Презентація. "Системи лінійних нерівностей з однією змінною. Їх розв'язування".

Про матеріал
Презентація для проведення дистанційного уроку з алгебри у 9 класі: "Системи лінійних нерівностей з однією змінною, їх розв'язування".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Системи лінійних нерівностей з однією змінною, їх розв’язування. Підготувала вчитель математики Каракуц Наталія Василівна. КЗ «Очеретинський НВК: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів – дошкільний навчальних заклад (опорний навчальний заклад)Ясинуватського району Донецької області»

Номер слайду 2

Девіз уроку:«Ми любим все –і жар холодних чисел,І божество у строгості рівнянь,Але нерівності любого змісту. Торують шлях в країну знань».

Номер слайду 3

Перевірка домашнього завданняhttps://naurok.com.ua/test/join?gamecode=5953317

Номер слайду 4

Перевірка домашнього завданняhttps://naurok.com.ua/test/join?gamecode=5953317

Номер слайду 5

https://learningapps.org/display?v=p7wquf36c17 Види позначень в залежності від знака нерівностіЗнак нерівностіВигляд точки на координатній прямій. Вигляд дужки в записі інтервалу> < Виколота точка○(, )≥≤Зафарбована точка●[, ]

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Вправи та задачі. 3. Одна господиня купила на ринку 10 кг яблук і заплатила за них більше, ніж 18 грн. Друга господиня купила такі ж яблука і заплатила за 5 кг менше, ніж 14 грн. За якою ціною купували яблука господині?&𝟏&𝟏 𝟏𝟎х>𝟏𝟖𝟓х<𝟏𝟒 1. Знайдіть область визначення виразу:𝟔х−𝟗 + 𝟐х−𝟓;  𝟑х+𝟓 - 𝟏𝟏𝟓−𝟓х 2. Чи існує трикутник зі сторонами, які пропорційні числам 4, 5, 7?

Номер слайду 10

Системи лінійних нерівностей з однією змінною, їх розв'язування.

Номер слайду 11

МЕТА – маємо навчитися розв'язувати задачі та приклади на розв'язання систем лінійних нерівностей з однією змінною,– ефективно використовувати урок,– творчо підходити до роботи, – активно співпрацювати. style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 12

Розв'язати систему нерівностей&−𝟒х≤−𝟏𝟐,&х+𝟐>𝟔 : −4 &х≥𝟑,&х>𝟒. Відповідь: х>𝟒 або х ∈(4; +∞) 

Номер слайду 13

Алгоритм розв’язування системи нерівностей з однією змінною

Номер слайду 14

Робота з підручником (Алгебра 9 клас, А. Г. Мерзляк) п.6, стор. 42-441. Що означає розв’язати систему нерівностей? Розв’язати систему нерівностей означає знайти всі її розв'язки або довести, що розв'язків немає. Що називають розв’язком системи нерівностей? Розв’язком системи нерівностей з однією змінною називають значення змінної, яке перетворює кожну нерівність системи в правильну числову нерівність. Що таке множина розв’язків системи нерівностей? Усі розв’язки системи нерівностей утворюють множину розв’язків системи нерівностей.

Номер слайду 15

Розв’язування вправ:

Номер слайду 16

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА«Щасливі очі»https://youtu.be/o. FZj. XJQSxd. Uhttps://youtu.be/s. Wl-jj-RA1 E

Номер слайду 17

Виконуємо вправи самостійно. Виконайте тест «На урок»Код доступу 2799208використовуючи цей код на сайті «На урок»,або відкривши посилання (2) у чаті(на виконання завдання 10 хвилин)&𝟒х−𝟑−х+𝟓>𝟑х−𝟐,&𝟐х+𝟑−𝟓х−𝟔>𝟒х−𝟐; &𝟔х−𝟏−𝟑<𝟐𝟑х−𝟒,           &хх−𝟐>х+𝟑х−𝟑−𝟏𝟏; Додаткові завдання

Номер слайду 18

Перевіряємо ваші результати

Номер слайду 19

Розв’язування додаткових вправ&𝟒х−𝟑−х+𝟓>𝟑х−𝟐,&𝟐х+𝟑−𝟓х−𝟔>𝟒х−𝟐; &𝟒х−𝟏𝟐−х−𝟓>𝟑х−𝟔,&𝟐х+𝟔−𝟓х+𝟑𝟎>𝟒х−𝟖; &𝟒х−х−𝟑х>−𝟔+𝟏𝟐+𝟓,&𝟐х−𝟓х−𝟒х>−𝟖−𝟑𝟔;      &𝟎х>𝟏𝟏,&−𝟕х>−𝟒𝟒;  &𝟎х>𝟏𝟏&𝟕х<𝟒𝟒 &розв′язків не має&х<𝟔𝟐𝟕 Відповідь: розв′язків не має 

Номер слайду 20

Розв’язування додаткових вправ&𝟔х−𝟏−𝟑<𝟐𝟑х−𝟒,           &хх−𝟐>х+𝟑х−𝟑−𝟏𝟏; &𝟔х−𝟔−𝟑<𝟔х−𝟖,     &𝒙𝟐−𝟐х>𝒙𝟐−𝟗−𝟏𝟏; &𝟔х−𝟔х<−𝟖+𝟔+𝟑,&−𝟐х>−𝟐𝟎;                     &𝟎х<𝟏,   &𝟐х<𝟐𝟎; &х−будь яке число,&х<𝟏𝟎.                          Відповідь: х<𝟏𝟎 або х∈(−∞;10) 

Номер слайду 21

Задача. Одна господиня купила на ринку 10 кг яблук і заплатила за них більше, ніж 18 грн. Друга господиня купила такі ж яблука і заплатила за 5 кг менше, ніж 14 грн. За якою ціною купували яблука господині?&𝟏𝟎х>𝟏𝟖&𝟓х<𝟏𝟒; :𝟏𝟎:𝟓 &х>𝟏,𝟖&х<𝟐,𝟖 Відповідь: 1,8 < х < 2,8 або х∈ (1,8; 2,8) 

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Домашнє завданняп. 6 (підручник) опрацювати. Виконати тест: Код доступу 5609012,відкривши посиланняjoin.naurok.ua. Додаткове: Попрацювати в позаурочний час і підготувати повідомлення про те, хто із відомих математиків займався вивченням питань нерівностей, систем нерівностей.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Дячкін Володимир
    Дякую за Вашу роботу!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Водяницька Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Гороховець Ніна Іванівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
8 лютого 2021
Переглядів
10883
Оцінка розробки
4.8 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку