Презентація "Теорема Піфагора.Компетентісна задача"

Про матеріал
Презентація містить компетентісну задачу на застосування теореми Піфагора (рубрика Рекорди України), а також домашнє завдання та цікавий факт про число 2020, побудоване на прямокутних трикутниках
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РЕКОРДИУКРАЇНИ

Номер слайду 2

Вінницька телевізійна вежа має висоту 354 м, а це на 30 метрів більше за висоту Ейфелевої вежі!Тільки уявіть, коли Вінницьку телевізійну вежу звели у 1961 році, вона була другою за висотою у світі після Емпайр-Стейт-Білдінг.

Номер слайду 3

Вежа складається з металевої труби-щогли діаметром 2,5 м, яку утримують троси. Усередині вежі знаходиться ліфт, який робить вісім зупинок і піднімається на висоту 309 метрів.

Номер слайду 4

Щогла вежі має два рівні з трьома поперечними кріпленнями, на яких фіксуються троси. На одному з рівнів троси закріплені на висоті 297 м , а інші їхні кінці знаходяться на відстані 60 м від основи вежі. Чи вистачить 900 м нових тросів, щоб провести реставрацію на цьому рівні?

Номер слайду 5

Троси закріплені на висоті 297 м, а інші їхні кінці знаходяться на відстані 60 м від основи вежі. Чи вистачить 900 м нових тросів, щоб провести реставрацію на цьому рівні?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯПовторити пункти 15-16, виконати № 564 (можна у вигляді презентації або Our. Boox)Виконати вправи на LAПідготуватися до самостійної роботи по завданнях на МК

Номер слайду 8

ТВОРЧЕ ЗАВДАННЯ«Мені вдалося побудувати прямокутний трикутник, довжини всіх сторін якого є цілими непарними числами», - сказав учень. Доведіть, що він помилився.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

??

pptx
Додано
24 січня 2020
Переглядів
854
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку