Презентація "Розвиток поняття про число"

Про матеріал
Числа - це невід'ємне знаряддя сучасної цивілізації, що використовується для впорядкування сфери її діяльності. Пам'ять людства не зберегла, що не донесла до нас ім'я винахідника колеса або гончарного круга. Це й не дивно: більше 10 тис. Років пройшло з тих пір, як люди всерйоз зайнялися землеробством, скотарством і виробництвом найпростіших товарів. Назвати ж ім'я генія, вперше який поставив питанням "скільки?", Тим більше, неможливо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток змістової лінії “Числа” в шкільному курсі математики. Виконала: студентка групи 1ммз СОАртемчук Аліна Сергіївна

Номер слайду 2

Число – основне поняття математики, яке утворилось в ході тривалого історичного розвитку. Виникнення і формування цього поняття відбувалось разом з зародженням і розвитком математики.

Номер слайду 3

Логічна схема розвитку поняття числаІсторична схема розвитку поняття числа

Номер слайду 4

1) А має бути підмножиною множини В; 2) Смисл дій над числами в множині А залишається тим самим у множині В, 3) в множині В повинна бути виконана операція, яка в багатьох А була нездійсненна або не завжди здійсненна; 4) множина чисел В повинна бути такою, щоб не існувало жодної її підмножини, яка містила б множину А і задовольняла ті самі умови

Номер слайду 5

Натуральні числа. Натура́льні чи́сла — числа, що виникають природним чином при лічбі. Це числа: 1, 2, 3, 4, … Множину натуральних чисел прийнято позначати знаком

Номер слайду 6

Введення дробових чисел

Номер слайду 7

Введення цілого числа

Номер слайду 8

Введення раціонального числа Раціональні числа – це числа, які можна подати у вигляді відношення, де m- ціле число, а n- натуральне. Кожне раціональне число можна записати у вигляді скінченного або нескінченного періодичного дробу.

Номер слайду 9

Ірраціональні числа

Номер слайду 10

Дійсні числа. Якщо множину раціональних чисел доповнити числами ірраціональ­ними, то отримаємо розширену множину, яку називають множиною дійсних чисел..

Номер слайду 11

Комплексні числа1. Мотиваційний момент: знаходження коренів рівняння ; введення і як значення квадратного кореня Означення. Комплексними числами називають вирази виду , де а і b - дійсні числа, а i - деякий символ такий, що і2=-1.2. Тут же визначаються супутні поняття: дійсна і уявна частини комплексного числа.3. Далі вводяться дії з комплексними числами в алгебраїчній формі, дається геометрична інтерпретація комплексного числа, тригонометрична форма запису і дії з комплексними числами в тригонометричній формі запису.

pptx
Додав(-ла)
Артемчук Аліна
Пов’язані теми
Математика, Розробки уроків
Додано
4 лютого 2020
Переглядів
3581
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку