Презентація "Шкідливі звички"

Про матеріал

В презентації представлені різновиди шкідливих звичок: алкоголізм, тютюнопаління, наркоманія та ігроманія. Діти мають вже на початку свого існування відрізняти "що добре ,що погано"!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шкідливі звички Урок розроблено для 1 класу.

Номер слайду 2

Корисно чи ні ?

Номер слайду 3

Шкідливі звички згубно впливають на здоров’я людини, і найчастіше стають небезпечними для життя пристрастями. Наркоманія, алкоголізм, тютюнопаління, ігроманія — це основні шкідливі звички, які заважають людині повноцінно розвиватися в соціальному суспільстві.

Номер слайду 4

Твоя думка ?

Номер слайду 5

Тютюнопаління теж завдає шкоди здоров’ю людини. Куріння — це нікотинова залежність, що вражає органи дихальних шляхів і викликає рак легенів, а також різні захворювання серця, печінки і нирок. Тютюнопаління прийнято вважати повільною смертю, адже шкода від сигарет помітна не відразу. Від сигарет в усьому світі гинуть близько 3 мільйонів чоловік в рік. Так звані «пасивні» курці — це люди, які поглинають дим, перебуваючи поруч з людиною, що палить, теж наражають на небезпеку своє здоров’я. Потрапивши в залежність від тютюнопаління, людині згодом дуже важко відмовитися від цієї шкідливої ​​звички.

Номер слайду 6

Це варте вашого життя?

Номер слайду 7

Ми маємо це зупинити !

Номер слайду 8

Наркоманія — це страшна залежність, яка частіше за інших призводить до смерті. Людина, що потрапляє в наркотичну залежність, втрачає зв’язок з реальним світом. Наркотик — це отрута, який руйнує мозкову діяльність людини. Вживаючи наркотики, людина страждає на психічні розлади. У наркозалежної людини пропадає інтерес до життя, і в його голові залишаються думки тільки про те, як отримати чергову дозу наркотиків. Наркоманія небезпечна наслідками руйнування печінки і всього організму в цілому.

Номер слайду 9

Залежність це погано !

Номер слайду 10

Вживання алкоголю — це ще одна шкідлива звичка, згубно впливає на здоров’я, особливо на внутрішні органи людини. Алкоголь негативно впливає на функції роботи печінки і мозку — порушується координація рухів, мова стає невиразною, людина перестає мислити логічно. Алкоголь може викликати агресію. У стані сп’яніння людина наражає на небезпеку не тільки себе, а й оточуючих, так як під впливом алкоголю дуже важко контролювати свої дії і вчинки.

Номер слайду 11

Зупинимо алкоголізм !!!

Номер слайду 12

Ігромани — це люди, які перебувають у віртуальному світі, і величезну кількість часу проводять за грою. Ігроманія — це психічна залежність. Наслідком ігроманії стає втрата контролю над собою. Такі люди вважають цілодобове перебування за грою нормою. У ігромана порушується режим сну, через що він стає нервовим і дратівливим, здатним на погані вчинки і навіть самогубство. У таких людей пропадає інтерес до реального життя, до навчання, роботи, відбуваються часті сварки з друзями і родичами. Найчастіше ігроман самостійно не може впоратися з такою проблемою, як ігроманія. Щоб побороти таку неприємну залежність, слід звернутися до психолога.

Номер слайду 13

Ігроманія

Номер слайду 14

Будемо радіти корисному!

Номер слайду 15

Давайте будемо жити правильно!

Номер слайду 16

Дякую за увагу

pptx
Додано
30 березня 2018
Переглядів
3480
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку