Презентація "Шкідливі звички та їх негативний вплив на наше здоров'я та майбутні досягнення"

Про матеріал
Презентація на тему: "Шкідливі звички та їх негативний вплив на наше здоров'я та майбутні досягнення" для 7-9 класів. Можна застосовувати, як допоміжний матерал на уроці фізичної культури для вчителів та учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шкідливі звички та їх негативний вплив на наше здоров’я та майбутні досягнення. Підготувала. Вчитель фізичної культури. Бурлачко Вікторія Володимирівна

Номер слайду 2

Спочатку ми створюємо свої звички, потім наші звички створюють нас. (Деніс Уейтлі)

Номер слайду 3

Звичка - це те, що ми робимо майже не замислюючись, діючи автоматично. Наприклад, заправляти зранку ліжко, чистити зуби, робити ранкову зарядку. Для того, щоб звичка сформувалася ту чи іншу дію потрібно виконувати регулярно та багаторазово і тоді людина незамислюючись виконує ту чи іншу дію. Як правило у кожної людини є багато різних звичок. Вони можуть бути корисними та шкідливими.

Номер слайду 4

Людський організм забезпечений глибокими резервами надійності і міцності, а також здатністю до компенсації і адаптації до різних умов. Спосіб життя, звички і повсякденна поведінка безпосередньо впливають на реалізацію наших можливостей. КОРИСНІ ЗВИЧКИ

Номер слайду 5

ШКІДЛИВІ ЗВИЧКИ

Номер слайду 6

Шкідливі звички — ряд звичок, що є шкідливими для організму людини. Вони перешкоджають людині розвиватися як розумово, так і фізично.

Номер слайду 7

До шкідливих звичок відносяться:вживання алкоголю;вживання тютюнових виробів;інтернет залежність;гаджетозалежність;зловживання шкідливою їжею;наркоманія.

Номер слайду 8

АЛКОГОЛЬ

Номер слайду 9

Алкоголізм - захворювання, що викликається систематичним вживанням алкогольних напоїв, що характеризується патологічним потягом до них, призводить до психічних і фізичних розладів та порушує соціальні стосунки особи, яка страждає цим захворюванням.

Номер слайду 10

Алкоголь - наркотична отрута, що діє насамперед на нервові клітини кори головного мозку. Великі дози алкоголю чинять вплив на деякі відділи ЦНС. При ураженні центрів довгастого мозку настає порушення терморегуляції, дихання і серцевої діяльності - так званий коматозний стан. Алкоголізм викликає глибокі розлади діяльності ШКТ, печінки, органів дихання, нирок, статевих залоз та ін.

Номер слайду 11

ТЮТЮНОПАЛІННЯ

Номер слайду 12

Тютюнопаління - одне з найбільш поширених видів побутової токсикоманії. Нікотин є своєрідним стимулятором нервової системи, що має патологічний вплив на організм особливо у розвитку ракових хвороб. Палінням спричинені 30% усіх смертей від онкологічних захворювань. Воно зумовлює розвиток раку органів дихання, включаючи порожнину рота і верхніх дихальних шляхів, стравоходу, підшлункової залози.

Номер слайду 13

Тютюнопаління є причиною 90% усіх випадків захворювань на рак легенів. У 12-13 разів частіше трапляються захворювання серця: серцева недостатність, інфаркт міокарда, стенокардія,звуження судин .

Номер слайду 14

ІНТЕРНЕТ - ЗАЛЕЖНІСТЬ

Номер слайду 15

Інтернет-залежність — психічний розлад, нав'язливе бажання вийти в Інтернет і хвороблива нездатність вчасно відключитися від нього. Це явище може спричинити стан, у якому людина фокусуватиметься на віртуальному, а не реальному світі. Людина в такому стані може ігнорувати потребу у їжі, туалеті, сні, живому спілкуванні, фізичній активності і тощо.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ГАДЖЕТОЗАЛЕЖНІСТЬ

Номер слайду 18

Гаджетозалежність – нова хвороба, яку вчені ставлять в один перелік з алкоголізмом і наркоманією. Життя без гаджетів у молоді викликає такий же стрес, як у жертв катастроф або війни! Посттравматичний синдром виявили угорські вчені у випробовуваних, у яких на час забирали смартфони. І зафіксували схожі симптоми – підвищене серцебиття і розгубленість.

Номер слайду 19

ЗЛОВЖИВАННЯ ШКІДЛИВОЮ ЇЖЕЮ

Номер слайду 20

Неправильне харчування - як надмірне, так і недостатнє - здатне завдати шкоди здоров'ю людини абсолютно в будь-якому віці. ⠀ЯК ЦЕ ПРОЯВЛЯЄТЬСЯ? ⠀зниження рівня фізичного і розумового розвитку;швидка стомлюваність;зниження працездатності;передчасне старіння;скорочення тривалості життя.

Номер слайду 21

НАРКОМАНІЯ

Номер слайду 22

Наркоманія – важке захворювання, що розвивається внаслідок хворобливої пристрасті до будь-якої наркотичної речовини та супроводжується фізичною і психічною залежністю від наркотику.

Номер слайду 23

Характеризується виникненням патологічного потягу до наркотичного засобу (психічної залежності), зміною толерантності до наркотичного засобу з тенденцією до збільшення доз і розвитком фізичної залежності, появою абстинентного синдрому, при припиненні прийому. Наркотик – це отрута, яка руйнує не тільки внутрішні органи людини, але його мозок і психіку.

Номер слайду 24

Шкідливі звички та їх наслідки – жахливі, оскільки порушується робота абсолютно всіх органів і систем організму, розвиваються важкі хронічні захворювання, втрачається зв’язок із зовнішнім світом, страждають рідні та близькі.

Номер слайду 25

Сила волі, що дозволяє сказати тверде «НІ» всім пагубним пристрастям, збереже ваше здоров’я та життя. БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

Номер слайду 26

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 8
Оцінки та відгуки
  1. Лихіна Анастасія Олегівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Лутай Галина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Глодовська Людмила Олесандрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Шепетило Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Вергун Наталія
    Дякую, пані Вікторіє, що поділилися цікавою роботою! Подальших успіхів.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Литвиненко Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Черевко Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Чоп Тетяна
    Дякую, чудова презентація.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 5 відгуків
pptx
Додано
24 січня 2023
Переглядів
20286
Оцінка розробки
5.0 (8 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку