Презентація «Сучасні танці. Естрадні і бальні танці »

Про матеріал
Танець існував та існує в культурних традиціях всього людства й людських спільнот. Сучасний естрадний танець — один із найпопулярніших видів хореографічного мистецтва. Дана презентація демонструє найвідоміші та найактуальніші види сучасних танців світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво 7 клас Сучасні танці. Естрадні і бальні танці Вчителька Руссу Є. Г.

Номер слайду 2

Танець — це твій пульс, биття твого серця, твоє дихання. Це ритм твого життя. Це вислів у часі й русі, у щасті, радості, смутку і заздрості. Жак Д’Амбуаз, американський танцівник

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Сучасна естрада, окрім вокальної та інструментальної музики, вміщує хореографію, театр, цирк тощо. І, звичайно, — нові танці.

Номер слайду 5

Сучасний естрадний танець — один із найпопулярніших видів хореографічного мистецтва. Це поняття досить відносне, оскільки кожному періоду притаманна своя музика, яка народжувала нову пластику, нові види танців. Так, на початку ХХ ст. на естраді популярними були «чечітка», вільні пластичні танці в манері американської танцівниці Ісідори Дункан, «тустеп» та інші. На зміну їм у моду ввійшли групові танці в мюзик-холах, джаз-танці. Пізніше провідне місце на естраді посіла народна хореографія. Тустеп Чечітка

Номер слайду 6

Американська танцівниця Анжеліна Ісідора (Айседора) Дункан

Номер слайду 7

Анжеліна Ісідора (Айседора) ДУНКАН (1877—1927) — американська танцівниця-новатор, основоположниця вільного танцю. З дитячих років танцювала без професійної навчання хореографії, займалася самоосвітою. У своїй танцювальній творчості розробила й використовувала оригінальну пластику, яку пов’язувала з давньогрецьким танцем, навіть вдягала на сцені хітон замість балетного костюма, танцювала босоніж.

Номер слайду 8

Дункан була на сцені не просто виконавицею, а справжньою артисткою, мріяла про створення «нової людини», для якої танець стане більш ніж природною справою, вираженням людського руху, мовою душі, свободи.

Номер слайду 9

Значний вплив на розвиток естрадної хореографії мали кінематограф і телебачення: у моду увійшли танці диско, рок-н-рол, твіст, біт. Наприкінці минулого століття з появою відео, зокрема відеокліпів, з’являються нові танцювальні стилі — а-ля Джексон, хіп-хоп, брейк. Вплив на сучасну естраду мають і так звані вуличні танці, хіп-хоп, та клубні танці — хаус, техно, які можна побачити у кліпах сучасних співаків. Популярними залишаються латиноамериканські танці: декілька десятиліть тому дуже модними були ламбада й макарена, зараз — сальса, мамбо та ін.

Номер слайду 10

Сьогодні сучасний естрадний танець — це музично-хореографічна мініатюра, сюжет якої розвивається за всіма законами драматургії, де є експозиція, зав’язка, кульмінація та фінал. Адже сучасні естрадні танці — це не просто завчені рухи, а невелика театральна постановка. І саме тому танцюрист має володіти не тільки пластикою, а й пантомімою. Сучасний естрадний танець базується на імпровізації. Танцюрист має зуміти виразити себе, своє «я» за допомогою танцювальних пластичних рухів

Номер слайду 11

Танець — це маленька модель життя в кілька хвилин, зі своїми емоціями та переживаннями. Андрій Вавилін Сучасні естрадні танці відповідно до хореографічної техніки, що в них застосовується, поділяють на: • акробатичний танець; • сюжетно-характерний танець; • народний танець, як сольний, так і масовий; • військовий танець — масовий і сольний; • масові танці герлс; • ритмічні танці, або танці в ритмах часу.

Номер слайду 12

Шоу - це розважальні заходи постановочного характеру, які проводяться перед публікою, часто транслюються по теле-, радіо- та інтернет-каналах. Яскравим прикладом шоу, присвяченого мистецтву хореографії, є телевізійне талант-шоу «Танцюють всі!»

Номер слайду 13

Складовою сучасного танцювального мистецтва є бальні танці, які користуються величезною популярністю в усьому світі. Проводяться різноманітні професійні й аматорські змагання з бальних танців — турніри, конкурси. Найпрестижнішими у світі є англійські конкурси. Конкурсні бальні танці часто називають спортивними танцями. Професійні чемпіонати світу проводяться під егідою Всесвітньої Танцювальної Ради (Word Dance Council).

Номер слайду 14

Конкурсні бальні танці зібрали воєдино найпочуттєвіші і яскраві танці світу, які виконуються в парі. Залежно від постановки в парі, бальні танці поділяють на дві програми: європейську та латиноамериканську, кожна з яких включає по п’ять танців.

Номер слайду 15

У європейську програму входять: * повільний вальс; * танго; * віденський вальс; * повільний фокстрот; * квікстеп (швидкий фокстрот).

Номер слайду 16

У латиноамериканську програму входять танці: * самба, * ча-ча-ча, * румба, * пасодобль * джайв.

Номер слайду 17

29 квітня — Міжнародний день танцю. Це свято відзначається за рішенням ЮНЕСКО з 1982 р. в день народження французького балетмейстера Жана-Жоржа Новера, реформатора і теоретика хореографічного мистецтва.

Номер слайду 18

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Андруша Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Мистецтво (інтегрований курс) 7 клас (Масол Л.М., Гайдамака О.В., Кузьменко Г.В.. Лемешева Н.А.)
Додано
22 квітня 2021
Переглядів
7702
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку