Презентація "Шарль Бодлер - «Квіти зла»"

Про матеріал
Презентація "Шарль Бодлер - «Квіти зла»"Презентація "Шарль Бодлер - «Квіти зла»"Презентація "Шарль Бодлер - «Квіти зла»"Презентація "Шарль Бодлер - «Квіти зла»"Презентація "Шарль Бодлер - «Квіти зла»"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шарль Бодлер«Квіти зла»Підготувала здобувачка вищої освіти групи 11-ПО Соколенко Анастасія

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Шарль П'єр Бодле́р (9 квітня 1821 — 31 серпня 1867) — французький поет, літературний критик та перекладач, один з найвпливовіших представників французької літератури 19 століття.

Номер слайду 4

Кві́ти зл́а (фр. Les Fleurs du Mal) — збірка поезій Шарля Бодлера, опублікована 1857 року. Вона вміщує вірші поета, написані в період з 1840 до 1857 року. Цю збірку вважають важливою віхою в розвитку французької поезії та становленні символізму як літературного напрямку. Характер поезій збірки переважно інтимний та декадентський.

Номер слайду 5

Літературний рід: лірика. Жанр: збірка поезій. Стиль: символізм. Присвята: Теофілю ГотьєПровідний мотив збірки: трагічна несумісність дійсності та ідеалу. Провідна тема: стосунки Поета та Юрби. Ліричний герой: поєднання тваринного і людського, тілесного та духовного, того, що йде від Бога та того, що йде від Сатани.

Номер слайду 6

1 червня 1855 року - 18 віршів з майбутньої збірки вперше з'явилися на сторінках часопису "Ла Ревю де Де Монд". У 1855 році у французькій газеті "Фігаро" з'явився негативна стаття на вірші зі збірки "Квіти зла".1857 р. - "Квіти зла" опубліковані окремим виданням.20 серпня 1857 року Паризький суд зачитав обвинувальний вирок Бодлеру, згідно з яким Бодлер та видавець "Квітів зла" Пуле Малассі мали сплатити штраф. Також зі збірки вилучалося 6 віршів: "Лета", "Коштовності", "Метаморфози вампіра", "Надто веселій", "Прокляті жінки" та "Лесбос".6 травня 1866 р. трибунал м. Лілля заочно оштрафував Бодлера на 500 франків та засудив його на місяць ув'язнення.

Номер слайду 7

Структура. Поезії збірки згруповані в 6 частин: Сплін та ідеал. Паризькі картини. Вино. Квіти зла. Бунт. Смерть. 

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Перше видання вийшло 25 червня 1857 року накладом у 1100 примірників. Вже 7 липня розпочався суд з приводу богохульства і порушення Бодлером норм суспільної моралі, подібно до процесу проти роману Гюстава Флобера «Мадам Боварі» в лютому того ж року. 20 серпня суд засудив Бодлера до виплати штрафу в 300 франків.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Хто є автором збірки?Як називається збірка?Скільки має розділів?Шарль П'єр Бодле́р«Квіти зла»6

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
7451
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку