Презентація" Світло зорі Михайла Івасюка (творчість батька і сина)"

Про матеріал

Презентація " Світло зорі Михайла Івасюка " збагатить учнів знаннями про видатних особистостей Буковини - М.Івасюка та В.Івасюка.

Вони прийшли у світ, щоб до світлого і доброго у ньому долучити і свої

промінчики добра і світла: батько Михайло Івасюк – словом, син

Володимир Івасюк – піснею. І звучать для людей їхні серця, об'єднавшись

у схвильований і прекрасний діалог.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Світло зорі Михайла Івасюка Творчість батька і сина

Номер слайду 2

Михайло Івасюк Володимир Івасюк

Номер слайду 3

М. Івасюк – лицар української літератури 25 листопада1917 р. в місті Кіцмані Чернівецької області, в родині Григорія та Олександри Івасюків народився син Михайло. Він був п’ятою дитиною в сім’ї. Михайло Івасюк і Софія Карякіна, 1947 рік.

Номер слайду 4

1925-1930 роки -навчання Михайла Івасюка в Кіцманській початковій школі. 1930-1936 роки -продовжує навчання в Кіцманській гімназії. 1939 рік -вступає до університету на факультет романських мов та філософії. За несплату навчання він був виключений з університету. Бажання та мрії вчитися примушують Михайла Івасюка тікати. Під час переходу кордону в районі Снятина він був заарештований прикордонниками. Його запроторюють до Станіславської в’язниці, згодом - до Львівської, Одеської та Харківської.

Номер слайду 5

1946 рік - Михайло Григорович Івасюк повертається на Буковину, до Кіцманя. Викладає французьку мову у місцевій десятирічці й сільгосптехнікумі. Вступає на заочне відділення Чернівецького державного університету (іноземний відділ філологічного факультету), який закінчує 1949 року, одержавши фах вчителя французької мови. 1949 рік - у сім’ї Михайла та Софії Івасюків народжується син Володимир, майбутній відомий композитор.

Номер слайду 6

1964 рік - початок роботи Михайла Івасюка в Чернівецькому державному університеті в ранзі старшого викладача на кафедрі української літератури. Читав історію української літератури та вступ до літературознавства.

Номер слайду 7

1979 рік - трагічно і передчасно гине син Михайла і Софії Івасюків – відомий композитор Володимир Івасюк. 5 лютого 1995 року - Михайло Григорович Івасюк відійшов у вічність. Похований у місті Чернівцях, на Руському кладовищі.

Номер слайду 8

Розмаїття творчрсті

Номер слайду 9

“ Водограй” С. Ротару, В. Зінкевич Слова і музика Володимира Івасюка

Номер слайду 10

“ Червона рута” Слова і музика Володимира Івасюка

Номер слайду 11

“Два перстені” Слова і музика Володимира Івасюка

Номер слайду 12

“ Пісня буде поміж нас” Слова і музика Володимира Івасюка Дякуємо за увагу!

ppt
Додано
3 грудня 2018
Переглядів
1639
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку