Презентація "Рухова активність-основа фізичного здоров'я"

Про матеріал
Презентація створена учнем 8го класу на тему "Рухова активність- основа фізичного здоров'я" Презентація складається із 11 слайдів і може бути використана як на уроках біології так і на уроках основи здоров'я
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рухова активність – основа фізичного здоров’я Виконав учень 8а класу Стебницької гімназії №6 ім. Героїв АТО Лисак Олег

Номер слайду 2

… Тіло без руху побідне до стоячої води, яка пліснявіє, починає псуватись і гнити. Н. Амбодік У процесі росту і розвитку людини відбуваються значні зміни опорно-рухової системи. У дитячому і підлітковому віці ці зміни пов'язані насамперед із ростом кісток, їхнім окостенінням, формуванням постави, зміною пропорцій тіла. Розвиток опорно-рухової системи значною мірою залежить від ступеня рухової активності, харчування, діяльності залоз внутрішньої секреції.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Існують різні види рухової активності, які визначаю за різними критеріями. Рухова активність позитивно впливає на благополуччя людини (фізичне, соціальне, психологічне). Обсяг і характер рухової активності людини значною мірою залежить від її способу життя.

Номер слайду 5

Фізична робота, фізичні вправи дуже впливають на фізичний, розумовий і психічний розвиток людини, особливо в перші роки її життя. Вони стимулюють ріст і розвиток усіх органів і систем органів організму. Систематичні заняття фізичними вправами підвищують працездатність серцевого м'яза. Треноване серце в стані спокою скорочується повільніше, що дає йому змогу краще відпочивати, працювати економніше, збільшувати хвилинний об'єм крові під час роботи і надходження кисню та поживних речовин. Фізичні вправи сприяють кращому розвиткові системи дихання. Під впливом фізичної роботи підвищується інтенсивність обміну речовин у всіх органах і системах організму. Крім того, що фізичні вправи розвивають і вдосконалюють усі функції організму, вони ще й підвищують його стійкість до дії чинників навколишнього середовища.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Орієнтуючись на результати дослідження та на загальний стан справ щодо фізичної активності молоді України можна зробити деякі рекомендації,зокрема: - формуючи потребу в учнів до ведення здорового способу життя необхідно переконати їх в тому, що фізична культура є потужним засобом формування, збереження і зміцнення здоров'я. - виховувати в учнів сталу звичку до самостійних занять фізичною культурою і ставлення до неї як частини загальної культури . для підвищення рухової активності молоді необхідно на державному рівні розглянути питання збільшення кількості годин фізичної культури( не менше трьох годин на тиждень повинні бути обов’язковими) - залучати учнів до різних позашкільних занять фізичними вправами (відвідання спортивних секцій з певних видів спорту, участь у спортивних змаганнях, самостійні заняття фізичною культурою)

Номер слайду 10

Дякую за увагу !!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Panchuk Max
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
23 жовтня 2019
Переглядів
46040
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку