Презентація " Сім сестриць- трудівниць" до уроку музичного мистецтва в 2 класі №24

Про матеріал

Використано підручник Лобової О. " музичне мистецтво 2 клас" .Поглибити знання вивчених тем: назви нот, ключів; вміння аналізувати прослухані твори і ділитися своїми враженнями. Розвивати творчі здібності.


Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сім нот Урок 24 в 2 класі музичне мистецтво Лобова О. Презентація Савченко Т. Т.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Рубінштейн А. “Мелодія.”

Номер слайду 5

Поділись своїми враженнями від твору. Яка була мелодія?Який настрій вона створила?Як мелодія на тебе вплинула ?Якими кольорами ти її намалював, якщо б був художником?Чому саме такими?Музична п’єса тобі сподобалась?

Номер слайду 6

Творче завдання

Номер слайду 7

Створіть імпровізацію на поданий текст і придумайте до нього мелодію, щоб народилася пісенька. Найяскравіші варіанти ми згодом виконуватимемо. Подивились в ноти ми —Не знайшли на диво: Де ж ти, мелодіє,Ніжна і красива? ДвічіЗа тобою скучили. Хлопці і дівчата. Повернися ти до нас —От це буде свято! Двічі

Номер слайду 8

Подорож вкраїну Мелодії

Номер слайду 9

За далекими морями, за високими горами росло чарівне деревце. П’ять його тоненьких гілочок нахилилися дещо вбік. Деревце слухало щебетання пташок, дзюрчан-ня струмочка, пісні дощика та дзвін крапель.«Яка красива музика звучить навколо! — подумало деревце.— але як зробити,щоб люди почули й зрозуміли цю музику?.. Може, кожен звук матиме на гілочці своємі сце? але звуки ми тільки чуємо, побачити їх не можна. Що ж придумати? Знаю!Щойно звук сяде на гілочку, я перетворю його на кружечок — ноту!»Усього звуків було 7 — ціла сім’я. І всі вони дуже різнилися між собою.

Номер слайду 10

Розлетілися звуки-ноти по гілочках. Першою від самого сонечка прилетіла Соль —сонячна та приязна нота, яка розташувалася на другій гілочці. Її мила подружка нота Мі — на першій. Фантастична нота Фа поселилася між ними. Згодом прилетіла наступна нота Сі та сіла на третій гілочці, посадивши нижче себелялечку-сестричку ноту Ля. Вони весело розмовляли музичною мовою. Незабаром прилетіли ще дві подружки. Вони не дуже любили, коли спекотно, і хотіли розташуватися нижче, ближче до струмочка. Одна з них, нота Ре, ретельно вмостилася під першою гілочкою, а скромній і добрій ноті До місця на гілочці забракло.

Номер слайду 11

Тривалий час літав у повітрі добрий звук, який ніяк не міг перетворитися на ноту:адже на нижніх гілочках усі місця були вже зайняті. Раптом деревце згадало: «Нещодавно в нашій музичній державі з’явився король. Нехай він і розв’язує всі музичні справи». Подумав Музичний король, куди поселити добру ноту, і вирішив: попрошу деревце, щоб воно подарувало їй маленьку гілочку, на якій вона змогла б розміститися неподалік від своїх подруг. Так і вийшло. а люди поглянули, де розташовані ноти,запам’ятали й краще зрозуміли музику. Можливо, ви запитаєте, як звуть Музичного короля. Йому дали незвичайне ім’я —скрипковий Ключ. Ключ — тому, що він відкриває нам таємницю розташування нот.а Скрипковий — тому, що ці ноти, коли знову перетворюються на звуки, дуже гарно звучать на скрипці, а король обожнює звучання скрипки, тому й має таке ім’я.

Номер слайду 12

Згодом Скрипковий Ключ побудував для нот будиночок, де ми зараз гостюємо.але так само, як і на дереві, нотки пам’ятають свої місця: Мі — Соль — Сі — сидятьна лінієчках-поверхах, а Ре — Фа — Ля — дивляться на нас у віконечка. До — розта-шувалась у комірчині під першим поверхом. Ось так вони й живуть. Розгляньмо нотний стан із нотами й проспіваймо ноти з показом рукою напряму руху: вгору і вниз.

Номер слайду 13

Звуки вишикувались в ряд — утворився звукоряд. Послідовний рух звуків у висхідному та низхідному порядку називають звукорядом, або гамою.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Сім нот і сім кольорів веселки

Номер слайду 16

Для запису висоти звуків використовують нотний стан, або нотоносець(тобто той, що несе на собі ноти). Він має 5 ліній, що рахують знизу вгору.

Номер слайду 17

Гра

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

“ До, ре, мі…”

Номер слайду 21

Щоб подякувати ноткам за гостинність, покажемо, як мизапам’ятали їх імена. Знайдіть у цих словах імена нот: дорога, мімоза, парасолька, міф, маляр, посольство, ремісник, сіно, доручення, пляма , міліція,домовик, факт, карета, фаворит, дощик, реклама, міміка, крейда, камін, кефаль, кляп, таксі. - Яку назву має будиночок, у якому мешкають ноти? Š- Що таке гама? Зістав терміни і позначення

Номер слайду 22

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Демків Марія Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Silyk Olga
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
zip
Додано
10 березня 2018
Переглядів
2341
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку