Презентація "Технологія приготування заправних супів"

Про матеріал
"Технологія приготування заправних супів" 1.Борщок з вушками. 2.Капусняк звичайний.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРЕЗЕНТАЦІЯна теми: Технологія приготування заправних перших страв. Підготувавмайстер в/н. Лисенко Cвітлана Василівна

Номер слайду 2

Борщок з вушками. Для страви треба приготувати буряковий квас і грибний відвар. М’ясо-кістковий бульйон проціджують, доводять до кипіння, закладають на­різаний квашений буряк, сиру моркву, цибулю ріпчасту і варять протягом 30 хв, потім додають перець чорний горошком, солять, вливають буряковий квас і гриб­ний відвар і варять ще 20 хв. Борщок злегка охолоджують, проціджують, доводять до кипіння. Для вушок тісто замішують так само, як для вареників. Для начинки: сушені гриби промивають, вимочують, відварюють, пропускають через м’ясорубку. Цибулю ріпчасту дрібно нарізану, пасерують на маргарині, змішу­ють з підготовленими грибами, заправляють сіллю, перцем і охолоджують. Готове тісто тонко розкачують (1-1,5 мм завтовшки), нарізують на квадратики (30 х ЗО мм), на середину яких кладуть начинку, краї защипують у вигляді трикут­ників, а потім з’єднують два протилежних кінці так, щоб надати виробу трикутної форми вушка. У киплячу підсолену воду кладуть вушка, варять до готовності (5-8 хв), вийма­ють шумівкою. Перед подаванням у тарілку кладуть вушка, заливають готовим боршком, по­сипають зеленню. Можна подати зі сметаною (10 г на порцію).

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Капусняк звичайний. Зі свинини варять бульйон. . Квашену капусту січуть, додають бульйон, жир і тушкують майже до готовності. Цибулю, моркву, корінь петрушки шаткують соломкою, пасерують. Борошно пасерують, розводять бульйоном. У проціджений киплячий бульйон кладуть нарізану часточками картоплю, варять до напівготовності, додають тушковану капусту, пасеровані овочі, розведену бульйоном борошняну пасеровку, сіль, перець і варять до готовності (5-7 хв). Готовий капусняк заправляють салом, розтертим з сирою цибулею, часником і зеленню. Перед подаванням у тарілку кладуть шматочок свинини, наливають капусняк, додають сметану.

Номер слайду 5

Сметана Сметану виробляють методом сквашування вершків чистими культурами мезофільних молочнокислих лактококів, з додаванням чи без додавання термофільного молочнокислого стрептокока. Це один з найпоживніших молочних продуктів харчування. .

Номер слайду 6

Електрична плита. Плити призначені для теплової обробки харчових продуктів у функціональних місткостях або наплитному посуді. Плити можуть встановлюватися як індивідуально, так і у складі технологічних ліній. Модульний принцип компоновки плит дозволяє підбирати різні варіанти комплектації технологічних ліній з включенням в них сковород, грилів, фритюрниць і т.д.

Номер слайду 7

Гарячий цех. Теплову обробку продуктів і напівфабрикатів, приготування перших, других страв, гарнірів та соусів здійснюють у гарячому цеху. Тут також випікають вироби з борошна, які використовують до перших страв, піддають тепловій обробці продукти для приготування холодних і солодких страв. Цех має зв’язок з усіма виробничими і торговими приміщеннями, тому його розміщують поблизу холодного цеху, роздавальні, приміщень для миття столового і кухонного посуду. Він повинен мати зручний зв’язок з овочевим і м’ясо рибним цехами (на підприємствах з повним виробничим циклом) або з цехом обробки зелені і доготовлення напівфабрикатів. Якість роботи гарячого цеху залежить від правильної організації робочих місць, забезпечення їх обладнанням, посудом, інвентарем, виробничою тарою.

pptx
Додано
20 травня 2021
Переглядів
787
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку