Презентація з теми: "Приготування начинок в кондитерському виробництві"

Про матеріал
Приготування начинок в кондитерському виробництві. 1. Мясна. 2. З зеленої цибулі та яйця. 3. Грибна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Приготування начинок в кондитерському виробництві

Номер слайду 2

ВСТУП: Кондитерські вироби включають різноманітні групи дуже широкого асортименту, які можуть задовольнити потреби відповідних категорій споживачів. Асортимент кондитерських виробів постійно оновлюється, розширюється.

Номер слайду 3

Сире м`со перемелюють через м`ясорубка з двома решітками. Фарш кладуть на розігрітий, змащений жиром глибокий лист шаром не більше ніж 3 см і, періодично помішуюси, обсмажують доготовності в жаровій шафі. Потім сік, що виділився з м`яса під час смаження, зливають і готують на ньому соус. Обсмажене м`ясо зєднують разом з пасерованою цебулею і ще раз пропускають через м`ясорубку. Заправляють начинку соусом, сіллю, перцем, дрібно нарізаною зеленню і переміщують.м’ясна

Номер слайду 4

З зеленої цибулі та яйця. Зелену цибулю чистять, промивають, дрібно ріжуть, зєднують з січенеми вареними яйцями, ростопленими маргарином, сіллю, подрібленою зеленню петрушки і перемішують. Щоб надати начинці більшої соковитості, одне яйце використувати сирним.

Номер слайду 5

Грибна. Сушені білі гриби замочують на кілька годин, промивають і відварюють. На відварі готують соус. Відварені гриби повторно промивають, подрібнюють на мясорубці, ледь обсмажують. До грибів додають пасеровану цибулю, сіль, перець, соус і все це старанно перемішують.

Номер слайду 6

Товарознавча характеристика використаної сировини Оброблену капусту нарізують на овочерізках або вручну соломкою, квадратиками, часточками і січуть. Перед тим,як використовувати білоголову капусту потрібно її обробити. Якщо капуста пошкоджена гусінню , її розрізують і кладуть на 30 хв. у холодну підсолену воду (50-60 г солі на 1 л води) і знову промивають.

Номер слайду 7

Товарознавча характеристика використаної сировини Горох, залежно від форми зерна, буває гладкозернистий і мозковий (морщений). На підприємства харчування лущильний горох надходить у вигляді натуральних консервів, його використовують як гарнір і для приготування начинок

Номер слайду 8

Просіювач МПБ-800 Просіювачі борошна призначені передовсім для видалення з борошна зайвих домішок. Вони також розпушують борошно, що сприяє кращому поглинанню вологи під час приготування тіста, насичення киснем

Номер слайду 9

Кондитерський цех Особливе місце для ефективної роботи кондитерського цеху має правильна організація робочих місць, від чого значною мірою залежить продуктивність праці кондитерів, якість готової продукції і загальна культура виробництва. Технологічний процес приготування борошняних кондитерських виробів складається з таких стадій: зберігання і підготовка сировини до виробництва; приготування, замішування і бродіння тіста; приготування начинок; розбирання тіста, формування і ви­пікання виробів; приготування напівфабрикатів для оздоблення готових виробів; оздоблення і короткочасне зберігання готових виробів. Залежно від послідовності технологічного процесу кондитерський цех має такі приміщення: комору для добового зберігання продуктів; приміщення для просіювання борошна; для при­готування і розбирання тіста; для приготування начинок; для випікання кондитерських виробів; для приготування оздоблюючих напівфабрикатів і оздоблення готових виробів; для миття яєць; для миття посуду та інвентарю; експедицію. Підготовчі операції, що пов’язані з приготуванням усіх видів тіста (дріжджового, шарового, бісквітного, пісочного тощо) виконуються, як правило, на одному робочому місці з використанням одного і того самого обладнання. Інші робочі місця в кондитерських цехах більшості підприємств громадського харчування організовуються за технологічною схемою приготування виробів із дріжджового тіста.

Номер слайду 10

Правила санітаріїРежим миття столового посуду: видалення залишків їжі в бачки; миття гарячою водою з миючими засобами (температура води 50°С); дезінфекція 10-15 хв.; ополіскування або ошпарювання (температура води не нижче 60°С); просушування у спеціальних шафах. Режим миття скляного посуду: звільнення від залишків їжі; миття з миючими засобами (температура води не нижче 50°С); ополіскування (температура води 65°С); просушування на грантах. Режим миття інвентарю: Металевий інвентар, після промивання миючими засобами, обполіскують і прожарюють у духовці;Дерев’яний інвентар очищають від залишків їжі, промивають з миючими засобами, обполіскують і просушують на гранчастих пачках і стелажах. Обробні столи миють теплою водою з миючими засобами і обдають гарячою водою. Щітки і мочалки для миття посуду промивають з миючими засобами,кип’ятять 10-15 хвилин, обполіскують, просушують і зберігають у спеціальних місцях.

pptx
Додано
20 травня 2021
Переглядів
2436
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку