Презентація "Славетні українці"

Про матеріал
Дану презентацію можна використати на уроках "Я у світі" для учнів 3 класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Славетні українці”Підготувала: Чос Світлана Григорівна. Вчитель початкових класів. Новогуйвинської гімназії Навчальний проект

Номер слайду 2

Актуальність проекту: Велич кожного краю — в людях, які тут живуть. І особливо в тих людях, котрі своїми справами зробили внесок у розвиток науки, культури.                                                                                                  Чи знаємо ми славетних українців? Україна славиться своїми людьми – це і діячі минулого, відомі актори, співаки, спортсмени, які творять історію нашої держави. Вони є прикладом служіння своєму народу, того як треба працювати, досягати поставленої мети.

Номер слайду 3

Мета проекту: Формувати навички роботи з енциклопедичною та довідковою літературою;Залучити учнів до пошуку інформації про славетних українців;Формувати уявлення про видатних українців різних історичних періодів, про відомих людей рідного краю;учити здійснювати проектну діяльність на основі дослідження;тренувати навички роботи в групі; учити шукати відповіді на цікаві запитання; розвивати вміння обмінюватись думками;формувати мотивації успіху та досягнень, творчої самореалізації;виховувати почуття патріотизму, гордості за свій народ;

Номер слайду 4

Стратегія проекту:самостійне дослідження учнями історії України, значення видатних українців у творенні історії своєї держави; розвиток вмінь проводити пошукову діяльність, виховання почуття гордості від того, що ти-українець.

Номер слайду 5

Завдання проекту:сприяти поглибленню та систематизації знань учнів про становлення державності в Україні;сприяти вмінню бачити зв'язок між декількома поколіннями українців;сприяти розвитку навички аналізу історичних подій, розвитку суспільства та досягнень науки і культури, пов`язаних з ними;сприяти формуванню в учнів вміння здійснювати вибір навчально-пізнавального завдання; вміння осмислювати й використовувати інформацію з різних джерел; вміння співпрацювати в групах, проявляти ініціативу, робити висновки;Сприяти вихованню спостережливості, наукового підходу до пізнання процесів, що відбуваються в суспільстві, любові до рідного краю, гордості за своїх земляків, прагнення зберігати та примножувати надбання предків.

Номер слайду 6

Тип проекту:за предметною галуззю –міжпредметний;за характером контактів –вчитель,учні 3 класу, їх родини, друзі;за основною діяльністю – дослідницько-пошуковий, творчий;за характером координації – з безпосередньою координацією;за формою проведення – самостійна дослідницька робота дітей з наступною презентацією матеріалів проекту;за кількістю учасників – груповий. об’єкт пізнання: видатні українці, їх значення для становлення України як держави.

Номер слайду 7

короткостроковий (2 тижні), презентація проекту-45 хвилин (1 урок). Тривалість проекту: r

Номер слайду 8

Виховання свідомого патріота, громадянина України;Формування зацікавленості учнів до набуття нових знань;Формування уявлення про видатних українців різних історичних періодів, про відомих людей рідного краю;З'ясування значення видатних українців в історії Україні;Формування здібностей розв'язувати проблеми пошукового характеру;Отримання учнями задоволення від спільної діяльності;Активізація дослідницької та творчої діяльності через участь в підготовці навчального проекту. Очікувані результати:r

Номер слайду 9

Мотиваційний етап. Спрямування до мети. Якщо народ не знає своєї історії і не несе за це відповідальності, то будь-хто може скористатися такою слабкістю і висвітлити історичні факти по-своєму, задля своїх інтересів, що досить часто сьогодні й відбувається. Освічена людина завжди розуміє, що без минулого немає сучасного, без традиційного немає нового, без колишнього немає теперішнього. Реалізація проектуr

Номер слайду 10

ІІ. Визначення шляхів розв'язання проблемиспосіб вирішення проблеми: робота з додатковою літературою, використання інших засобів інформації, самостійна дослідницька та аналітична робота дітей з учителем, батьками, власна творчість дітей.

Номер слайду 11

Освітній продукт:презентація власного альбому.

Номер слайду 12

Шляхи реалізації:розповідь учителя про задум проекту, мотивація обраної теми;формулювання та обговорення завдань проекту, визначення кола проблемних питань для опрацювання в кожній групі: історики, етнографи, науковці,мистецтвознавці, літературознавці,видавці.пошукова діяльність родин учнів з добору матеріалу на задану тему(робота з джерелами додаткової інформації);обробка , аналіз, узагальнення зібраного матеріалу в кожній групі;творча діяльність учнів та батьків з оформлення проектів;колективна презентація проекту

Номер слайду 13

Правила взаємодії під час проекту: Працювати дружно, злагоджено, разом. Усе, що пропонує товариш, сприймати й обговорювати спокійно. Викладати свої ідеї, думки по черзі, всіх вислуховувати до кінця, не перебивати. Радитись з товаришами, дорослими, приймати рішення спільно. Не відмовляти в допомозі, не відмовлятися від допомоги.«Запозичати» ідеї в інших груп з їхнього дозволу. Бути доброзичливими, старанними, відповідальними. Доводити свою справу до кінця.r

Номер слайду 14

ІІІ. Робота груп1.Історики: пошук та оформлення інформації про видатних історичних осіб: княгиню Ольгу, Ярослава Мудрого, Володимира Великого, Богдана Хмельницького.

Номер слайду 15

2. Етнографи Відвідування музею космонавтики в місті Житомирі, пошук та оформлення відомостей про основоположника практичної космонавтики Сергія Корольова.

Номер слайду 16

3. Літературознавці Робота з інформаційними джерелами, пошук та систематизація відомостей про видатних українських письменників: Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Василя Сухомлинського.

Номер слайду 17

4. НауковціЗбір та оформлення цікавих фактів про українського космонавта Леоніда Каденюка, Євгенія Патона – засновника вітчизняної школи мостобудування й електрозварювання, українського вченого в галузі медицини – Миколу Амосова.

Номер слайду 18

5. МистецтвознавціРобота з інформаційними джерелами, пошук інформації про відому українську художницю Катерину Білокур, знамениту оперну співачку Соломію Крушельницьку.

Номер слайду 19

6 .«Видавці»Учасники групи упорядковують дібраний матеріал та з допомогою вчителя і батьків видають журнал «Славетні українці».

Номер слайду 20

ІV. Обробка , аналіз, узагальнення зібраного матеріалу в кожній групі;творча діяльність учнів та батьків з оформлення проекту;

Номер слайду 21

V. Колективна презентація проекту на уроці “Я у світі”VІ. Підбиття підсумків. Рефлексія. Заповнення учнями картки підбиття підсумків над проектом.

Номер слайду 22

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} Тема була цікавою для мене, тому що …_____________________________Мені було складно під час роботи над проектом, тому що …_________Мені було легко, тому що …_____________________________________Працюючи над проектом, я навчився …__________________________Мені заважало­­­­­­­ … _______________________________________________Працюючи над проектом, я дізнався …____________________________На мій погляд, проект був: А) успішним, тому що_________________________________________Б)не успішним, тому що_______________________________________Що я зробив би інакше наступного разу?__________________________Я пишаюсь тим, що під час роботи над проектом ___________________Я так оцінюю виконану проектну роботу: Високий Достатній. Середній. Низький  

Номер слайду 23

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
11 липня 2019
Переглядів
4796
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку