Презентація "Шкідливі звички"

Про матеріал
Презентацію можна використовувати на батьківських зборах, де обговорюється мотивація виникнення шкідливих звичок у дітей. Звертається увага на вплив пасивного тютюнопаління та пивного алкоголізму на сучасних підлітків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ми ПОВИННІ врятувати своїх дітей!!!

Номер слайду 2

Мета :-нагадати батькам про негативний вплив нікотину та алкоголю на здоров’я людини;-з’ясувати основні причини виникнення шкідливих звичок;-показати несумісність понять “здоров’я” і “шкідливі звички”;-закріпити бажання батьків виховувати негативне ставлення дітей до паління та алкоголю.

Номер слайду 3

Шкідливі звички

Номер слайду 4

Ми проти куріння!Ми - здорове покоління!

Номер слайду 5

За 1 секунду на Землі випалюється 300 тис. цигарок. Паління є причиною 6% смертей у всьому світі. З 1950 року паління вбило 62 мільйони людей і це більше, ніж загинуло у Другій світовій війні. В Україні від хвороб, пов’язаних з курінням, щорічно гине майже 120 тисяч осіб.

Номер слайду 6

1 цигарка скорочує життя на 15хв; 1 пачка цигарок — на 5 год; той, хто палить 1 рік, втрачає 3 місяці життя; хто палить 4 роки — втрачає 1 рік життя; хто палить 20 років — 5 років; хто палить 40 років — 10 років

Номер слайду 7

До тютюнового диму входять тисячі шкідливих речовин та хімічних сполук:нікотин, миш'як, свинець, ацетил, бензол, ціанід, метиловий спирт, чадний газ

Номер слайду 8

КУРІННЯ – причина серцевих нападів, інсультів, хронічних бронхітів, емфізем, різних видів онкозахворювань, особливо раку легень.

Номер слайду 9

Причини куріння Цікавість. Наслідування дорослих. Наслідування товаришів. Мода. Куріння серед дівчат – бажання подобатися хлопцям. одна цигарка відбирає 15 хвилин життя.

Номер слайду 10

Залежність від паління- є одним із варіантів наркоманії, тому що викликає :потребу в постійному або періодично поновлюваному прийомі даної речовини;розвиток фізичних і психічних розладів при припиненні надходження речовини в організм;прояв токсичної дії - специфічних порушень різноманітних функцій організму.

Номер слайду 11

ПАСИВНЕ КУРІННЯ– це перебування людей, які не курять, у приміщенні, де інші люди курять.

Номер слайду 12

Паління вражає не лиш курців. Учені стверджують, що у кожній людини, яка вражена пасивним палінням, розвивається дефіцит вітаміну С.

Номер слайду 13

Курять батьки – страждають діти

Номер слайду 14

Курять батьки – страждають діти

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ВИКРАДАЧ РОЗУМУ

Номер слайду 17

“Хмільне завжди протягує нам руку, коли ми зазнаємо невдачі, коли ми слабшаємо, коли ми стомлені. Але обіцянки його брехливі: фізична сила, яку воно обіцяє, примарна, душевний підйом оманливий. “(Д. Лондон)

Номер слайду 18

-токсично діє на клітки головного мозга і змінює біологічні процеси в ньому; -уповільнює роботу центральної нервової системи, знижує її ефективність; -стимулює виробництво сечі (при великому прийомі алкоголю тіло втрачає більше води, чим отримує, внаслідок цього клітки зневоднюються);-виводить з ладу печінку АЛКОГОЛЬ

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Алкоголізм, який називають пивним, виникає вже через декілька місяців регулярного вживання пива.

Номер слайду 21

Більше 80% споживачів пива – молоді люди у віці 15 – 20 років. У більшості країн пиво міцністю більше 4 градусів продається в спеціально відведених для цього місцях.

Номер слайду 22

500г пива відповідає 50г горілки. Цього багато хто не знає і п'є пиво із-за його «безпеки».

Номер слайду 23

З'єднання кобальту, що входять до складу пива, вимивають з кліток кальцій. В результаті падає скоротлива здатність серця, його порожнини розширюються, м'язи стають слабкими. Це – «пивне серце».

Номер слайду 24

Номер слайду 25

П’ють батьки-страждають діти!Памятайте про це!!!

Номер слайду 26

“ Люди не народжуються, а стають тими, хто вони є “ (К. Гельвецій)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 липня 2019
Переглядів
4068
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку