Презентація "Способи сівби овочевих культур"

Про матеріал
Презентація "Способи сівби овочевих культур" дано коротку характеристику способів сівби деяких овочевих культур та строки висадки
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Способи сівби найпоширеніших овочевих культур. Строки сівби

Номер слайду 2

Що таке способи сівби?Спосіб сівби — агротехнічний захід для розміщення рослин на площі поля і створення оптимальної густоти посіву. 

Номер слайду 3

Сівба томатів. Томати в Україні можна вирощувати та вирощують безрозсадним та розсадним способами. Плодоношення при безрозсадному вирощуванні настає на 15-20 днів пізніше розсадного. Цей спосіб дає змогу продовжити період споживання свіжих помідорів.

Номер слайду 4

Сівба томатів. Оптимальні строки сівби насіння у відкритий грунт – третя декада квітня.

Номер слайду 5

Сівба томатів. Висівають насіння рядковим способом з міжряддями 60-70см або квадратно-гніздовим способом за схемою 70х70 см.

Номер слайду 6

Сівба огірків. Огірки люблять рости у прогрітому грунті, тобто насіння у відкритий грунт висівайте на початку червня, на глибину 2-3 см, а розсаду висаджуйте не раніше червня на відстані між рослинами 20- 30 см, а між рядами - 1м.

Номер слайду 7

Сівба огірків

Номер слайду 8

Сівба цибуліВисівають насіння цибулі ріпчастої і цибулі-шалоту рано навесні — в перші дні польових робіт. Норма висіву насіння становить: при широкорядковому способі сівбі -6-8 кг/га, стрічковому — 8-10 кг/га, дражованим насінням — 4-6 кг/га, густота рослин — 700-800 тис. шт./га

Номер слайду 9

Сівба диніРанні строки посіву забезпечують одержання високоякісного врожаю. Оптимальний строк посіву припадає на період з 20 квітня по 10 травня, або коли ґрунт на глибині 10 см прогрівається до 14—16 °С. Останнім терміном посіву вважається 10 червня.

Номер слайду 10

Сівба капусти. Розсада капусти в теплиціНасіння для посіву в теплиці має бути сухим. Ранні сорти сіють із кінця березня до середини квітня, середньостиглі та пізні сорти – з початку й до кінця квітня

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Додано
8 листопада 2021
Переглядів
1386
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку