Презентація "Свято вишиванки"

Про матеріал
Пропоную у виховній роботі скористатися презентацією до Дня вишиванки, де розкриті питання: походження свята, основні традиції, які вже стають історією, модні тренди сучасності, які пов'язані з нашим національним костюмом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Вишиванка - символ української душі, наш оберіг і символ краси

Номер слайду 3

День вишиванки в Україні: традиції свята В третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. За традицією, в цей день всі охочі приходять на роботу або навчання у самому пізнаваному елементі українського костюма – у вишиванці.  У цей день часто влаштовують марші вишиванок по всій Україні.

Номер слайду 4

Історія свята Ідея проведення такого свята виникла в Чернівецькому національному університеті навесні 2006 року. Один зі студентів Ігор Житарюк прийшов на пари в вишиванці, яка тоді була не дуже популярним одягом на кожен день. Студентка Леся Воронюк запропонувала всім в університеті прийти у вишитих сорочках.

Номер слайду 5

Традиції свята Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку – вдягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. По всьому світу у цей день об'єднуються українці в одній ідеї і показують, що мають власну самоідентифікацію та національний код. У цей день варто пам'ятати національну, культурну освіченість та духовну свідомість. Цей день завжди супроводжується усміхненими обличчями чи то в транспорті, чи то просто на вулиці. Адже кожен може побачити своїх однодумців.

Номер слайду 6

Модні тренди Національне вбрання популярне не лише в Україні, адже українські дизайнери успішно експортують вишиванки за кордон, де такий вид одягу дуже подобається.

Номер слайду 7

Модні тренди Нині дизайнери експериментують із тканинами, кольорами, візерунками та цікавими деталями, які доповнюють та осучаснюють старовинне вбрання.

Номер слайду 8

ppt
Додано
13 лютого 2022
Переглядів
440
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку