Презентація "Сім'я XXI століття"

Про матеріал
Роль сімейного виховання у формуванні здорового, морально стійкого майбутнього. Принципи створення християнського подружжя.Опис сімейних традицій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сім‘я XXI століття. Виконала: Учениця 10 класу. Войтановська Марія

Номер слайду 2

Сім'я — це об'єднання людей на основі шлюбу або кровної спорідненості, які пов'язані між собою спільністю побуту та взаємною відповідальністю.

Номер слайду 3

Християнське подружжя Християнське подружжя – це таїнственний образ злуки Ісуса Христа зі Святою Церквою, тому-то прикметами подружжя мусять бути єдність, нерозривність і святість

Номер слайду 4

Ідеальна сім"я - це коли одружуються, бо присутнє справжнє кохання. Коли у відносинах, або шлюбі немає навіть тіні розрахунку або користі.Ідеальна сім"я - це взаєморозуміння між двома людьми, незалежно від того, як складаються відносини з тещами,свекрухами, тестями і свекрами.Ідеальна сім"я - це люди, які завжди підтримають одне одного, і не покинуть навіть у найтяжчу хвилину. В ідеальній сім"ї немає місця зрадам. Бо там, де присутня любов, зраджувати не хочеться.І ніякі спокуси не змінять вірності коханій людині. Що таке ідеальна сім’я

Номер слайду 5

Кожна людина знає, що таке традиції, але хтось їх цінує, а хтось прагне від них піти. Під цим поняттям розуміють всеосяжне поширення серед цілого народу або в рамках країни, але потрібно сказати, що традиції сім’ї – це куди більш важлива категорія, якої має дотримуватись. Традиції сім’ї не мають широкого розповсюдження на велику територію, вони мають цінність в рамках окремо взятої осередку суспільства, при цьому багато хто з них переросли в більш глобальне значення. Сімейні традиції можуть стосуватися різноманітних областей, так, наприклад, в деяких сім’ях існують трудові традиції сім’ї. Вони припускають, що у всіх наступних поколіннях діти будуть наслідувати традиції і займати певну професію. Традиції сім’ї

Номер слайду 6

Ця традиція може поширюватися на всіх членів сім’ї (всі в родині лікарі) або на певних членів (старший син у родині працює металургом) . Раніше такі традиції були дуже сильні за значимістю, тепер же дуже складно всіх членів сім’ї обмежувати у виборі і примушувати все життя бути відданим єдиній професії, до якої може не бути схильності. Саме з цієї причини такі традиції зазнають краху.

Номер слайду 7

Багато традиції родини можуть стосуватися святкових дат. Одні сім’ї воліють святкувати річниці весілля, збираючись усі разом, інші вважають, що це нерозумно і безглуздо. Кожна сім’я в праві вибрати свої традиції родини, але найкраще, щоб вони були. Адже саме сімейні традиції перетворюють родині не просто в осередок суспільства, а в згуртований колектив, який завжди допоможе рідним людям.

Номер слайду 8

Поняття сім`ї для кожного різне, але в кожної людини є потреба мати сім`ю. В нашому житті є діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які виховуються в інтернатних закладах, і, на жаль, з різних причин залишені можливості мати сім`ю. Для них сім`я – це цілий світ, а прикладом для наслідування життєвих цінностей замість батька і матері стають різні чужі люди, з якими вони пересікаються у своєму житті. І дуже часто ці приклади є зовсім не позитивними. Іншими словами – це вихованці вулиці.

Номер слайду 9

Деяким дітям доля подарувала другий шанс і вони мають можливість проживати у альтернативній сім`ї. Їхніми батьками є чужі люди, які наповнюють їх життя теплотою, любов`ю та турботою, яку не змогли дати їм біологічні родичі . Адже кожна дитина заслуговує на ЩАСТЯ.  

pptx
До підручника
Основи християнської етики 10 клас (Бурнашова І., Гоголь Л., Диментьєва Г., Кіт Г., Яблонь І.)
Додано
18 січня 2019
Переглядів
7387
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку