Презентація "Створення освітнього середовища"

Про матеріал
Ця презентація допоможе учителям, а також адмістраціх школи, у підготовці до інституційного аудиту шкіл.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Освітній простір Нової Української Школи Краматорська ЗОШ І – ІІІ ст. № 16 1 – А клас Лисеєнко Наталія Євгеніївна

Номер слайду 2

Освітнє середовище – сукупність умов, способів і засобів їх реалізації для навчання, виховання та розвитку здобувачів освіти з урахуванням їх потреб і можливостей.

Номер слайду 3

Вимоги до освітнього середовища закладів освіти Забезпечення комфортних і безпечних умов навчання та праці.

Номер слайду 4

Критерій 1 Приміщення і територія закладу освіти є безпечним і комфортним для навчання та праці. Критерій 2 Заклад освіти забезпечений навчальними та іншими приміщеннями необхідними для реалізації освітньої програми

Номер слайду 5

Критерій 3 Здобувачі освіти та працівники закладу обізнані з вимогами охорони праці, безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки, правилами поведінки в умовах надзвичайної ситуації і дотримуються їх.

Номер слайду 6

Критерій 4 Працівники обізнані з правилами поведінки у разі нещасного випадку зі здобувачами освіти та працівниками закладу освіти чи раптового погіршення їх стану здоров’я і вживають необхідних заходів у таких ситуаціях.

Номер слайду 7

Критерій 5 У закладі освіти створюються умови для харчування здобувачів освіти і працівників.

Номер слайду 8

Критерій 6 У закладі освіти створюються умови для безпечного використання мережі Інтернет, в учасників освітнього процесу формуються навички безпечної поведінки в Інтернеті.

Номер слайду 9

Критерій 7 У закладі освіти застосовуються підходи для адаптації та інтеграції здобувачів освіти до освітнього процесу, професійної адаптації працівників.

Номер слайду 10

Вимоги до освітнього середовища закладів освіти 2. Створення освітнього середовища, вільного від будь-яких форм насильства та дискримінації.

Номер слайду 11

Критерій 1 Заклад освіти планує та реалізує діяльність щодо запобігання будь-яким проявам дискримінації, булінгу в закладі Критерій 2 Правила поведінки учасників освітнього процесу в закладі освіти забезпечують дотримання етичних норм, повагу до гідності, прав і свобод людини.

Номер слайду 12

Критерій 3 Керівник та заступники керівника закладу освіти, педагогічні працівники протидіють булінгу, іншому насильству, дотримуються порядку реагування на їх прояви.

Номер слайду 13

Вимоги до освітнього середовища закладів освіти 2. Формування інклюзивного, розвивального та мотивуючого до навчання освітнього простору.

Номер слайду 14

Критерій 1 Приміщення та територія закладу освіти облаштовується з урахуванням принципів універсального дизайну та/або розумного пристосування

Номер слайду 15

Критерій 2 У закладі освіти застосовуються методики та технології роботи з дітьми з особливими потребами (у разі потреби)

Номер слайду 16

Критерій 3 Заклад освіти взаємодіє з батьками дітей з особливими освітніми потребами, фахівцями інклюзивно-ресурсного центру, залучає їх до необхідної підтримки дітей під час здобуття освіти

Номер слайду 17

Критерій 4 Освітнє середовище мотивує здобувачів освіти до оволодіння ключовими компетентностями та наскрізними уміннями, ведення здорового способу життя

Номер слайду 18

Критерій 5 У закладі освіти створено простір інформаційної взаємодії та соціально-культурної комунікації учасників освітнього процесу (бібліотека, інформаційно-ресурсний центр тощо)

Номер слайду 19

Нове освітнє середовище – це сучасний простір, сукупність умов, засобів і технологій для комфортного навчання учнів, учителів і самих батьків. Організація освітнього середовища Відповідно до пункту 8 Положення про Міністерство освіти і науки України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 р. № 630, та з метою організації сучасного освітнього простору Нової української школи Наказую 1. Затвердити Методичні рекомендації щодо організації сучасного освітнього простору Нової української школи, що додаються

Номер слайду 20

Організація освітнього середовища Планування і дизайн освітнього простору спрямовується на розвиток дитини та мотивації її до навчання

Номер слайду 21

Організація освітнього середовища

Номер слайду 22

Організація освітнього середовища

Номер слайду 23

Організація освітнього середовища Осередок навчально-пізнавальної діяльності

Номер слайду 24

Організація освітнього середовища Змінні тематичні осередки

Номер слайду 25

Організація освітнього середовища Осередок для гри

Номер слайду 26

Організація освітнього середовища Осередок художньо-творчої діяльності

Номер слайду 27

Організація освітнього середовища Куточок живої природи

Номер слайду 28

Організація освітнього середовища Осередок відпочинку Дитяча класна бібліотека

Номер слайду 29

Організація освітнього середовища Осередок вчителя

Номер слайду 30

Переваги освітнього простору Нової української школи здатна вчитися протягом життя комунікативна конкурентно- спроможна творчо та критично мислить не боїться виходити за межі набутих знань Дитина –особистісь:

Номер слайду 31

Організація освітнього середовища З метою підготовки закладів освіти до нового навчального року Міністерство освіти і науки України надсилає рекомендації щодо створення безпечного освітнього середовища та попередження протидії булінгу (цькуванню). Додаток: на 5 арк.

Номер слайду 32

Організація освітнього середовища

Номер слайду 33

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Мальованчук Тетяна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Мальованчук Тетяна Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
18 лютого 2021
Переглядів
6992
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку