Презентація "Списування 2 клас (ІІ семестр)"

Про матеріал
Списування є основною з формам перевірки орфографічної та пунктуаційної грамотності молодших школярів. У 2 класі (ІІ семестр) текст для списування має обсяг 40-50 слів. За списування виставляють одну оцінку. При оцінюванні списування доцільно брати до уваги грамотність і культуру 12 оформлення письмової роботи. Оцінювання грамотності рекомендується здійснювати за такими вимогами: орфографічні і пунктуаційні помилки вважаються рівноцінними; помилка в одному й тому самому слові, яке повторюється в кілька разів, вважається однією помилкою; помилки на одне правило, але в різних словах вважаються різними помилками; негрубими вважаються такі помилки: повторення тієї самої букви в слові; недописування букви в кінці слова (не за правилом); двічі підряд написане те саме слово в реченні. Дві негрубі прирівнюються до однієї грубої помилки; охайні виправлення (неправильне написання на правильне) помилками не вважаються; орфографічні та пунктуаційні помилки на невивчені правила виправляються.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Списування 2 клас ІІ семестр

Номер слайду 2

Діти читають книжки У Михайлика Польового є цікава книжка. Він сьогодні взяв її в районній бібліотеці. Цього року Михайлик читає вже сьому книжку про бойові подвиги льотчиків. Йосип Майоренко любить читати оповіді про героїв. Михайлик і Йосип — кращі читачі бібліотеки. (40 слів)

Номер слайду 3

Весна Прийшла весна. Настали теплі дні. Дзюрчать веселі ручаї. Хлоп’ята й дівчата поховали ковзани, лижі. У лісі зацвів ряст. У гайок прилетіли шпаки. Молоденька травичка наче килимок. На полях почалася весняна сівба. Рівними рядами лягає у ріллю насіння. За тракторами поважно ходять граки. (43 слова)

Номер слайду 4

У неділю діти пішли у ліс. Вони йшли лугом. Над духмяними квітами дзижчали бджоли. Ось і ліс. Діти знайшли джерельце. З-під каменю бігла чиста холодна вода. Вона дзюрчала веселим струмочком. Діти напилися води і залишили біля джерельця кухлик. Натраплять люди на джерело і покуштують холодної водички. (46 слів)

Номер слайду 5

Весна Дерева і ку..і поспіша..ть прибратися до св..ята весни. Зеленіє молода травичка. З’явилися перші (хв, ф)іалки. Понад річкою сині..ть незабу(д,т)ки. Справжній квітковий кил..м! Білими хмаринками вкрилас.. черемшина. Пливе від неї солодкий духмяний запах у високе небо. А до гомінкого (ч, щ)ебету пташок при..дналися чарівні трелі солов..я. Пташиний хор заполонив травневий ліс. (49 слів)

Номер слайду 6

У лісі Щедро світит.. ясне сонечко. Дихає теплен..кий вітерець. Земля у квітах, наче кил..м. Дзвенит.. спів пташок. Дят..л дз..обом стукає по корі дерев. Він шукає черв..яків. Ось прилетіла со..ка і сіла на пен..ок. Вона принесла жолуд.. і почала його ховати під корі(н, нн)я. Гарно в лісі весною! (46 слів)

Номер слайду 7

Бездомні тварини Тварин потрібно не лише любити, але й поважати їх спосіб життя. Необхідно вміти з першого погляду оцінювати настрій тварини, навіть домашнього улюбленця. У стосунках із тваринами не проявляй надмірної уваги. Уникай спілкування з чужими та безпритульними тваринами. Запобігай спілкуванню з дикими тваринами у природі. (46 слів)

Номер слайду 8

У лисички зубки гострі, мордочка тоненька. Вушка в неї на маківці, хвостик довгий, кожушок тепленький. Добре лисичка прибрана: хутро пухнасте, золотисте. На грудях у неї жилет, а на шиї комірець. Ходить лисиця тихенько, до землі пригинається. Дивиться ласкаво, зубки білі показує. Розумниця риє глибокі нори. М’якою травичкою підлоги встеляє. (За Костянтином Ушинським, 49 слів)

Номер слайду 9

Травень На кал..ндарі — травень. Його називают.. місяцем квітів і пісен... Усе на землі замаяне зеле(н,нн)ю. Літають у своїх клопотах бджоли та інші комахи. У гаях вит(й, ь)охкують солов..ї. Щедро лічить усім довгі літа зозул.. . В..дмеді вийшли на гал..вину, радіют.. теплому сонцю. Після теплих дощів розквітає в небі барвиста ра..дуга. (48 слів)

Номер слайду 10

Чарівна музика природи Розкішним трав..яним кил..мом усміхаєт..ся зем(л, лл)я. Синіют.. ніжні чаші лісових дзвіночків. Ч..рвоніють ажурні гвоздички. Голосистий з..блик сипле свої короткі співанки. Флейтою засвистів дрізд. У блакитну сон..чну височін.. підіймається сірен..кий жа..воронок. У спів птахів уплітаєт..ся мелодійне кува(н, нн)я зозулі. Чи чули ви таку незвичайну музику природи? (За Володимиром Пархоменком, 46 слів)

Номер слайду 11

За..чик Був у (с,С)вітлани за..чик. Не живий, не справжній, але теж гарний. Сірен..кий, вушка всередині рожеві, а хвостик білий, пухнастий, дуже схожий на сніжинку. Свого за..чика (с,С)вітлана л..била. Годувала (й, ь)ого супом, спати з собо.. клала й іншим діт..м давала погратис(а, я). (Віра Карасьова, 40 слів)

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Білоус Ірина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Риндич Світлана Ігорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кабанюк Надія Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Неверова Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
9 лютого 2019
Переглядів
21228
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку