Презентація "Таємниці космосу"

Про матеріал

Матеріал даної презентації стане внагоді вчителю 1класу при підготовці та

проведенні тематичного тижня "Таємниці космосу". Юні дослідники матимуть змогу ознайомитись з планетами Сонячної системи,дізнатися про найбільші і найменші планети,дослідити чому відбувається зміна пір року ,чи взмозі день "навздогнати" ніч.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

1клас. Таємниці космосу. Гордашевська Наталія Миколаївна. Вчитель початкових класів Комунальний заклад «Катеринопільський навчально - виховний комплекс №2 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад»

Номер слайду 2

Що можна побачити у космосі?Сонце — найближча до Землі зірка. Воно є центром і єдиною зіркою Сонячної системи. Сонце – найбільший обєкт Сонячної системи. Без енергії Сонця не було б життя на нашій планеті. Воно зігріває нас своїм лагідним теплом, дає всім на Землі світло. Мі́сяць — єдиний природний  супутник планети Земля. Другий за яскравістю об'єкт на земному небосхилі після Сонця і п'ятий за величиною супутник планет Сонячної системи.

Номер слайду 3

 Всесвіт містить в собі величезну кількість галактик, які можуть складатися з мільярдів зірок. Всесвіт містить в собі величезну кількість галактик, які можуть складатися з мільярдів зірок. 

Номер слайду 4

Земля — п’ята за розміром планета Сонячної системи. Тільки на нашій планеті є головні умови існування життя — вода і повітря: океани займають більше половини поверхні ЗемліСо́нячна систе́ма — планетна система, що включає в себе центральну зорю— Сонце і всі природні космічні об'єкти (планети, астероїди, комети, потоки сонячного вітру тощо), 

Номер слайду 5

Цікаві факти про сонце. За кожну секунду світило спалює 5 мільйонів тонн матеріалу. Якби крапля речовини з ядра Сонця впала на поверхню Землі, то жодна жива істота не вижила б на відстані 150 км від падіння. В даний момент Сонце прожило вже половину свого життя, його вік становить 4570000000 років. Сонячне світло долає цю відстань до поверхні Землі за 8,3 хвилини.

Номер слайду 6

Чи може день “наздогнати” ніч?Зміна дня ночі відбувається тому, що Земля обертається навколо своєї осі проти годинникової стрілки (із заходу на схід). Доба - проміжок часу, за який земля робить повний оберт навколо своєї осі. Тривалість доби становить 24 години.

Номер слайду 7

Загадки. Аж до раночку вночіДід-пастух овець лічив. Вийшло сонечко з-за гаю…Де вони тепер – не знає. Буває кругленький,З ріжками буває,Вночі його видно,А вдень він зникає. Поле не міряне,стадо незлічене,пастух рогатий.

Номер слайду 8

Внаслідок того, що Земля обертається навколо Сонця і її вісь постійно має нахил, на Землі змінюються пори року.

Номер слайду 9

Чи можливе життя на Землі без сонця?

Номер слайду 10

1 день. Природно,в перший день життя без сонця виглядатиме так,як ніби настала ніч. Правда ,без Місяця,так як тепер воно не може відбивати сонячне світло. Уявимо: Сонце зникло

Номер слайду 11

9 день. Вже на дев'ятий день температура по всій планеті повністю вирівняється. Вона буде однаковою на Північному Полюсі, в Африці і Гренландії.

Номер слайду 12

Як я уявляю інші планети?

Номер слайду 13

Планети очима дитини Океани й континенти. Гори й ліси,міста й поля;Це, малюк,твоя планети. Називається….?

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Інтернет-ресурсиhttp://cikavo.net/fakti-pro-sonce/https://vseosvita.ua/library/prezentacia-so-mozna-pobaciti-v-kosmosi-95569.htmlhttp://znayka.org.ua/zirka-sontse.htmlhttps://poroshchuk.blogspot.com/2018/12/13_8.html

pptx
Додано
24 січня 2021
Переглядів
5519
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку