Презентація " Скоро в школу"

Про матеріал
Багато батьків перебувають перед важким вибором: відправляти дитину в перший клас чи все ж залишити ще на рік у дитячому садку. Також постає питання " А чи готова моя дитина до навчання у школі?" На що варто звернути особливу увагу батькам майбутніх першокласників? Про що вони мають знати аби процес навчання приносив радість та задоволення?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Збори для батьків майбутніх першокласників

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Звичайно, батьки переймаються головними питаннями: чи готова їхня дитина до навчання в школі; як буде вчитися, чи буде встигати; що повинна знати і вміти, йдучи в перший клас; які стосунки складуться з вчителем та однокласниками.

Номер слайду 4

Чи можна бути впевненим, що : дитина, яка вміє читати, писати, рахувати; знає назви усіх материків та океанів; знає марки усіх машин буде успішним учнем НІ !

Номер слайду 5

Психологічна готовність до навчання в школі – це такий рівень психічного розвитку дитини, який створює умови для успішного оволодіння навчальною діяльністю.

Номер слайду 6

Мотиваційна готовність Позитивне ставлення до школи Дитина йде до школи охоче, радісно Бажання вчитися

Номер слайду 7

Інтелектуальна готовність Обсяг знань про навколишній світ, живу й неживу природу, явища природи. Відповідний рівень розвитку пізнавальної сфери, завдяки яким дитина пізнає навколишній світ – мислення, увага, уява, мовлення, пам‘ять, сприймання. Вміння і навички звукового аналізу слів, підготовка руки до письма.

Номер слайду 8

Особистісна готовність Чітке усвідомлення дитиною своєї статевої належності. Навички самообслуговування. Вміння підкорятися обставинам, поступатися при потребі своїми бажаннями. Вміння опановувати себе, зважати на думку інших дітей. Моральна зрілість ( знання норм поведінки, позитивне ставлення до цих норм).

Номер слайду 9

Вольова готовність Вміння керувати своєю поведінкою. Довільне сприйняття, тобто вміння не тільки слухати, але й чути вчителя, товаришів. Довільне запам’ятовування і відтворення, уміння довільно виконувати дії, робити не тільки те, що цікаво, а й те, що потрібно, доводити розпочату справу до кінця.

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лубенець Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додав(-ла)
Stadnik Nadya
Додано
11 жовтня 2020
Переглядів
881
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку