Презентація "Таємниці трикутника"

Про матеріал
Дана презентація допоможе розширити знання учнів з геометрії про трикутник та його властивості; ознаки подібності трикутників. Навчить формулювати висновки на підставі проведених досліджень і роботи з інформацією.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

 розширити знання учнів з геометрії про трикутник та його властивості; ознаки подібності трикутників.  Формулювати висновки на підставі проведених досліджень і роботи з інформацією.  навчитися оформляти результати роботи (проектний продукт)

Номер слайду 6

 чи всі трикутники одинакові?  ознаки рівності трикутників  чи можна застосовувати трикутник у житті?

Номер слайду 7

 поглибити та систематизувати знання учнів про трикутник та його елементи; формувати обчислювальні навички учнів, розвивати самостійність мислення, вчити об’єктивно оцінювати себе і коригувати свою діяльність та інших учнів в ході виконання проректу; виробити у школярів практичні навички під час розв’язування задач; виховувати спостережливість, науковий підхід , та любов до математики.

Номер слайду 8

Проект призначений для учнів 7 класів. Назва проектк «Таємниці трикутника». Проект буде реалізовуватись паралельно з виконанням основної учбової програми. В межах реалізації проекту учні класу будуть об’єднані у три групи згідно їх побажань та нахилів, «Теоретики», «Практики», «Лірики» Основні види діяльності учнів: робота з інформаційними джерелами з даної теми, підготовка матеріалів і доповідей за обраною темою, добір та розв’язування задач з обраної теми. Продукт діяльності учнів у проекті: презентація-доповідь за темою: “Трикутник та його види. Сума кутів трикутника, зовнішній кут трикутника”,презентація задач за даною темою. Працюючи над проектом учні поглиблюють і розширюють отримані під час уроків знання.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Мій розумний учню, великий критику, улюблений співавторе проекту Цінуй набуті знання, час, наполегливість, уважність. Продемонструй грамотність у виконанні поставлених завдань. Сприймай зацікавлено, вдумливо. Не бійся помилятися. Повір у свої сили! Май гарний настрій!

Номер слайду 12

Номер слайду 13

А С В Трикутник Трикутник – це геометрична фігура, що складається з трьох точок послідовно з‘єднаних між собою. Точки – вершини (позначаються А, В, С) Відрізки – сторони (позначаються АВ, ВС, АС) АВ = c, BC = a, AC = b

Номер слайду 14

Трикутник (італ. triangolo) — ударний музичний інструмент у вигляді зігнутого трикутником стального пруту (діаметр 8-10 мм), який вільно підвішують та вдаряють по ньому металевою паличкою. Звук трикутника — невизначеної висоти, дзвінкий, блискучий і в той же час ніжний. Розрізняють малий (довжина основи — 150 мм), середній (200 мм)

Номер слайду 15

Бермудський трикутник - район в Атлантичному океані, в якому, нібито, відбуваються таємничі зникнення морських і повітряних суден. Він обмежується районом від Флориди до Бермудських островів, далі до Пуерто-Ріко і назад до Флориди через Багами. Аналогічний «трикутник» в Тихому океані називають диявольським.

Номер слайду 16

«Архітектура – це геометрія, застосована в будівельній справі» (М.В.Ломоносов) Проходять століття, але роль геометрії в архітектурі не зменшилась. Вона як і раніше залишається її ''граматикою'’.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Класифікація трикутників. Трикутник Залежно від довжини сторін Залежно від міри кутів різносторонній рівносторонній рівнобедрений прямокутний тупокутний гострокутний

Номер слайду 20

А С В Трикутники можна розрізняти ( класифікувати ) за видами їх кутів. Якщо всі кути трикутника гострі, то його називають гострокутним трикутником. - гострі (менше )

Номер слайду 21

М N K Якщо один з кутів трикутника прямий, то його називають прямокутним трикутником. М N K

Номер слайду 22

Т Р М − тупий Якщо один з кутів трикутника тупий, то його називають тупокутним трикутником.

Номер слайду 23

В рівнобедреному трикутнику дві сторони мають однакову довжину, третя сторона при цьому називається основою трикутника. Рівнобедрений трикутник також має однакові кути, які знаходяться при його основі.

Номер слайду 24

Різносторонній трикутник має сторони різної довжини. Внутрішні кути різностороннього трикутника різні. Трикутник має сторони різної довжини. Внутрішні кути різностороннього трикутника різні.

Номер слайду 25

Також трикутники можна класифікувати відповідно до їх внутрішніх кутів: Прямокутний трикутник має один внутрішній кут рівний 90° (прямий кут). Сторона, протилежна до прямого кута, називається гіпотенуза. Інші дві сторони називаються катетами прямокутного трикутника.

Номер слайду 26

За кутами За сторонами гострокут­ний прямокут­ний тупокутний різносто-ронній рівнобедрений рівносто-ронній

Номер слайду 27

Найдосконаліший мозок іржавіє без дії. Шерлок Холмс

Номер слайду 28

Дано: А В С А1 В1 С1 АВ = А1В1, АС = А1С1 Довести:

Номер слайду 29

В С А1 В1 С1 А ( за стороною і прилеглими до неї кутами ) Дано: Довести:

Номер слайду 30

В С А1 В1 С1 А Третя ознака рівності трикутників ( за трьома сторонами ) Дано: Довести:

Номер слайду 31

В А С

Номер слайду 32

Номер слайду 33

ЗАДАЧА 1. Один з кутів рівнобедреного трикутника дорівнює 74°. Знайти решту кутів трикутника. ЗАДАЧА 2. Один з кутів рівнобедреного трикутника дорівнює 91°. Знайти решту кутів трикутника.

Номер слайду 34

шукай, дерзай, відповідай, На друга зла ніколи не тримай! ЗАДАЧА 3. Один із зовнішніх кутів рівнобедреного трикутника у 3 рази більший від одного з внутрішніх кутів. Знайти внутрішні кути трикутника.

Номер слайду 35

Номер слайду 36

ЗАДАЧА 4.. На рисунку ; . AC = CD, └MAF = └ TDK

Номер слайду 37

ЗАДАЧА 5 Дано: Коло ( А, R=АС) Довести: АВС = АDМ

Номер слайду 38

Знай, наука – велика сила, Вона – дівчина строга й красива. Цінувати потрібно години, щоб не сплинули марно хвилини!

Номер слайду 39

„Найкращий спосіб вивчити що-небудь – це відкрити його самому.” Д. Пойа

Номер слайду 40

«Музика може возвеличити або заспокоїти душу, Живопис – радувати око, Поезія – пробуджувати почуття, Філософія – задовольняти потреби розуму, Інженерна справа – удосконалювати матеріальну сторону життя людей, А математика здатна досягти усіх цих цілей.» Так сказав американський математик Моріс Клайн.

Номер слайду 41

Бог зліпив людину з глини, проте в нього залишився невикористаний шматок. - Що ще зліпити тобі, - запитав Бог. - Зліпи мені щастя, - попросила людина. Нічого не відповів Бог і тільки поклав людині в долоню шматок глини, що залишився. І протягом усього свого життя людина використовує цей шматок, розпоряджаються даним Богом на свій розсуд. Кожен використовує його по-своєму. Деякі люди розпоряджаючись цим кусочком приносять користь людям і пам'ять про них назавжди залишається в історії.

Номер слайду 42

Навчити дитину вчитися, дати їй уміння, за допомогою яких вона буде самостійно здійматися зі сходинки на сходинку довгого шляху пізнання, - це одне з найскладніших завдань вчителя. Саме у його здійсненні – ключ до тієї педагогічної мудрості, опанування якої робить нашу працю творчою. В.О. Сухомлинський

ppt
До підручника
Геометрія 9 клас (Бевз Г.П., Бевз В.Г., Владімірова Н.Г.)
Додано
1 лютого 2019
Переглядів
1794
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку