Презентація "Що таке релігійність та духовність"

Про матеріал

Презентація до курсу "Етика" 6 клас НУШ за підручником Т.Мелещенко, О.Желіба, Т.Бакка, Є.Ашортіа . Можна використовувати під час дистанційного навчання

Зміст слайдів
Номер слайду 1

6 клас НУШ “Етика” за підручником Мелещенкo Т. В. Що таке духовність і релігійність

Номер слайду 2

Приклади долоньку та напиши своє привітання однокласникам Гарного дня, друже …Частіше посміхайся. Привіт!Вір у свої сили

Номер слайду 3

Знайди ключові слова до теми, які сховалися у хмаринці . Які з них тобі вже знайомі? Духовна людина - вільна. У висоту, у глибину, в ширину літає безмежно. (Григорій Сковорода)Як ти розумієш цей вислів?

Номер слайду 4

Уявлення про світ людина вибудовує на основі фактів. А якщо факти відсутні або отримані знання не можна перевірити? Вирішити ці проблеми допомагає віра. Віра - упевненість, довіра до когось чи чогось, зокрема без логічних доказів. Так, у дитинстві ти вірив/вірила словам рідних і старших людей. І тільки із часом почав набуватися власний досвід і критичне ставлення до будь-якої інформації.

Номер слайду 5

Спостерігаючи за природою, у людини викликало питання: а хто її створив, хто творить надприродне? Так виникла релігія. Релігія - це віра в існування Бога чи богів.

Номер слайду 6

В Україні більшість людей відносить себе до певної релігії. Проте є і атеїсти, які вважають, що все відбувається за законами природи. Відомо, що в середині ХХ ст. людство звернуло особливу увагу на права людини. Серед прав людини є право на свободу віросповідання. До якої релігії себе відносять українці

Номер слайду 7

Наявність кількох релігійних спільнот на території однієї країни називається поліконфесійністю. Для поліконфесійних країн важливе питання співіснування релігій в одній країні. Кожна релігія вважає істинним тільки свій світогляд, прагне залучити до своєї спільноти якомога більше вірян. Це спричиняє конфлікти.

Номер слайду 8

Отже, в умовах поліконфесійності української нації важливо проявляти толерантність. Толерантна людина співпрацює з іншими на підставі поваги гідності, прав інших, сприйняття їх такими, якими вони є. Декларація прав людини Стаття 3.2. Терпимість необхідна у відносинах як між окремими людьми, так і на рівні сім'ї та громади. У школах та університетах.... вдома та на роботі необхідно зміцнювати дух терпимості та формувати відносини відкритості, уваги один до одного та солідарності. Засоби комунікації здатні відігравати конструктивну роль у справі сприяння вільному й відкритому діалогу та обговоренню, поширенню цінностей терпимості.

Номер слайду 9

ВЕЛИКА СІМ'ЯЖила на світі сім'я, яка займала ціле село. А все тому, що в ній було понад 100 осіб. Хоч у кожної з них був різний характер, у сім'ї панували мир і злагода. Поговір про цю родину дійшов до правителя країни. І вирішив він перевірити, чи правду говорять люди. Прибув правитель до села, і душа його зраділа: довкола краса, достаток і мир. Вирішив дізнатися, як селяни досягли такого ладу. Прийшов до голови родини і сказав: «Розкажи, як ти досягаєш миру в твоїй сім'ї». Той узяв аркуш паперу й почав щось писати. Потім передав аркуш владиці. На папері були написані три слова: «любов», «прощення», «терпіння». І в кінці аркуша: «Сто разів любов», «Сто разів прощення», «Сто разів терпіння». Прочитав владика і запитав: «І все?» «Так, - відповів старий, — це і є основа життя будь-якої гарної сім'ї». І, подумавши, додав: «І світу теж». Прочитай притчу. Як ти її розумієш?

Номер слайду 10

Визнання права на свободу думки, совісті та релігії сприяє розвитку духовності людей. Духовність - здатність людини до творення культури й самотворення. Творення культури означає створення нових матеріальних і духовних цінностей.

Номер слайду 11

Чудово, все вдалося!Усе добре Були труднощі Важко, потрібна допомога Самооцінювання

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шарапенко Тетяна Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Етика, 6 клас, Презентації
Додано
13 січня
Переглядів
1359
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку