Презентація Тема Тема «Які свята відзначають люди 14 березня 2024 року в Україні та світі»

Про матеріал
Презентація створена для учнів 1 класу під час проведення ранкової зустрічі та уроку ЯДС за підручником Большакової І., та Пристінської М. «Я досліджую світ» 1 клас частина друга. Основна мета презентації - під час ранкової зустрічі познайомити учнів з святами, які відзначають люди 14 березня, а саме День добровольця, День генія, День запитань, День математики, Міжнародний День річок та День метелика. В цікавій і доступній формі розказати дітям про історії виникнення свят, традиції святкування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ранкова зустріч 1 клас ІІ семестр Тема «Які свята відзначають люди 14 березня 2024 року в Україні та світі»Коваленко Наталія Геннадіївна, вчитель початкових класів Квітневої філії КЗ «Близнюківський ліцей Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області»14.03.2024

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Березень 14четвер??????

Номер слайду 4

В Україні 14 березня  День українського добровольця Подія була створена Верховною Радою України 17 січня 2017 року. Дату обрали невипадково. Саме цього дня 2014 року до Нової Петрівки прибули перші добровольці з Майдану, щоб проходити бойову підготовку. Головна мета цього дня полягає у зміцнені патріотичного духу. Також це можливість подякувати воїнам-добровольцям, які боронять нашу державу.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

 Свято вчених або День генія. Воно було започатковане на честь дня народження Альберта Ейнштейна. Він відомий як автор теорії відносності, є нобелівським лауреатом. Журнал Time навіть проголосив Ейнштейна Людиною століття. Цікаво, що після смерті вченого його мозок зберегли для дослідження.

Номер слайду 9

Альберт Ейнштейн (1874 - 1955)

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Основоположник сучасної фізики, автор теорії відносності, лауреат Нобелівської премії у галузі фізики. Попри свої надзвичайні досягнення, геній змалечку страждав від дислексії, що є специфічним вибірковим порушенням процесу навчання та письма при збереженні загальної здатності до навчання. Альберт Ейнштейн – автор понад 300 наукових робіт з фізики, а також близько 150 книг та статей у галузі історії та філософії науки, публіцистики. Він розробив кілька значних фізичних теорій, як-от: загальна та спеціальна теорії відносності, теорія індукованого випромінювання, статистична теорія броунівського руху

Номер слайду 12

14 березня в Україні і світі святкують  Міжнародний день запитань. Свято, яке спонукає людей ставити запитання і шукати на них відповіді. Воно було створене на честь дня народження Альберта Ейнштейна.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

 Міжнародний день математики. Свято було створене за ініціативи Міжнародного математичного союзу в листопаді 2019 року під час конференції ЮНЕСКО. Дату святкування обрали на честь Міжнародного дня "Пі" і перших трьох знаків цієї математичної константи (3,14 — за американською системою запису це 14 березня).

Номер слайду 15

Номер слайду 16

 Міжнародний день боротьби проти гребель Міжнародний день річок. Свято було започатковане американською організацією "Міжнародна мережа річок" в березні 1997 року. Головна його мета полягає в підвищенні поінформованності людей про негативний вплив гребель на екосистему річок. Найбільша річка України - Дніпро

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Річка, яка тече на території Близнюківського району - Бритай

Номер слайду 22

Брита́й — річка в Україні, в межах Близнюківського, Лозівського і Барвінківського районів Харківської області. Права притока Береки (басейн Сіверського Дінця). Довжина 84 км. Притоки: Лозова, Попільна (ліві); Самарка (права)Довжина 84 км, Річкова долина трапецієподібна, завширшки 1,5—2 (максимально 3 км). Заплава широка, є стариці та протоки; завширшки переважно 1,2 м. Річище помірно звивисте, нерозгалужене, завширшки від 10 до 60 м, завглибшки бл. 2 м. На окремих ділянках взимку промерзає. Споруджено Бритайське водосховище та інші невеличкі водосховища, є ставки. Використовується на зрошення, господарські потреби, ставкове рибництво. У верхів'ях річки розташований Надеждинський гідрологічний заказник.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
13 березня
Переглядів
69
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку