Тести від «На Урок»: Організація дистанційної роботи під час карантину

Презентація «Техніка зважування, фільтрування, титрування та висушування»

Про матеріал
Тема уроку «Техніка зважування, фільтрування, титрування та висушування» Тип уроку Урок комплексного застосування знань, вмінь та навичок Вид уроку Комплексні завдання Навчальна мета уроку Закріпити та удосконалити знання, практичні вміння, навички зважування, фільтрування, титрування та висушування при визначенні маси нетто та фізико-хімічних показників якості соломки
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Техніка зважування, фільтрування, титрування та висушування Урок комплексного застосування знань, вмінь та навичок

Номер слайду 2

Навчальна мета: Закріпити та удосконалити знання, практичні вміння, навички зважування, фільтрування, титрування та висушування при визначенні маси нетто та фізико-хімічних показників якості соломки

Номер слайду 3

Найменування виробничих завдань № Виробниче завдання 1 Визначити масу нетто соломки та дати висновок про відповідність її вимогам ДСТУ 2 Визначити кислотність соломки та дати висновок про відповідність її вимогам ДСТУ 3 Визначити вологість соломки та дати висновок про відповідність її вимогам ДСТУ

Номер слайду 4

КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ УЧНІВ № Назва робіт Бали 1 Організація робочого місця 1 2 Правильність роботи з терезами 2 3 Правильність підготовки та робота з титрувальною установкою 3 4 Правильність підготовки та робота з сушильною шафи 3 5 Дотримання правильної послідовності робіт при виконанні виробничих завдань 1 6 Правильність обробки результатів аналізів 0,5 7 Вміння роботи з ДСТУ 0,5 8 Дотримання вимог безпеки праці при роботі 1

Номер слайду 5

Визначення Мн соломки 1. Визначити Мб – зважити соломку в упаковці 2. Визначити Мт - звільнити продукт від упаковки та зважити його на терезах 3. Визначити фактичну Мн за формулою: Мн = Мб – Мт 4. Визначити фактичне відхилення порівнюючи фактичну Мн з Мн зазначену на упаковці 5. Знайти допустимі відхилення до маси нетто у ДСТУ-П 4586:2006 6. Зробити висновок про відповідність маси нетто соломки вимогам ДСТУ

Номер слайду 6

Визначення титрованої кислотності соломки 1.Підготувати наважку та підігріти дистильовану воду до 18-25°С 2.Зважити 10г подрібненої соломки та перенести її в конічну колбу 3. Відміряти 100 смі підігрітої дистильованої води 4.1/3 об‘єму води вилити в конічну колбу з продуктом та ретельно перемішати, недопускаючи налипань та комочків 5. .Долити залишок води та ретельно перемішати 6. Залишити суміш для відстоювання на 15 хвилин 7. Приготувати марлевий фільтр та профільтрувати суміш в хімічну склянку. Підготувати титрувальну установку 8. Відібрати піпеткою 25 смі фільтрату в конічну колбу та додати 5 крапель 1%-го спиртового розчину фенолфталеїну 9. Титрувати суміш 0,1моль/дмі розчином NаОН до появи слаборожевого забарвлення, що не зникає протягом 1 хвилини 10. Зняти результати титрування та визначити кислотність за формулою: К = 4кV 11. Зробити висновок про відповідність кислотності соломки вимогам ДСТУ

Номер слайду 7

Визначення вологості соломки 1. Підготувати сушильну шафу СЕШ-3М до роботи 2. Підготувати бюкси до роботи 3. ПІідготувати наважку соломки, подрібнивши продукт 4. Зважити в бюксу 5г подрібненої соломки (М1) 5. Висушувати продукт в сушильній шафі при 130 °С протягом 40 хвилин 6. Охолодити бюкси з наважкою в ексикаторі 10 хв. 7. Зважити бюксу після охолодження (М2) 8. Визначити вологість за формулою: W=(М1- М2)100/Н 9. Зробити висновок про відповідність вологості соломки вимогам ДСТУ

ppt
Додано
21 січня
Переглядів
62
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку