Презентація "Що означають символи на ярликах одягу?"

Про матеріал
Що означають символи на ярликах одягу?Чому потрібно звертати увагу на етикету на одязі/речах? Цей ярлик містить інформацію про країну-виробника, про склад тканини речі і про рекомендації з прання, сушіння і прасування. Зверніть увагу, що чим якісніша річ і чим більше праці вкладено в її виробництво, тим більше інформації ви знайдете на ярлику. Одяг без ярликів відразу ж повинен викликати підозру. 
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що означають символи на ярликах одягу?

Номер слайду 2

Чому потрібно звертати увагу на етикету на одязі/речах?Цей ярлик містить інформацію про країну-виробника, про склад тканини речі і про рекомендації з прання, сушіння і прасування. Зверніть увагу, що чим якісніша річ і чим більше праці вкладено в її виробництво, тим більше інформації ви знайдете на ярлику. Одяг без ярликів відразу ж повинен викликати підозру. 

Номер слайду 3

Які бувають ярлики на одязі?Виділяють п'ять основних типів позначень. ►прання (таз з водою, на якому нанесені додаткові позначення)►сушіння/ відтискання (квадрат з додатковими знаками)►прасування (символ - праска)►хімчистка (кружечок порожній або перекреслений, якщо вона дозволяється або забороняється відповідно)►відбілювання (трикутник з додатковими позначеннями)

Номер слайду 4

Розшифровка знаків для вибору правильного режиму прання. Виріб можна прати. Делікатне прання. Точно витримувати температуру води, не піддавати сильній механичній обробці, при віджимі – повільний режим центрифуги. Особливо делікатне прання. Велика кількість води, мінімальна механічна обробка, швидке ополіскування. Тільки ручне прання. Не терти, не віджимати. Виріб не підлягає пранню, слід піддати хімчистці

Номер слайду 5

Прати в гарячій воді при температурі не вище 60°С. Прання в прохолодній воді при температурі не вище 30°С нейтральными миючими засобами. Прання в теплій воді при температурі не вище 40°С нейтральними миючими засобами. Прання білизни з кип’ятінням

Номер слайду 6

Як позначається ярлик на одязі "сушка/віджим"?Виріб можна сушити. Не сушити (використовується разом з «Не прати»). Можна віджимати та сушити в пральній машині або в електричній сушці для білизни. Віджимати та сушити в пральній машині чи електросушилці не можна. Не викручувати. Сушити при низькій температурі.

Номер слайду 7

Сушити при середній температурі. Сушити при високій температурі. Делікатні сушка та віджим. Особливо делікатні сушка та віджим. Вертикальна сушка (на мотузці). Сушити без віджиму. Сушити на горизонтальній поверхні. Сушити в тіні.

Номер слайду 8

Ярлики на одязі для режиму "прасування"Можна прасувати. Не прасувати. Прасувати при високій температурі (до 200°С)Прасувати при середній температурі (до 150°С)Прасувати при низькій температурі (до 110°С)Не обробляти паром.

Номер слайду 9

Знаки на одязі для хімчистки. Cуха чистка (хімчистка). Не піддавати хімчистці. Хімчистка з будь-яким розчином. Чистка зі звичайними реагентами. Риска під колом з буквою вказує на необхідність піддавати виріб делікатній чистці. Чистка на основі спеціальних розчинників. Делікатна чистка на основі спеціальних розчинників.

Номер слайду 10

Розшифровка знаків для вибору правильного відбілювача. Можна вибілювати. Не вибілювати, не використовувати миючі засоби з хлором та пральні порошки з відбілювачами. Можна відбілювати із застосуванням хлору. Відбілювати тільки без хлору. Склад тканини на етикетках: EAеластан. LIльон. PAнейлон. PESполіакрил. PLполіестр. SEшовк. WOшерсть

Номер слайду 11

Для чого потрібен клаптик тканини біля ярлика? Цей клаптик може розповісти про правильний догляд за річчю не менше, ніж символи на ярлику. Тож перед пранням свого одягу, протестуйте його трьома способами, і дізнайтеся, наскільки тканина якісна, а також чи сумісний ваш порошок з матеріалом. Тест на «линьку». Зробіть міцний мильний розчин (натріть господарське мило + тепла вода) і занурте в нього клаптик. Через десять хвилин старанно потріть клаптик і залиште ще на півгодини. Якщо після таких маніпуляцій вода не забарвилася - річ, з якою ви зрізали тканинний шматочок, можна прати з іншим одягом і не боятися, що вона полиняє. Тест на усадку. Лінійкою заміряйте клаптик. Занурте його в теплу воду на півгодини, після дайте підсохнути. Сухий клаптик виміряйте ще раз. Якщо виміри залишилися колишніми, річ не сяде в процесі прання. Тест на сумісність з порошком. Виперіть клаптик тим порошком, яким зазвичай користуєтеся. Вони «подружилися»? Сміливо періть порошком нову річ. Таким же чином перевірте реакцію на засіб для виведення плям.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сиран Антонина
    Дякую автору, гарна допомога в наш час
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Логопедія, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
9 червня 2021
Переглядів
2073
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку