі пропозиції: «Щастя», «Здоров’я», «Любов», «Успіх», «Впевненість у собі», «Автомобіль», «Будинок», «Дорогі фірмові речі», «Хоробрість», «Розум», «Гроші»)

Номер слайду 9

Вправа «Прагну щастям поділитись»Подпись

Номер слайду 10

Зазвичай щастя приходить до щасливих, а нещастя — до нещасних. Франсуа де Ларошфуко VI

Номер слайду 11

Ти не ганяйся за щастям: воно завжди знаходиться в тобі самому. Чим більше розуму, тим менше треба грошей для щастя. Шукаємо щастя по країнах, століттях, а воно скрiзь i завжди з нами; як риба в водi, так i ми у ньому, i воно бiля нас шукає нас самих. Нема його нiде вiд того, що воно скрiзь. Воно схоже до сонячного сяйва — відкрий лише вхiд у душу свою. Григорій Сковорода

Номер слайду 12

Яке то щастя: сонце, літо, річка,Вітрець легенький, синява небес,У лузі квіти, росяна травичка. Й ще незбагненних тисячі чудес!Велике щастя на Землі цій жити,Красою милуватися весь часІ насолоджуватися. Любити. Природу рідну, сповнену прикрас.І дивуватись, слухаючи співи. Пташок маленьких, що до нас летять.І бачити веселку після зливи,І хмари, що немов палахкотять. На заході, як сонечко сідає,І тишу вечорову, що мовчить…Як чорна нічка землю накриває…Яке то щастя — в цьому світі жить!автор Надія Красоткіна

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Перший крок до щастя – це задоволення від всього, що ти робиш. Отримуйте задоволення від кожної миті вашого життя, намагайтесь її зробити прекрасною. Як це зробити? Що ви робите, коли чимось задоволені? Посміхаєтесь! Тож – посміхніться і подякуйте подумки зараз: Собі! Іншим учасникам! І нехай усі посміхаються вам! Це зробить усіх нас щасливішими! Будьте позитивними і станьте магнітом для людей, усмішок, радості та щастя! Пам’ятайте, щастя приходить до щасливих людей!Вправа «Посмішка»

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
25 жовтня 2023
Переглядів
245
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку