Презентація "Шляхи оптимізації психологічного клімату у колективі"

Про матеріал
Психологічний клімат у колективі є важливою умовою процесу взаємодії під час виконання діяльності, її результативності та загального емоційного стану особистості. В розробці наведено основні поняття теми, висвітлені критерії позитивного та негативного клімату колективу та наведено практичні рекомендації щодо покращення психологічного клімату колективу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Психолого-педагогічний семінар на тему“Шляхи оптимізації психологічного клімату у колективі”

Номер слайду 2

Психологічний клімат – це:стиль, емоційно забарвлене спілкування і взаємодія людей, яка впливає на їх спільну діяльність;переважний відносно стійкий емоційний настрій людей в колективі;емоційно-психологічний настрій колективу, в якому на емоційному рівні відображуються особисті та ділові взаємостосунки членів колективу з їх моральними нормами та інтересами.

Номер слайду 3

Основні характеристики психологічного клімату колективу:задоволеність членів колективу взаєминами, процесом праці, керівництвом;основний настрій;взаєморозуміння й авторитетність всіх членів колективу;ступінь участі членів колективу в керуванні і самоврядуванні колективу;згуртованість (навколо мети діяльності);свідома дисципліна;продуктивність роботи.

Номер слайду 4

Позитивний психологічний клімат має велике значення, адже: забезпечує об'єднання дітей у згуртований колектив;надає простір для прояву й розвитку здібностей, інтересів, нахилів;сприяє розвитку творчої самореалізації кожної особистості;формує кращі морально-психологічні якості;підтримує оптимальний тонус психіки;задовольняє вимоги психогігієни (не має шкідливого впливу на психіку та психофізичне здоров'я дитини);підвищує емоційний тонус, а значить і працездатність дітей.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Чинники, які забезпечують сприятливий психологічний клімат

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Принципи створення здорової робочої атмосфери (за Девідом Мейстером )Завжди виходьте з того, що найбільший гріх - це небажання хоча б спробувати що-небудь зробити. Дії керівника повинні свідчити про його зацікавленості в особистому успіху кожного члена колективу. Активно допомагайте колегам піднятися на якісно новий щабель. Надайте іншим можливість випробувати себе в різних видах діяльності. Будьте послідовні, ніколи не порушуйте свого слова. Підтримуйте в собі тверду віру у власне призначення. Забудьте про протекційному тоні. Створюйте умови, а не диктуйте їх. Вірте людям, з якими працюєте. Проявляйте собою приклад, будьте таким, яким хотіли б бачити свого колегу. Знайдіть індивідуальний підхід до кожного співробітника, не керуйте людьми так, як вам це зручно. Для цього потрібна звичайна людська чуйність. Будьте сповнені ентузіазму, пам'ятайте: ентузіазм заражає.

Номер слайду 15

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
13 грудня 2022
Переглядів
947
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку