Презентація "Спілкування і розбудова стосунків"

Про матеріал
Презентація до уроку з основ здоровя у 9 класі, містить матеріали за темою "Спілкування і розбудова стосунків", Інформацію за темою, запитання та завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спілкування і розбудова стосунків

Номер слайду 2

Знайомство «Як я провів цей ранок»По черзі покажіть пантомімою, що ви робили сьогодні вранці.

Номер слайду 3

Інформаційне повідомлення «Навички ефективного спілкування» Спілкування — це обмін інформацією між людьми (можливо й незнайомими). Стосунки — це зв'язок між людьми, які добре знають один одного. Спілкуючись з людьми, підтримуючи з ними стосунки, ми задовольняємо свої потреби у спілкуванні, любові, визнанні, належності до групи.

Номер слайду 4

Якщо між людьми склалися доброзичливі (здорові) стосунки, вони відчувають потребу у спілкуванні й сумують, коли змушені розлучатися. Для нездорових стосунків характерні підозріливість, егоїзм, бажання контролювати і підкоряти. Здорові стосунки є запорукою щасливого і успішного життя.

Номер слайду 5

Вправа «Переказ тексту»Запитання для обговорення: Як змінився текс в процесі переказу від першого учасника до останнього?На якому етапі відбулися найбільші трансформації?Як це відбувалося? Чому, на вашу думку, це сталося? Які існують способи підвищення точності передачі інформації?

Номер слайду 6

Перегляд відеоhttp://autta.org.ua/ua/materials/material/Urivok--z-multf-lmu-Rapuntsel/

Номер слайду 7

Запитання для обговорення: Які вербальні ознаки ефективного спілкування використовувала принцеса? А які невербальні?

Номер слайду 8

Керована дискусія «Спілкування і стосунки» Спілкування — це обмін інформацією між людьми (можливо й незнайомими), а стосунки — це зв'язок між людьми, які добре знають один одного. Об'єднайтеся у 4 групи (фрази, факти, думки, почуття). Завдання групам: за допомогою інформації П'ять рівнів комунікації (Роздаткові матеріали для учнів) розіграйте діалог, що демонструє відповідний рівень комунікації.

Номер слайду 9

Обговорення вірша. Прочитайте вірш Ліни Костенко «Довіра»Запитання для обговорення: Що, на вашу думку, сприяє виникненню довіри? Що може її зруйнувати?Назвіть інші ознаки близьких стосунків. Поміркуйте, що вони означають

Номер слайду 10

Інформаційне повідомлення «Формула здорових стосунків» Кооперація — означає діяти як одна команда. Комунікація — означає бути відкритим до спілкування, завжди обговорювати з близькими те, що вас хвилює. Компроміс — означає необхідність розв’язувати проблеми у стосунках шляхом взаємних поступок. Здорові стосунки. Кооперація. Комунікація. Компроміс

Номер слайду 11

Спілкування — це обмін інформацією між людьми, а стосунки — це зв'язок між людьми, які добре знають один одного. Довіра є вершиною комунікації, ознакою тісних емоційних стосунків. Ефективне спілкування це насамперед уміння слухати і говорити, використовуючи при цьому вербальні і невербальні засоби. Здорові стосунки — це кооперація, комунікація і здатність до компромісу. Висновок

Номер слайду 12

Завершальна вправа. Вправа «Відкритий мікрофон». По черзі продовжте фразу: «На цьому уроці мені сподобалося / не сподобалося /.., я дізнався...» Поаплодуйте собі.

Номер слайду 13

У цих садах, в сонатах солов’їв,Він чує тихі кроки браконьєра. Він пастки жде від погляду, від слів,І цей спектакль йому вже не прем’єра. Душі людської туго і тайго!Це гарний звір, без нього зле живеться. Але не треба кликати його. Він прийде сам і вже не відсахнеться. Не треба класти руку на плече. Цей рух доречний, може, тільки в танці. Довіра — звір полоханий, втече. Він любить тиху паморозь дистанцій. Він любить час. Хвилини. Дні. Роки. Він дивний звір, він любить навіть муку. Він любить навіть відстань і розлуку. Але не любить на плечі руки. Ліна Костенко «Довіра»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. толстова тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 березня 2019
Переглядів
7174
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку