Презентація "Славні ґазди. Звуки [ґ ], [ґ’], буква Ґ, ґ "

Про матеріал
Презентація до підручника "Українська мова. Буквар" 1 клас Воскресенкька Н.О. "Славні ґазди. Звуки [ґ ], [ґ’], буква Ґ, ґ ".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Славні ґазди Звуки [ґ ], [ґ’], буква Ґ, ґ

Номер слайду 2

Звуки [ґ ], [ґ’], буква Ґ, ґ

Номер слайду 3

Звуки [ґ ], [ґ’], буква Ґ, ґГрафічний аналіз букви. На що схожа буква Ґ?

Номер слайду 4

Звуки [ґ ], [ґ’], буква Ґ, ґАудіювання тексту. СЛАВНІ ҐАЗДИБіля хати, на ґанку нас зустрічають господарі. Їх тут прийнято називати ґазда (тобто господар, хазяїн) і ґаздиня (тобто господарка, хазяйка). Вони показують нам своє велике господарство. Тут і кінь Джиґіт, і корова Ґандзя, і порося Ґудзик. Його так назвали тому, що його рильце нагадує ґудзик із двома дірочками. А ще тут багато птахів. Поважно ходить півень Ґалаґан. Чути голосний ґелґіт гусей. Індик щось белькоче, здається, кричить: «Ґвалт! Ґвалт! Ґвалт!». А чого? Ми ж нічого поганого йому не зробили. А може, то він так вітається з нами? Син господарів – Олекса пригощає нас повною тарілкою стиглого аґрусу. Добре ґаздують славні ґазди!

Номер слайду 5

Звуки [ґ ], [ґ’], буква Ґ, ґПеревірка розуміння почутого - Хто зустрів нас біля хати? - Як тут називають хазяїна і хазяйку?- Яке господарство у ґазд? Хто там живе?- Як звати коня, корову, поросятко?- Які були птахи? Які звуки видавали гуси? - Що кричав індик? Як ми зрозуміли його «мову»?

Номер слайду 6

Звуки [ґ ], [ґ’], буква Ґ, ґАҐРУСҐУДЗИКҐАЛАТАНҐАНОКҐА ҐЯ ҐО ҐУ ҐИ ҐІ ҐЕ ҐЮ

Номер слайду 7

Звуки [ґ ], [ґ’], буква Ґ, ґґазда – господар, хазяїн; ґаздиня – господарка, хазяйка;ґаздувати – господарювати, хазяйнувати;ґанок – зовнішня прибудова при вході в будинок із майданчиком і східцями, а подекуди з покрівлею;ґудзик – предмет, що служить застібкою в одязі;ґалаґан – головатий півень із голою шиєю;ґелґіт – звуки, що утворюють гуси; ґелґотати – видавати звуки, властиві гусям;ґвалт – сильний крик, галас;аґрус – кущ із колючими гілками та зеленуватими кисло-солодкими їстівними ягодами або самі ягоди цієї рослини.

Номер слайду 8

Звуки [ґ ], [ґ’], буква Ґ, ґЧитаємо разом

pptx
Додано
29 грудня 2021
Переглядів
2840
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку