Презентація "Що таке щастя"

Про матеріал
Презентацію можна використовувати на уроках основи здоров я під час вивчення теми "Формування системи цінностей"та на виховних годинах..
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке Щастя?

Номер слайду 2

Номер слайду 3

На мій погляд щастя це…

Номер слайду 4

І тоді я ЩАСЛИВА!

Номер слайду 5

Як бачимо здоров'я і щастя йдуть поруч

Номер слайду 6

Що ж таке щастя? Щоб розібратися з цими загальнолюдськими питаннями я вирішила провести своє дослідження і з'ясувати, як поняття про щастя змінюється в залежності від віку людини, і з'ясувати, коли ж люди відчувають себе щасливими.

Номер слайду 7

Проблемою щастя займалися видатні вченіВиготський Л. С. Рубенштей С. Л. Як ми бачимо, щастя - це дійсно важлива частина нашого життя, хвилююча людей різних поглядів і культур.

Номер слайду 8

У ході досягнення основних цілей, мною поставлено декілька завдань: навчитися встановлювати контакти незнайомими людьми; навчитися проводити процедуру анкетування та інтерв'ю; навчитися аналізувати і інтерпретувати отримані результати; з'ясувати, як вік впливає на розуміння і уявлення про щастя; з'ясувати, як впливає на уявлення про щастя історія та культура; з'ясувати, що приносить людям щастя і чи дійсно самореалізацію можна розглядати, як шлях до досягнення щастя; визначити, яка кількість людей вважає себе щасливими; з'ясувати, коли ж люди відчувають себе найщасливішими.

Номер слайду 9

Починаючи своє дослідження, я вирішила насамперед звернутися до словника і зрозуміти, що ж розуміють під щастям…щастя - це позитивна емоція, яка, з одного боку, сприяє продуктивній, творчої діяльності, а з іншого сама є наслідком цієї самої діяльності, як сказав К. А. ГГальвеція (французький філософ-матеріаліст), "щастя людей полягає в тому, щоб любити робити те, що вони повинні робити".

Номер слайду 10

Щастя тісно пов'язане з радістю

Номер слайду 11

Щастя і потребивиникає припущення, що щастя полягає не тільки в задоволенні потреби, але і в прагненні до цього, в процесідосягнення потреби: "Щастя полягає не стільки у володінні, скільки в процесі оволодіння предметом наших бажань" (Гельвецій Клод Адріан).

Номер слайду 12

Самореалізація, як шлях до досягнення щастя. Розглядаючи шляхи досягнення щастя, важко не помітити такий важливий аспект людського життя, як самореалізація. І дійсно, людина протягом усього життя прагнить пізнати і реалізувати свою сутність, успіхи в чому, безсумнівно, приводять його в позитивний стан, стан радості і щастя. Так, розглядаючи самореалізацію як необхідну передумову щастя, напрошується висновок про те, що гонитва за самореалізацією, прагнення до неї, є ні що інше, як гонитва за щастям. Перешкоди на шляху самореалізації перепиняють людині шлях до щастя.

Номер слайду 13

Функції щастя. Щастя. Бачити красу і гармонію;Відчуття енергії і сили;Породжує почуття свободи, легкості, насолоди;Соціальне, яке допомагає у встановленні конфліктів, у формуванні почуттів;Біологічне,коли людина приходить в стан щастя, всі системи її органів функціонують легко і вільно. Навіть під час хвороби прискорюється процес одуження.

Номер слайду 14

Для свого дослідження я використовувала такі методи як: анкетування і інтерв'ю І отримали такі результати

Номер слайду 15

Підлітки 15-16 років. Розуміння сутності щастя

Номер слайду 16

Переживання стану щастя

Номер слайду 17

Наявність приводу для щастя

Номер слайду 18

Що найбільше вам приносить щастя

Номер слайду 19

Не в грошах щастя

Номер слайду 20

Щасливі люди

Номер слайду 21

Особливості ставлення до щастя людей у віці 60-70 років. Розуміння сутності щастя

Номер слайду 22

Наявність приводу для щастя(те що приносить щастя)

Номер слайду 23

Щасливі люди

Номер слайду 24

Не в грошах щастя

Номер слайду 25

Висновки. У результаті аналізу літератури, яка описує даний аспект людського буття, було з'ясовано, що щастя - одне з найважливіших переживань людини, що носять позитивний характер. Джерело щастя - задоволення потреб. Коли ж потреби досягають вищого етапу свого розвитку, викликаючи потребу самореалізації, вона стає одним з основних шляхів до досягнення щастя. Задоволення цієї потреби носить багатозначний характер: по-перше, що виконується людиною соціальна роль має найважливіше значення в існуванні і розвитку суспільства, а по-друге, воно приносить щастя, яке наповнює людину енергією, силою, визначає його позитивне ставлення до себе і світу, підтримує стан біологічного та психологічного здоров'я.

Номер слайду 26

Моніторинг відчуття щастя в УкраїніЗа даними досліджень, проведених Київським міжнародним інститутом соціології у період із 2001 по 2012 рік. Усі дослідження проводилися за однаковою методикою. Вибірка досліджень є репрезентативною для населення України віком від 18 років і старше. Дослідження 2012 року проводилось у період з 10-19 лютого, було опитано 2029 респондентів. Опитування проводилися у 110 населених пунктах (PSU) у всіх областях України та в автономній республіці Крим методом особистого інтерв’ю за місцем проживання респондента. Кожного року було опитано близько 2000 респондентів. ДИНАМІКА ОЦІНОК ЩАСТЯОпитування показало, що рівень щастя суттєво зменшився в період 2011-2012 року. Так у 2011 році щасливими себе почували 63% опитаних українців, а в 2012 – 53 %. Рівень щастя пов‘язаний з рівнем фінансового стану – чим краща фінансова ситуація, тим щасливішою почувається людина. Так в лютневому опитуванні, серед тих, кому не вистачає грошей на їжу (бідні), щасливих лише 10%, а серед тих, хто може дозволити собі купити майже все (рівень доходу вище середнього) – 34%.

Номер слайду 27

За статтю та віком. Загалом молоді люди значно щасливіші ніж старші, а чоловіки в середньому трохи більш щасливі ніж жінки. Так в опитуванні 2012 р., серед чоловіків частка щасливих сягає 54%, серед жінок – 51%. З підвищенням віку рівень щастя падає, найбільш щасливими виявляються представники молоді 18-29 років (68%); серед представників вікової групи 30-39 років рівень щастя складає 60%, 40-49 та 50-59 – 50%, 60-69 – 42%. Самий низький рівень щастя у літніх людей – 35%. За рівнем освіти. Один із чинників, що впливає на рівень щастя – освіта. Опитування показало, що у людей з вищим рівнем освіти, рівень щастя більше. Так, серед людей з неповною середньою освітою рівень щастя складає 40%, середньою – 49%, середньою спеціальною –  51% та вищою – 61%За даними КМІС від 06.04.2012.  Оригінал статті можна знайти тут.

Номер слайду 28

УКРАЇНА НА 100-МУ МІСЦІ ЗА "ІНДЕКСОМ ЩАСТЯ«Найщасливішими країнами у світі визнані Коста-Ріка, В'єтнам і Колумбія. Україна у рейтингу посіла 100-те місце. Про це свідчать результати дослідження британського інституту New Economics Foundation, який створив "індекс щасті" для 151 країни. Для розрахунку індексу бралися задоволеність життям, очікувана тривалість життя та рівень енергоспоживання. За словами авторів дослідження, метою "індексу щастя" є показати, що рівень добробуту не обов'язково має бути прив'язаним до високого рівня споживання ресурсів, зазначають експерти.

Номер слайду 29

Бажаємо щастя,добра і здоров'я

pptx
Додано
23 січня 2019
Переглядів
4848
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку