Презентація "Тіла обертання. Циліндр"

Про матеріал
Презентація до уроку "Тіла обертання. Циліндр". Геометрія, 11 клас Для ознайомлення учнів з елементами циліндра, формулами для знаходження площі поверхні та об'єму, для розвитку просторової уяви.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Циліндр

Номер слайду 2

Циліндр Циліндр - тривимірна фігура, утворена прямокутником, що обертається навколо однієї із сторін

Номер слайду 3

Розгортка циліндра складається з бічної поверхні, яка є прямокутником, одна сторона якого дорівнює висоті циліндра, а інша – довжині кола основи циліндра (2πR), та двох основ циліндра – кола радіусом RГоловна

Номер слайду 4

Площа та об'єм циліндра. Головна. V = πr2h =  πd2h 4 Об'єм циліндра:  Площа бічної поверхні циліндра: Повна площа поверхні циліндра: Sb = 2πrh = πdh. Sп = 2πr(h + r)Площа основи циліндра: Sо = πr2

Номер слайду 5

Переріз циліндра. Rh

Номер слайду 6

Історичні факти. Вже тисячі років два загадкових предмета, які мають циліндричну форму, не піддаються науковому поясненню. До цих пір думки фахівців-єгиптологів розходяться щодо походження цих предметів. Мова йде про Сонячні і Місячні циліндри, виготовлені з міді та цинку, а також з особливого внутрішнього наповнення. Завдяки одному старовинному рецепту, який дійшов у рукописах до наших часів, Циліндри Фараона були відтворені, а потім вивчалися відомим фізиком Володимиром Ковтуном. Крім того, в дослідженнях брали участь провідні єгиптологи, медики, парапсихологи і екстрасенси.

Номер слайду 7

Отримані результати в рамках даного дослідження дуже вразили вчених. З’ясувалося, що Циліндри Фараона володіють дивовижними властивостями, які благотворно можуть впливати на організм людини. Багато сучасних медиків вважають, що Циліндри Фараона – це унікальний, фізіотерапевтичний прилад, створений якимось генієм Стародавнього Єгипту. Вони здатні захищати від впливу випромінювань різних електронних пристроїв – мікрохвильових печей, телевізорів, персональних комп’ютерів і т.д. Це вже неодноразово було доведено дослідженнями та експериментами.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Циліндри в архітектуріПізанська вежа

Номер слайду 10

Циліндри в архітектуріБудинок Мельникова

Номер слайду 11

Грецьке архітектурне агентство Кlab architecture закінчило роботу над проектом аптеки ‘placebo pharmacy’, яка має форму циліндра.  Внутрішня площа будівлі становить 600 кв. м. Ця аптека розташована на одній із самих довгих і жвавих доріг в Афінах. Форма будинку відповідає  сучасним урбаністичним тенденціям. Рlacebo pharmacy

Номер слайду 12

Білосніжний фасад будинку прикрашений перфорацією, що імітує шрифт Брайля. Яскрава індивідуальність будинку притягає до нього відвідувачів і працює в якості своєрідного візуального маркера. Зовнішній вигляд будинку знаходить відображення й у його інтер’єрі.

Номер слайду 13

Цікаві факти. Найдорожчий Платиновий торт вартістю $130 тис. має форму циліндру. Цей торт прикрашений ювелірними виробами з платини. Платиновий торт, створений знаменитим японським кондитером Нобуе Ікара, коштує не менше автомобіля класу «люкс»: 130 тисяч доларів! Зверху виріб покрито простою білою глазур’ю і декороване десятками ланцюжків, кулонів і шпильок, зроблених з платини найвищої проби.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Дякуємо за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чубарь Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Геометрія (академічний, профільний рівень) 11 клас (Бевз Г.П., Бевз В.Г., Владімірова Н.Г., Владіміров В.М.)
Додано
18 лютого 2020
Переглядів
8229
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку