Мета дослідження: ознайомитися з історією походження та властивостями газованого напою «Coca-Cola», з'ясувати його користь чи шкоду мотивувати дослідницько-експериментальну діяльність учнів сприяти формуванню ціннісного ставлення вихованців до свого здоров’я
Номер слайду 3
Завдання: Опрацювати літературу з теми. З'ясувати хімічний склад газованого напою. Провести соціологічне опитування серед учнів, працівників школи (що відомо про газований напій «Coca-Cola»?)Дослідити властивості Кока-Коли За результатами досліджень зробити висновки про користь чи шкоду газованого напою «Coca-Cola» на організм людини
Номер слайду 4
Об’єкт дослідження – газований напій «Coca-Cola»предмет дослідженнявластивості газованого напою «Coca-Cola»методи дослідження:теоретичні: пошук аналіз узагальнення інформації практичні: проведення анкетуванняспостереження експеримент
Номер слайду 5
Історичні відомості1886 рік – Джон Пембертон (фармацевт) зварив напій з незвичним смаком, який швидко набув популярності. Френк Робінсон (бухгалтер) дав назву напою - «Coca-Cola»
Номер слайду 6
Склад «Coca-Cola»1. Газована вода - єдиний нешкідливий компонент2. Вітаміни групи Е: E150d барвник) - цукровий колер (палений цукор);Е211 (бензоат натрію) - відхаркувальний засіб, консервант харчових продуктів, протигрибковий засіб;Е330 (лимонна кислота)E338 (ортофосфатна кислота), пожежо- та вибухонебезпечна речовина, при контакті викликає подразнення очей і шкірних покривів;E950 (ацесульфам калію) - погіршує роботу серцево-судинної системи, збуджує нервову систему, може викликати звикання; E951 (аспартам) - цукрозамінник, викликає головний біль, нудоту, сильне серцебиття, збільшення ваги, дратівливість, тривожний стан, втрату пам'ятіE952 -замінник цукру, штучний підсолоджувач, викликає рак;E950 (ацесульфам калію) - погіршує роботу серцево-судинної системи, збуджує нервову систему, може викликати звикання;3. Аromas - ароматичні добавки.
Номер слайду 7
Анкетування учнів та працівників школи
Номер слайду 8
Номер слайду 9
Номер слайду 10
Номер слайду 11
Номер слайду 12
Номер слайду 13
Номер слайду 14
Номер слайду 15
Дослід №1 Вплив Кока-Коли на метали
Номер слайду 16
Дослід №2 Вплив Кока – Коли на яєчну шкаралупу
Номер слайду 17
Дослід №3 Вплив Кока-Коли на ковбасні вироби
Номер слайду 18
Дослід №4 Вплив Кока-Коли на живий організм
Номер слайду 19
Висновок. В результаті проведеного дослідження я з'ясувала: «Coca-Cola» може нанеси шкоду організму у напої містяться барвники, а також речовини, здатні викликати захворювання серцево-судинної системи, порушення роботи нервової системи, звикання, головні болі, втому, запаморочення, нудоту великий вміст цукру може стати причиною ожиріння, цукрового діабету «Coca-Cola» вимиває кальцій з організму, завдаючи цим великої шкоди зубам та опорно-руховій системі людини
Номер слайду 20
Поради для вибору здорових напоїв: Змінюйте звички – обмежте, або взагалі відмовтеся від цукровмісних напоїв. Скорочуючи їх вживання ви можете полегшити процес контролю своєї ваги та знизити ризик розвитку діабету. Уникайте низькокалорійних напоїв. Так звані «дієтичні» напої із штучними замінниками цукру шкідливі для організму. Спробуйте додати у воду шматочок лимона, апельсина, або мандарина, чи іншого натурального фруктового соку. Не пийте енергетичні напої. Ці недешеві солодкі шипучі рідини мають стільки ж цукру, як і безалкогольні напої, плюс багато кофеїну і можуть призвести до підвищення кров’яного тиску. Особисто я - за здорове харчування!
Номер слайду 21
Теоретичне та практичне значення дослідженняматеріал можна використати при проведенні уроків біології, хімії та екологіїцікавими будуть результати досліджень при проведенні виховних заходів з учнями необхідно проводити просвітницьку роботу серед населення, особливо молоді щодо шкідливого впливу газованих напоїв на організм людини