Презентація Тема. Цікаві хімічні досліди

Про матеріал
Мета: ознайомити учнів початкової ланки з цікавими хімічними дослідами; розкрити таємниці навколишнього різно­манітного й загадкового світу; сприяти підвищенню пізнавальної активності учнів; розвивати інтерес до хімії як науки; формувати навички колективної і групової роботи; продовжити формувати вміння працювати з реактивами та лабораторним посудом; розвивати мислення, уміння виділяти головне, розвивати творчі можливості учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Цікаві хімічні досліди. Підготувала Студентка 35 групи Осікова Марина

Номер слайду 2

Мета:ознайомити учнів початкової ланки з цікавими хімічними дослідами;розкрити таємниці навколишнього різно­манітного й загадкового світу;сприяти підвищенню пізнавальної активності учнів; розвивати інтерес до хімії як науки; формувати навички колективної і групової роботи;продовжити формувати вміння працювати з реактивами та лабораторним посудом; розвивати мислення, уміння виділяти головне, розвивати творчі можливості учнів.

Номер слайду 3

Обладнання:дощечка, сірники, ступка для розтирання речовин, ложечка, хімічна склянка, скляна паличка. Реактиви: сухе пальне, таблетки кальцію глюконат, амоній дихромат, етиловий спирт, зеленка ( розчин діамантового зеленого), пероксид водню аптечний , розчин аміаку, дистильована вода.

Номер слайду 4

Обладнання та реактиви: сухе пальне, таблетки кальцію глюконат, дощечка, сірники. Хід досліду. На таблетку сухого пального помістимо 2-4 таблетки лікарського препарату «Кальцію глюконат» і підпалимо сухе пальне. При цьому відбувається виділення блискучої «фараонової змії» сірого кольору. Дослід №1. «Змії фараона»

Номер слайду 5

Дослід №1. «Змії фараона»

Номер слайду 6

Обладнання та реактиви: амоній дихромат, етиловий спирт, сухе пальне, сірники, ступка для розтирання речовин, дощечка, ложечка. Хід досліду. В фарфорову ступку ми насипаємо приблизно 10 – 20 г. амонію дихромату, починаємо розтирати до однорідної маси, щоб не було грудочок. Потім за допомогою ложечки, суміш висипаємо у вигляді вулкану. На вершині вулкану ми робимо невелике заглиблення – кратер вулкану. Для того, щоб прискорити реакцію, в кратер заглиблюємо шматочок сухого пального. Наливаємо в заглибину вулкану 1 – 2 кр. етилового спирту. Беремо сірники, запалюємо і підносимо до суміші. Спостерігаємо за змінами, що відбуваються. Дослід№ 2 « Хімічний вулкан»

Номер слайду 7

Дослід№ 2 «Хімічний вулкан»

Номер слайду 8

Обладнання та реактиви: зеленка ( розчин діамантового зеленого), пероксид водню аптечний , розчин аміаку, дистильована вода, хімічна склянка, скляна паличка. Хід досліду. До хімічної склянки з дистильованою водою, додаємо невелику кількість розчину брильянтового зеленого, пероксиду водню та розчин аміаку і спостерігаємо зміни. Дослід№ 3 «Колір рідин»

Номер слайду 9

Дослід№ 3 «Колір рідин»

Номер слайду 10

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
7 квітня 2021
Переглядів
1090
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку