Презентація. Розвиток опорно-рухової системи людини з віком.

Про матеріал
Робота розроблена на основі матеріалів підручника «Біологія» інтегрованого курсу для 8 класу закладів загальної середньої освіти (авт. В. І.Соболь.) та інтернет-ресурсів. Тема "Розвиток опорно-рухової системи людини з віком. Профілактика порушень опорно-рухової системи."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток опорно-рухової системи людини з віком. Профілактика порушень опорно-рухової системи.

Номер слайду 2

У процесі росту і розвитку людини відбуваються значні зміни опорно-рухової системи. У неї поступово формуються чотири вигини хребта. У новонароджених хребет випрямлений і не має фізіологічних вигинів. Міжхребцеві диски товсті і займають майже половину довжини хребта. У 2-місячному віці формується шийний вигин (дитина може тримати голову), у 6 місяців – грудний (дитина може сидіти), до 1 року – поперековий (після того, як дитина навчиться ходити). У 3-4 роки – вигини хребта майже як в дорослої людини, однак шийний вигин закінчує формуватися до 7 років, поперековий – до 12.

Номер слайду 3

ПЕРІОДИ НАЙІНТЕНСИВНІШОГО РОСТУ КІСТОК: І – перші два роки життя;ІІ – 7 – 8 років;ІІІ – у дівчат: 12 – 13 років, у хлопців:13–14 років. ПРИПИНЕННЯ РОСТУ КІСТОК: 22 – 24 РОКИ.

Номер слайду 4

Інтенсивне збільшення маси м’язів відбувається від 14 до 16 років, і тому це найкращий період для початку занять силовими фізичними вправами. М'язова гіпертрофія – це збільшення м'язової маси. Її можна досягти, якщо будеш правильно виконувати певні вправи та споживати достатню кількість правильних продуктів. Зазвичай цей процес проходить стадії стимуляції та відновлення. Скелетні м'язи – найбільш адаптована тканина твого тіла.

Номер слайду 5

ВИСНОВОК. У дитячому та юнацькому віці зміни опорно-рухової системи пов’язані із ростом кісток, м’язів окостенінням скелета, формуванням постави.

Номер слайду 6

ГІПОДИНАМІЯ (від грец. гіпо – під, динаміс – сила) – порушення функцій організму (опори, руху, кровообігу, дихання, травлення, виділення, регуляції функцій) через обмеження рухової активності.

Номер слайду 7

НАСЛІДКИ ГІПОДИНАМІЇ

Номер слайду 8

ГІПОДИНАМІЯ спричиняє зниження не тільки фізичної, а й розумової працездатності, і в поєднанні з іншими несприятливими чинниками призводить до різних захворювань. ПРОФІЛАКТИЧНІ ЗАСОБИ ПРОТИ ГІПОДИНАМІЇрухфізичні навантаженняздоровий спосіб життя

Номер слайду 9

ПРИЧИНИ ПОРУШЕНЬ ОПОРНО-РУХОВОЇ СИСТЕМИ

pptx
Пов’язані теми
Біологія, 8 клас, Презентації
Додано
30 січня
Переглядів
126
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку