Презентація "Що в житті людини найцінніше?" ( за повістю Чарльза Діккенса "Різдвяна пісня в прозі")

Про матеріал
Дана презентація містить короткі відомості про святкування Різдва в Україні та Англії (визначення спільних та відмінних рис), а також цікаві завдання, які допоможуть дітям дати відповідь на запитання: "Що у житті людини найцінніше?"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

An old tradition is Christmas mistletoe. People put a piece of this green plant with its white berries over the door. People say mistletoe brings good luck. Also, at Christmas people kiss each other under the mistletoe.

Номер слайду 7

At Christmas people exchange presents. They put presents into the stockings. It is also a tradition to help poor people during the holiday.

Номер слайду 8

All the family and friends gather at Christmas. They wish each other Merry Christmas and start dinner. The main dishes are turkey and Christmas pudding.

Номер слайду 9

Everyone is looking forward to a miracle on the Christmas Day.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Р І З Д В О В У К Р А Ї Н І

Номер слайду 12

В Україні Різдво святкують 7 січня

Номер слайду 13

СВЯТИЙ ВЕЧІР Цілий день напередодні Різдва українці готували вечерю і нічого не їли до вечора, поки не зґявлялася перша зоря на небі (бо саме в цей час народився Ісус Христос). На покуті під образами розстеляли чисте сіно, на яке ставили горщики з кутею та узваром.

Номер слайду 14

Кутя – основна страва Різдва. Варена пшениця з медом і маком до якої додаються родзинки та волоські горіхи. Це символ достатку і плодовитості ідеї спасіння, яку приніс Ісус своїм народженням. За традицією на Святвечір мало бути 12 пісних страв: кутя, узвар, горох, капусник, рибні страви, голубці, борщ, вареники, млинці, каша, пиріжки, гриби.

Номер слайду 15

Після вечері батьки обдаровували дітей, гостей та один одного грішми й дарунками, що символізувало майбутній достаток й багатство. Вважалося доброю прикметою, коли на Святу Вечерю приходили одинокі, бідні, неприкаяні люди. Їх щедро приймали й догоджали. 7 січня вся родина йшла до церкви на святкову молитву.

Номер слайду 16

Ранесенько до схід сонця починали ходити хлопчики-віншувальники. Вже в підвечірок йшли перші колядники. У текстах колядок оспівувались господар, господиня та їхні діти, їм бажали щастя і здоровґя, а в господарстві, щоб були статки і щедрий приплід.

Номер слайду 17

У цей день всі бажали один одному щастя. Кожен очікував щасливих змін у житті. Вважалося, що в цей день може статися диво.

Номер слайду 18

“Це радісні дні, дні милосердя, доброти, всепрощення. Це єдині дні в усьому календарі, коли люди… вільно розкривають одне одному серце”. Чарльз Діккенс

Номер слайду 19

Ніч напередодні Різдва…

Номер слайду 20

?

Номер слайду 21

Зверніться до тексту, знайдіть пряму авторську характеристику Скруджа. Яку рису героя автор вважає визначальною? Які риси зовнішнього портрета героя передають його внутрішню сутність?  Як доповнює портрет Скруджа його ставлення до Різдва? Якими є його стосунки з єдиною рідною людиною – племінником? Як він взагалі ставиться до людей? Як доповнюють портрет Скруджа опис погоди та приміщення, в якому він працює?

Номер слайду 22

Скрудж: гріховодник …, чоловік…, обличчя …, шкіра …, ніс …, голос…,  серце …, душа…, характер…   Складіть із словосполучень зовнішній та внутрішній портрет Скруджа, додаючи до іменників прикметники з тексту (або на основі тексту).

Номер слайду 23

Лист-порада

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Який секрет щастя родини Кретчитів?

Номер слайду 26

Бажаю Вам завжди робити добро. Згадуйте про нього, творіть його не тільки у свята, а й кожного дня. І тоді ваші душі будуть прекрасними.

Номер слайду 27

ЁКПЕОРУЦ Домашнє завдання Для розуму – підручник сторінка. Для душі – написати твір “Як потрібно прожити життя, щоб бути щасливим?”. Для рук і серця – намалювати портрет героя або ілюстрацію до твору.

ppt
Додано
27 січня 2021
Переглядів
1847
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку