Презентація "Сонячні Італія та Болгарія"

Про матеріал
Презентація до теми "Сонячні Італія та Болгарія" для 4 клас. Діти можуть познайомитися з композиторами, які є представниками певних країн і їхньою творчистю. Прослухати музичні твори цих композиторів, відповідати на поставленні завдання і запитання у презентації. Виконувати запропоновані пісні та руханки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сонячні Італія та Болгарія

Номер слайду 2

Сьогодні ми здійснимо музичну подорож до сонячної Італії

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Італія вважається колискою музичного мистецтва. Композитори всього світу захоплюються італійською музикою. Окрім того, Італія відома майстрами з виготовлення скрипок: Аматі, Гварнері та Страдіварі. Їхні шедеври мають особливе звучання, що нагадує дзвінкі жіночі голоси.

Номер слайду 5

У дусі італійської баркароли написали свої фортепіанні твори композитори. П. Чайковський. М. Лисенко

Номер слайду 6

Баркарола – пісня венеціанських човнярів

Номер слайду 7

Слухання Послухай твір Миколи Лисенка «Баркарола» https://www.youtube.com/watch?time_continue=55&v=wmi_44a. CDSQ&feature=emb_logo посилання на твір У цьому творі композитор використав українську народну пісню «Пливе човен» (посилання https://www.youtube.com/watch?v=Y7hlvt. Vft. Vk Простеж за розвитком музики української народної пісні «Пливе човен», яку використав композитор у цьому творі. Визнач особливості музики: темпу, супроводу

Номер слайду 8

Слухання Микола Лисенко. Баркарола•Чи сподобався вам музичний твір?•Чи хотіли б послухати його вдруге?•Що можна уявити?

Номер слайду 9

Подорожуючи Італією, Сергій Рахманінов захопився італійською музикою, що знайшло відображення в «Італійській польці». Вона, як і італійська пісня, дуже мелодійна та граційна.

Номер слайду 10

Музичний словник. Полька — веселий рухливий дводольний танець. Його виконують парами з підскоками. Характер у польки легкий, грайливий.

Номер слайду 11

Російський композитор Сергій Рахманінов зростав у музичній родині. Його дідусь був піаністом і композитором, батьки також займалися музикою. У чотирирічному віці він вже грав із дідусем у чотири руки. Коли майбутньому композиторові виповнилося дев'ять років, його зарахували до Петербурзької консерваторії.

Номер слайду 12

Слухання Послухай твір Сергія Рахманінова «Італійська полька» https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=_p. Ae. GBAf. S3k&feature=emb_logo посилання на твір Послухайте танок ще раз і легкими рухами рук, нібито танцюючи, підкресліть пульс музики.

Номер слайду 13

Слухання Сергій Рахманінов «Італійська полька»•Який настрій викликає цей твір?•Що ви уявляєте, коли слухаєте цю музику? Який характер твору?

Номер слайду 14

Допоможи Тріольчику обрати слова-характеристики творів, які ти щойно послухав.

Номер слайду 15

А зараз ви познайомитесь з небаченої краси країною. Вітайте, Болгарію!

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Вона схожа на маленький континент через розмаїтість рельєфу, чудотворної природи і небачену красу. Які ж таємниці приховує ця дивовижна країна, зі своїм м"яким кліматом, лагідним морем та щедрим сонцем. Ще чимало таємничих та цікавих історій приховує Болгарія. Її заворожуючі розповіді можна почути у ніжних звуках морського прибою, легкого освіжаючого бризу та шелесту зелених дерев. А коли цю країну огортає ніч, їй лагідно та чарівно наспівує колискову Орфей під звуки золотої арфи.

Номер слайду 18

Слухання Болгарська народна пісня «Посадив я полинь» https://www.youtube.com/watch?v=a. HMRnrrok. V4 посилання на твір •Який характер музики, особливості виконання?•Який жанр пісні?

Номер слайду 19

Отже, кожен народ має свою не лише розмовну, а й музичну мову. Вона, на відміну від розмовної, зрозуміла нам без перекладу, за її допомогою виражають певні почуття й образи. Болгари належать до групи слов'янських народів, тому музика пісні схожа з українською, дуже схожі й наші мови.

Номер слайду 20

Виконання пісні Латинська народна пісня «Півник“Згадай з минулого уроку латинську народну пісню «Півник»https://youtu.be/wf. Og41x. J_a. I – зайди за цим посиланням і заспівай пісню (не забувай про правильне дихання, звуковедення і свою поставу)

Номер слайду 21

Музична хвилинка«Руханка“Трішки відпочинь і порухайся!!!!!Пам'ятай про відчуття ритму, повторюй за героями і в тебе все вийде)

Номер слайду 22

pptx
Додано
8 квітня 2020
Переглядів
1366
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку