Презентація "Служіння як відповідь на покликання"

Про матеріал
Даний матеріал допоможе розкрити учням біблійні історії про пророка Ісаю, царицю Естер, навчити порівнювати й аналізувати біблійну та українську історію (життя та діяльність княгині Ольги), робити висновки. Презентація стане у пригоді вчитею як конспект а учням - візуальним та навчальним матеріалом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Християнська етика 20 урок 5 клас Дідук Л.Т., вчитель –методист, вищої кваліфікаційної категорії Мокрокалигірської ЗОШ І-ІІІ ступенів Катеринопільського району Черкаської області

Номер слайду 2

Я думаю так: Що таке мудрість? Що спільного і відмінного між мудрістю й освіченістю? Як ви розумієте рядки Приповістей Соломонових: «Слухай ради й картання приймай, щоб мудрим ти став при своєму кінці» (19:20).

Номер слайду 3

«І почув я голос Господа, що говорив: Кого Я пошлю, і хто піде для Нас? А я відказав: Ось я, – пошли Ти мене!” (Книга пророка Ісаї 6:8). Золотий вірш

Номер слайду 4

Сьогодні на уроці Що таке покликання? Роль Бога у людському покликанні.

Номер слайду 5

Словничок Покликання – це внутрішній потяг, здатність, схильність до певної справи, поклик, нахил, призначення. Серафими – ангели, що стоять біля престолу Бога, мають шість крил і людський образ.  

Номер слайду 6

Це цікаво! Ісая є одним із найважливіших пророків Біблії. Книга Ісаї має 66 розділів і містить дуже відомі місця Старого Завіту. Автори Нового Завіту цитують з книги пророка Ісаї частіше, ніж з будь-якої іншої книги Старого Завіту. Пророк Ісая

Номер слайду 7

Ким був Ісая? Ісая походив із заможної і відомої сім’ї, служив царю Уззії, як письменник та історик. Був поетом, пророком і вчителем. Записані в його книзі вістки викладені у вигляді псалмів хвали Богові; там містяться слова, безпосередньо звернені до Божого народу, а також думки самого Ісаї стосовно подій того часу.

Номер слайду 8

Дай відповідь: Як Ісая зрозумів своє покликання? Хто сказав йому, що він має робити надалі? Чи знаєш ти своє покликання?  

Номер слайду 9

Роль Бога у людському покликанні Історія Естер

Номер слайду 10

Дайте відповіді У чому було покликання Естер? Як виявлялася її любов до рідного народу? На кого цариця покладала свої сподівання та від кого чекала допомоги? Яка її роль у долі народу?

Номер слайду 11

Книги

Номер слайду 12

Живопис

Номер слайду 13

Ольга –  дружина князя Ігоря , київська княгиня, канонізована  Православною Церквою. Щороку 11 липня православна церква вшановує пам’ять великої княгині Ольги.

Номер слайду 14

Стародавні літописці, без сумніву, симпатизували княгині — дружині Ігоря, вони часто описують її як вродливу, енергійну, хитру й передусім мудру правительку. Та найбільший комплімент робить цій жінці літописець-чоловік, повідомивши про її «чоловічий розум». 

Номер слайду 15

Ольга (904 — † 24 липня 969) — дружина князя Ігоря I, київська княгиня, канонізована Православною Церквою. 913-го року вийшла заміж за Ігоря , у віці 9-ти років . Помстилась за загибель чоловіка жорстокою розправою бл. 945 року над деревлянами, які його вбили. Правила Руссю в роки неповноліття свого сина Святослава (до 964). Упорядкувала збирання данини, організувала опорні пункти київської влади (погости). 957року відвідала Константинополь, де уклала угоду з імператором Константином VII Багрянородним. Там же в ніч з 17 на 18 жовтня 957 року прийняла християнство але не змогла зробити його державною релігією.

Номер слайду 16

За княгині Ольги в Києві починається кам'яне будівництво. У своїх володіннях вона ставила хрести і будувала храми, готуючи тим самим Руську землю до ухвалення християнської віри.

Номер слайду 17

Княгиня Ольга померла в 969 році.Перед смертю вона заповідала поховати її за православним звичаєм і не робити над її могилою язичницьких поховальних обрядів. Каменная гробница святой княгини Ольги

Номер слайду 18

Ікони Книги Живопис Легенди

Номер слайду 19

Відомі жінки України Леся Українка, поетеса Ольга Сумська, актриса Соломія Крушельницька, співачка Софія Галечко (1891 - 1918) - перша українська жінка-офіцер (хорунжа УСС)  Руслана Лижичко, співачка Тетяна Мазур, телеведуча письменниця

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Зроби свій вибір

Номер слайду 22

Підсумуємо Про кого сьогодні довідалися? Чим запам’яталися вам герої сьогоднішнього уроку? У чому полягає твоє покликання? Як ти можеш любити свою Батьківщину, реалізовуючи своє покликання? Як впливають на життя народу великі люди, патріоти?

Номер слайду 23

Україно моя, я з тобою радію і плачу, І за тебе молюсь, за безсмертя твоє. Сергій Рачинець

Номер слайду 24

Домашнє дослідження Підшукай в українській літературі, історії оповіді про великих синів та доньок українського народу (напиши невеличкий твір-розповідь).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Юрченко Андрій
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Парфенюк Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Основи християнської етики 5 клас (Жуковський В.Л., Лахман Н.М.)
Додано
21 лютого 2019
Переглядів
6194
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку