Презентація "«Сучасні форми роботи з інтеграції навчальних предметів на уроках зарубіжної літератури»

Про матеріал

Презентація висвітлює міжпредметну інтеграцію. Показує переваги інтегрованого уроку, який дозволяє з різних сторін пізнавати явища і предмети вивчення, економити час, пожвавити процес навчання,уникнути перевантажень, виключити дублювання навчального матеріалу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міністерство освіти і науки України. КЗ « ЦОЗО» Слов’янської районної ради Донецької областіРайонний навчально–методичний кабінет. Сергіївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів. Презентація на тему:«Сучасні форми роботи з інтеграції навчальних предметів на уроках зарубіжної літератури»Підготувала вчитель зарубіжної літератури: Малихіна В. М.

Номер слайду 2

Притча «Одне колесо годинникового механізму спитало у іншого:- Скажи, чому ти весь час крутишся в іншу сторону, а не з нами разом?- Тому що так задумав майстер, - відповіло коліщатко. – Але вам я цим не заважаю, а навпаки показую правильний час. І хоча крутимось ми у різні сторони, мета у нас спільна».

Номер слайду 3

Усі мистецтва, злившись разом,Красу та Істину несуть. Добро, Чарівність, Мир і ПравдаЇх неодмінна вічна суть.Інтеграція (від лат. integer – повний, цілісний) – об'єднання в ціле будь-яких окремих частин.

Номер слайду 4

Що таке інтегрований урок? Новий тип уроку, у якому навколо однієї теми поєднано знання різних навчальних предметів

Номер слайду 5

Які є види інтеграції?Розрізняють інтеграцію. За змістом. Залучення матеріалу інших предметів. За способом пізнавальної діяльності: - спостереження - мислення - мовлення. В інтегрованому уроці застосовують обидва способи

Номер слайду 6

Міжпредметна інтеграція. Зарубіжна література

Номер слайду 7

Міжпредметна інтеграція: - сприяє інтелектуальному розвитку учнів; - позитивно впливає на фізичне і психічне здоров’я учнів; - сприяє розширенню об’єму знань без збільшення часу, який відводиться на його вивчення; - підвищує мотивацію; - сприяє збагаченню почуттів і знань учнів за рахунок включення цікавого нетрадиційного матеріалу; - дозволяє з різних сторін пізнавати явища і предмети вивчення.

Номер слайду 8

Що дає вчителю?Формує новий рівень мислення. Економить час. Виключає дублювання навчального матеріалу. Розширює міжпредметні зв҆язки

Номер слайду 9

Що дає учневі?Активізується мисленнєва діяльність. Посилюється мотивація до навчання. Дозволяє уникнути перевантажень. Пожвавлює навчальний процес. Сприяє формуванню інформаційної компетенції учнів. Дає можливість застосовувати набуті знання з різних предметів у майбутньому житті

Номер слайду 10

Міжпредметна інтеграція в сучасній школі - це реальна потреба сьогоднішнього дня.

pptx
Додано
7 жовтня 2018
Переглядів
3248
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку