Презентація "Світ тварин у мистецтві. Анімалістичний жанр"

Про матеріал
Презентація до уроку мистецтва (інтегрованого курсу) у 6 класі. За підручником Масол. Тема "Світ тварин у мистецтві. Анімалістичний жанр".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СВІТ ТВАРИН У МИСТЕЦТВІАнімалістичний жанр. Підготувала Вчитель мистецтва Добропільської ЗОШ І-ІІ ступеню №6 Федорова Н. В.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Нині образи тварин можна побачити скрізь — у професійному живописі, графіці, скульптурі, декоративному мистецтві, а також дизайні та рекламі. Митців, які спеціалізуються в цьому жанрі, називають анімалістами.

Номер слайду 4

Для допитливих: з історії жанру. До нашого часу дійшли численні зображення тварин з різних куточків світу. На барельєфах Стародавньої Ассирії можна побачити собак, левів, биків і коней. На фресках Стародавнього Єгипту зображувалися собаки, кішки, крокодили, змії, шакали, соколи тощо. У єгиптян існував культ богині — кішки Бастет, що вважалася уособленням сонячного і місячного світла. Древнім народам Америки — ацтекам і майя — притаманні скульптурні зображення ягуарів, змій та інших тварин. Високого рівня досяг анімалістичний жанр у декоративному та образотворчому мистецтві Стародавнього Китаю. Здавна в українському декоративному мистецтві зображували птаха – символ долі, сім'ї, покровителя жінок і дітей. Також в орнаментах писанок, вишивок застосовували образи символи тварин.

Номер слайду 5

Мене дивує, як в такої маленької жінки може взятись така потужна енергія і сила на створення таких картин. Краса й образність її мальованих звірів вражає... Пабло Пікассо про Марію Примаченко. Марія Оксентіївна Приймаченко, майстер українського «наївного мистецтва», через усе життя понесла жагу творити, неминучу потребу ділитися своїми відкриттями з людьми, вона з тих митців, які створювали неповторний світ власних образів, світ краси, мистецьки висловлювала ті почуття, що живуть в народі, в його фольклорі, в його думах.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Завдання

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гріньова Віталіна Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
14 січня 2021
Переглядів
4212
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку