Презентація"Технологія та обладнання газового зварювання чавуну"

Про матеріал
Презентація використовується для учнів, які навчаються за професією "Електрогазозварник"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Технологія та обладнання холодного газового зварювання чавуну”

Номер слайду 2

Призначення Чавун називається сплав заліза з вуглецем, що містить від 2 до 6,67%. Поряд з вуглецем в чавуні міститься кремній, марганець, сірка і фосфор. Вміст сірки та фосфору в чавуні більший, ніж у сталі. У спеціальні (леговані) чавуни вводять легуючі добавки – нікель, молібден, ванадій, хром і ін. Чавун розрізняють за структурою – на білий, сірий і ковкий; за хімічним складом – на легований і нелегований.

Номер слайду 3

Зварювання чавуну застосовують в основному ремонтних цілях і для виготовлення званих конструкцій. До зварних з’єднань чавунних деталей залежно від типу і умов її експлуатації звичайно пред’являють наступні основні вимоги: механічна міцність, щільність (водонепроникність і газонепроникність), оброблюваність різальним інструментом. .

Номер слайду 4

Матеріали В якості припою для чавуну може бути використана стандартна латунь з вмістом міді 57-62%, решта цинк і домішки. Присадні прутки зазвичай являють собою чавуні стрижні наступних марок:“А”(для гарячого газового зварювання);“Б”(для газового зварювання чавуну з місцевим підігрівом);“НЧ-1”(для низькотемпературного газового зварювання тонкостінних виливків з чавуну);

Номер слайду 5

“НЧ-2”( для низькотемпературного газового зварювання товстостінних виливків з чавуну);“БЧ” і ”ХЧ”( для зносостійкого наплавлення чавуну). Діаметр прутка вибирається з діапазону від (S/2 + 1 мм), де S – товщина основного металу виробу.

Номер слайду 6

Інструменти, обладнань, пристосування Генератори системи “карбід у воду” мають найбільшу потужність. Вони забезпечують найповніший розпад карбіду кальцію і одержання чистого та охолодженого ацетилену. Такі генератори найбільш вибухобезпечні.

Номер слайду 7

Для захисту ацетиленових генераторів від вибуху на генераторах, а в окремих випадках і на робочих місцях зварювальників встановлюють запобіжні затвори. Найбільш поширені водяні затвори, які залежно від величини тиску ацетилену в генераторах, бувають відкритого і закритого типів.

Номер слайду 8

Основними інструментом газозварювальника є зварювальні пальники. Вони служать для змішування в потрібних пропорціях горючого газу і кисню з метою одержання потрібних властивостей зварювального полум’я. За способом подачі горючого газу в камеру змішування розрізняють пальники інжекторні, або низького тиску, і безінжекторні, або рівного тиску. В промисловості використовують переважно пальники інжекторного типу.

Номер слайду 9

Технічні вимоги Газове зварювання бажано виконувати з переднім підігрівом (загальним або місцевим). Скіс кромок робиться одностороннім (V - подібним), з кутом розкриття 90 °. Кромки ретельно очищають від бруду, іржі і масла за допомогою щітки або піскоструминного апарату і прогрівають газовим полум’ям.

Номер слайду 10

Технологічний процес Існують три основних технологічних напрямки зварювання чавуну:зварювання, що забезпечує отримання в металі шва чавуну;зварювання, що забезпечує отримання в металі шва низьковуглецевої сталі;зварювання, що забезпечує отримання в металі шва сплавів кольорових металів.

Номер слайду 11

Зварювання чавунних деталей складної форми (з отворами, перемичками, неоднаковим перетином у різних частинах), щоб уникнути появи дефектів, викликаних нерівномірним нагріванням, необхідно виконувати тільки із загальним попереднім підігрівом. По закінчені зварювання виріб закривають шаром азбесту для повільного остигання.

Номер слайду 12

Будь-який вид зварювання чавуну, що супроводжуються виділенням отруйних парів (міді, цинку, марганцю та інших) повинен виконуватися зварником у фільтруючому шланговому протигазі. При паянні чавуна припоєм з міді і її сплавів зварнику необхідно працювати разпіраторі (ШБ-1, “Лепесток”, “Астра-2” та ін). Техніка безпеки

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Римар Ельвіра
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
10 грудня 2019
Переглядів
1518
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку