Презентація "Текст" 2-3 клас

Про матеріал
Текст-опис «Зайчик взимку». Прочитайте. Ось і зайчик на лісовій галявині! Ця тваринка невеликого розміру. Має шубку білого кольору, значить настала зима. Шерсть коротка та густа і зігріває його від холоду. На невеличкій мордочці добре видно два вуха, що прислухаються до кожного звуку у лісі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Текст. Робота з текстом.

Номер слайду 2

Як будувати текстзачиносновначастинакінцівка

Номер слайду 3

текстрозповідьописпро щось розповідаємоописуємо предметміркування. Говориться про причини явищ і подій

Номер слайду 4

Прочитайте речення. Розмістіть їх так, щоб утворився текст1) Однокласники принесли домашнє завдання.2) Потім всі разом пили чай.3) Захворів Максим.4) Друзі допомогли хлопчикові розв’язати приклади та задачу.5) До хворого прийшли Андрій і Володя.

Номер слайду 5

Прочитайте речення. Розмістіть їх так, щоб утворився текст.1)Навесні діти відпустили зайченя на волю.2) Спочатку воно всіх боялося і ховалося під шафу.3) Вони годували його морквою і капустою.4) Восени я приніс у школу зайченя.5) Потім зайченя звикло до дітей.

Номер слайду 6

Складіть текст за серією малюнків

Номер слайду 7

Складіть текст за серією малюнків

Номер слайду 8

Текст-опис «Зайчик взимку». Прочитайте. Ось і зайчик на лісовій галявині! Ця тваринка невеликого розміру. Має шубку білого кольору, значить настала зима. Шерсть коротка та густа і зігріває його від холоду. На невеличкій мордочці добре видно два вуха, що прислухаються до кожного звуку у лісі. Два маленькі ока спостережливо зауважують все, що відбувається навкруги. Позаду є хвостик. Він маленький, пухнастий та круглої форми. Задні лапи довші за передні. Це дозволяє йому швидко стрибати, рятуючись від ворогів.     Звірятко гарне та прудке. 

Номер слайду 9

За поданими запитаннями написати текст-опис «Білочка»1) Кого ми бачили у лісі?2) Якого кольору у білочки шубка? 3) Які голівка, очі, вушка? 4) Які в тваринки лапки?5) Який хвіст?6) Твоє ставлення до білочки.- Як можна назвати білочку, щоб не повторюватись?

Номер слайду 10

Текст-міркування «Чому природі необхідний дощ?»     Я вважаю, що дощ є цілющою водою для всього живого.   Напуваючи землю, він не дає всохнути рослинам. Вчасний дощ - запорука щедрого врожаю. Після дощику повітря стає свіжішим, а шумні вулиці - чистішими від пилу.      Дощ дуже необхідний для нашої природи.

Номер слайду 11

Текст - міркування. Чому зайці «скидають шубку» ? Зайці змінюють свою шерсть. Говорять, що вони «скидають шубку». По-перше, весною їх шерсть є сірою. Зайці стають непомітними серед дерев, високої трави. Взимку вона стає білою. Так легше замаскуватися від ворогів. По-друге, весною сіра шерсть коротка. Напевно, їм не так гаряче спекотними сонячними днями. Взимку довга і пухнаста шерсть добре захищає тваринок від лютого холоду. Ось чому зайці змінюють свою шерсть.

Номер слайду 12

Чому птахів треба берегти? Напиши про це текст-міркування. Слова-помічники: Комахи, гризуни, знищують, гусениці, настрій, окраса природи, розносять насіння.

pptx
Додав(-ла)
Гринь Галина
Додано
13 грудня 2021
Переглядів
1079
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку