Презентація "РЗМ 7. Ділові папери. Резюме. Заява"

Про матеріал
Презентація для учнів 9 класу з Теми "Ділові папери. Резюме. Заява". У презентації подано логіку проведення уроку на дистанційній формі навчання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мозковий штурм Якою є сфера використання офіційно-ділового стилю? Розказати про його основне призначення. Які основні ознаки має офіційно-діловий стиль? Чим відрізняється офіційно-діловий стиль від інших стилів мовлення? Які документи ви опрацьовували в попередніх класах? Назвати основні особливості їх.

Номер слайду 2

ТЕМА. РЗМ № 7. ДіловІ ПАПЕРИ. Резюме. Заява

Номер слайду 3

Робота в інтернетіЯк заробити в інтернеті? Відповідь надзвичайно проста – потрібно працювати. Варто запам`ятати: інтернет – це віртуальна копія нашого реального життя, з її правилами та законами, взаємостосунками, людьми, шахраями тощо. Як і в реальному житті, в інтернеті існує попит та пропозиція, товар та гроші, праця та її оплата, шахраї та чесні люди, спільне також і те, що ніхто грошей нам просто так не дасть, гроші потрібно заробити.

Номер слайду 4

- Яким чином можна почати працювати? - Спочатку відвідайте спеціальні сайти з оголошеннями, перегляньте розділи «вакансій». Надішліть своє резюме.- Як ви розумієте слово резюме?

Номер слайду 5

Резюме – короткий висновок із сказаного, написаного: резюме доповіді. Резюме, або короткі відомості про людину, досвід роботи, навички тощо. В пошуках працевлаштування, перед співбесідою роботодавці завжди вимагають резюме, для ознайомлення з особистістю кандидата на певну посаду. Важливе питання, як правильно скласти резюме на роботу, або що воно повинно містити в собі?

Номер слайду 6

Особливістю такого документа є стислість. Сьогодні однаково поширеними стають паперові й електронні резюме. Основні реквізити резюме:назва виду документа;прізвище, ім’я, по батькові;домашня адреса;контактна інформація: поштова, електронна адреса, телефон, факс тощо;дата і місце народження;мета;професійний досвід;освіта;сімейний стан;додаткові відомості;підпис;дата;фотокартки ( у разі потреби).

Номер слайду 7

У резюме відомості про професійну діяльність та освіту викладаються у зворотному хронологічному порядку. У відомостях про освіту зазначається повне найменування навчальних закладів, де довелося вчитися, рік випуску. У відомостях про професійний досвід вказується, яку посаду обіймає людина зараз, попередні посади із зазначенням стажу роботи. Графа «Додаткові відомості» містить інформацію про володіння іноземними мовами і комп’ютером, участь у наукових конференціях, наявність друкованих робіт, громадську діяльність, інтереси претендента тощо. Укладаючи резюме, слід акцентувати увагу не на тому, що ви хочете отримати, а на тому, що ви можете запропонувати, які, на відміну від інших претендентів, маєте переваги.

Номер слайду 8

Резюме. Вікторія Вікторівна Розумкевичвул. Ак. Дашкевича, 19 тел. моб.: 096 957-52-07,м. Житомир, 10029 e-mail: vika.rozum@gmail.comм. Житомир, 17 вересня 1981 року;заміжня, 11-річна донька;Мета: отримати роботу на посаді вчителя української мови і літератури. Досвід роботи: - викладач-репетитор української мови та літератури (09. 2020 – 07. 2021) ТОВ «Учбово-консультативний центр «Еліт-Голд». Індивідуальні заняття з учнями 5-11 класів, допомога за шкільною програмою, підготовка до ДПА, ЗНО онлайн та офлайн;асистент вчителя-реабілітолога (09. 2013 – 08. 2016), вчитель-реабілітолог (08. 2016 – 06.2017) Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів Житомирської міської радисоціальний педагог, вчитель української літератури з 08.2006 по 08. 2013 (7 років) Житомирська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 14. Освіта: вища 09.2001 – 06.2006 рр. – Житомирський державний університет ім. Івана Франка, філологічний факультет, спеціальність «Українська мова, література та соціальна педагогіка», закінчила з відзнакою. Шукаю повну або часткову зайнятість, можлива робота онлайн.11. 08. 2021

Номер слайду 9

Резюме. Петренко Іван Іванович. Контактна інформація:тел. (032) 123-45-67e-mail: ivan_petrenko@ua.fm. Посада: Програміст. Загальний досвід: Створення програмного забезпечення мовою програмування С++. Налаштування готових програм і навчання співробітників. Досвід роботи: Травень 2003 – теперішній час. Тз. ОВ "Буд. Сервіс" (будівельна фірма)Створення програм для Інтернету;Налаштування готових програм;Навчання співробітників. Освіта:1995 - 2000р. Національний університет «Львівська політехніка»Інститут прикладної математики та фундаментальних наук. Спеціальність: Соціальна інформатика, магістр. Додаткова освіта:1999 – 2000р. Курси англійської мови. Знання ПК: знання мов програмування: C++, Java, Accembler, PHP.Іноземні мови: Англійська, польська мови – розмовний рівень. Додаткова інформація: Вік - 26 років. Сімейний стан – не одружений, дітей немаєЄ закордонний паспорт, водійські права категорії "В", досвід водіння 2 роки13.09.2018р Підпис

Номер слайду 10

ЗАЯВАВідкрийте Ваші підручники на с. 237, Тема 9. ВПР. 508 с. 237-238 Прочитайте визначення поняття «заява» та зверніть увагу на її реквізити с. 238 Виконайте вправу 509.

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Написати власне резюме; заяву (на одну з тем, вказаних у впр. 510 на с. 239 підручника)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Могила Алла Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Віталіївна Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 листопада 2021
Переглядів
10169
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку