Презентація стиль у мистецтві для 8 класу

Про матеріал

Презентація містить в собі демонстраційний матеріал, завдання, безліч різнобарвних картинок - це допомагає урізноманітнити під час уроків види діяльності дітей, перевірити суму отриманих знань,розвинути уяву, увагу,память та інтелект.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА І. Стилі та напрями мистецтва: античний, візантійський,романський,готика,ренесанс. Тема уроку: «Стиль у мистецтві»

Номер слайду 2

Мистецтво як особливий вид людської діяльності зародилося ще в добу палеоліту. Наші печерні предки, незважаючи на щоденну сувору боротьбу за виживання , захоплювалися красою довкілля, багатством та різноманітністю природних форм і намагалися відтворити їх у рисунках доступними засобами. Давні художники використовували гострі камінці для продряпування на скелях або вуглинки від вогнища, природні мінеральні фарби для контурних чи силуетних зображень тварин на стінах печер. Загостренні камінціВуглинки від вогнища. Мінеральна фарба (червона охра)

Номер слайду 3

Фарбу наносили пальцями або примітивними пензлями (жмут вовни, пучок трави). Пізніше в наскельних малюнках почали з’являтися зображення людей, багатофігурні композиції — зокрема, сцени полювання. Із глибини віків до нас дійшли й висічені з каменю скульптури тварин, рельєфи, гравюри на кістках і рогах упольованих звірів.вовна. Пучок трави. Наскельний малюнок у печері Шове. Бл. 30 років до н.е. Франція. Ритуальний танок. Наскельний рельєф у Танумі.1700-500 рр. до н.е. Швеція

Номер слайду 4

ЗАПАМ’ЯТАЙ!!!Мистецтво — це естетичне пізнання світу в процесі художньої творчості як особливого виду людської діяльності, що відображує дійсність у конкретно-чуттєвих образах відповідно до певних ідеалів прекрасного.

Номер слайду 5

Практичне завдання №1— Пригадайте, що вам відомо про мистецькі стилі та напрями з уроківмузичного та образотворчого мистецтва.— Усю історію мистецтва розподіляють на великі часові періоди — епохи, у кожній з яких склався певний мистецький стиль чи напрям. Розгляньте схему, що ілюструє етапи розвитку мистецтва в культурі минулого.— Скільки стилів мистецтва у культурі минулого ви нарахували? — Назви яких стилів вам відомі?— Скільки стилів нараховує мистецтво Середньовіччя?— Про мистецтво якої епохи вам відомо найбільше?

Номер слайду 6

Термін «стиль» належить до найбільш дискусійних питань у мистецтвознавстві. Це поняття є центральним в історії мистецтва і поширюється на інші види людської діяльності, перетворюючись в одну з найважливіших категорій культури в цілому. У наш час стилем називають також спосіб життя, манеру поводитися, одягатися, методи і прийоми роботи, наприклад: стиль спілкування, стиль одягу, стиль керівництва тощо. Стиль у мистецтві — це форма художнього самовизначення епохи, регіону,нації, соціальної або творчої групи чи окремої особистості. Поняття «художній стиль» розглядають у комплексі з поняттями «художня епоха», «художній напрям» та ін. Художню епоху визначають як конкретно-історичний етап розвитку мистецтва, сформований у певну суспільно-історичну добу. Художня епоха включає художні напрями, кожен з яких охоплює єдність світогляду, естетичних поглядів, шляхів відображення життя і пов’язаний з тим чи іншим творчим методом та художнім стилем. Напрям у мистецтві не виключає глибокої відмінності творчих індивідуальностей.

Номер слайду 7

Запам҆ятайте!!! Стиль у мистецтві — це мова мистецтва: сукупність художніх принципів,прийомів і засобів, характерних для мистецтва певних країн певного історичного періоду, напряму або індивідуальної манери художника. Види мистецтва — це форми творчої діяльності, що склалися історично як відображення багатогранності реального світу і проявляються в різноманітності способів та засобів художньо-образного відтворення й естетичного сприйняття. За способом утілення художнього образу розрізняють:просторові мистецтва (архітектура, скульптура, живопис, графіка, фотомистецтво, декоративно-прикладне мистецтво, дизайн); часові мистецтва (музика, література); просторово-часові, або синтетичні (кіномистецтво, театральне мистецтво, хореографія, циркове мистецтво тощо).

Номер слайду 8

Практичне завдання № 2 «Визначаємо вид мистецтва».— Розгляньте ілюстрації . Які види мистецтва на них зображено? Обґрунтуйте свою думку. Вестмінстерське абатство1245-1745 Лондон

Номер слайду 9

Микола Корнилович Пимоненко«Вечоріє»1900 р.

Номер слайду 10

Матвій Генріхович Манізер. Пам’яник Шевченку в Києві.1939 р.

Номер слайду 11

Лондонський симфонічний оркестр. Заснований 1904 р.

Номер слайду 12

Версальний парк. ХVІІ ст. Франція

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Губарева Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. somebody_surname somebody_name
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Журавлева Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Єрмак Марина Миколаївна
    Презентація дуже сподобалась. Дякую.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Новіков Іван Андрійович
    Спасибі за презентацію
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 3 відгука
pptx
До підручника
Мистецтво 8 клас (Кондратова Л.Г.)
Додано
1 липня 2018
Переглядів
19130
Оцінка розробки
5.0 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку